لندن میزبان نشست امروز «امنیت تنگه هرمز»

انگلیس و فرانسه امروز برنامه‌ریزان نظامی از حدود ۳۰ کشور را گرد هم می‌آورند تا جزئیات مأموریت تأمین امنیت تنگه هرمز را در صورت و زمانی که این آبراه کلیدی دوباره باز شود، تدوین کنند. این خبری است که خبرگزاری آسوشیتد پرس گزارش داده است.

وزارت دفاع انگلیس می‌گوید هدف از نشست دو روزه در یک مرکز فرماندهی و کنترل بریتانیا در لندن، «تبدیل اجماع دیپلماتیک به یک برنامه نظامی دقیق» است.

طبق این گزارش، طرح مذکور مرتبط با یک مأموریت بین‌المللی برای حفاظت از کشتی‌های تجاری، پاک‌سازی مین‌ها و ایجاد اطمینان است و منوط به برقراری آتش‌بس «پایدار» در جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران است.

برخی کشورها از جمله خود فرانسه و انگلیس متعهد شده‌اند که کشتی‌ها و پهپادهای مین‌روب ارسال کنند.

جان هیلی، وزیر دفاع انگلیس، گفت اطمینان دارد که طی دو روز پیش‌رو، پیشرفت واقعی حاصل می‌شود، این در حالی است که کارشناسان درباره عملی شدن چنین طرحی ابراز تردید کرده‌اند.

از آغاز جنگ آمریکایی و اسرائیلی، کنترل تنگه هرمز در اختیار ایران است و عبور کشتی‌ها منوط به مجوز نیروهای مسلح ایران و پرداخت عوارض است. تهدیدها و تحرکات آمریکا نتوانسته این وضعیت را تغییر دهد و اکنون افزایش قیمت نفت و بنزین ناشی از این محدودیت، به عنوان یکی از اصلی‌ترین پیامدهای جنگ، فشار سنگینی را بر دولت آمریکا ایجاد کرده است.