به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه شب گذشته در برنامه کنکاش در شبکه جام جم درباره موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران درباره غزه و پشتیبانی و حمایت‌های ایران از مقاومت گفت: بر اساس اصول مهم قانون اساسی کشورمان ما از همه مظلومان دنیا حمایت کرده و فکر می‌کنیم باید این انقلاب و اهداف آن را تا جایی ادامه دهیم که ریشه ظلم در جهان برچیده شود.

وی افزود: کاملاً روشن است که ما از حقوق مردم فلسطین دفاع و از مبارزات آنها همیشه حمایت معنوی داشته‌ایم. بهترین راه حل مساله فلسطین این است که حقوق آنها کامل برگردانده و سرزمین‌شان پس داده شود و با روند دموکراتیک در انتخابات هر کسی را که می خواهند انتخاب و با هر دین و مذهبی به زندگی خود ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به عنوان رژیم غاصب تجاوز به سرزمین‌های اسلامی را در دستور کار داشته و جنایات خود را با حمایت غربی‌ها ادامه داده بیان کرد: رژیم صهیونیستی هر گاه در فشار بوده به مردم بی‌دفاع حمله کرده تا حیثیت از دست رفته خود را جبران کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پس از جنگ ۳۳ روزه و شکست اسرائیل به فاصله دو سال صهیونیست‌ها عملیاتی را در غزه آغاز و از همه امکانات نظامی برای کشتار در غزه استفاده کردند اما شکست دیگری در کارنامه آنها ثبت شد.

وی ادامه داد: شکست دیگر صهیونیست‌ها این بود که فکر می‌کردند به دلیل تحولات خاورمیانه و سوریه مقاومت تضعیف شده و قصد داشتند با کشتار غزه حیثیت از دست رفته خود را جبران کنند. فکر نمی‌کردند مردم غزه دفاع مقتدرانه داشته باشند.

مهمانپرست خاطرنشان کرد: با دفاع ۸ روزه و اینکه شهرهای اسرائیل مورد حمله حماس و جهاد اسلامی قرار گرفته معادله صهیونیست‌ها به هم خورد و مجبور شدند به دنبال آتش بس باشند و شروط غزه و مقاومت را بپذیرند. در این مدت بعضی از وزرای کابینه آنها از جمله وزیر جنگ استعفا کردند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده است به لحاظ معنوی خود را در کنار مردم فلسطین می‌داند. ما با ارسال کمک‌های انسان دوستانه، دارویی و همچنین در امر بازسازی، به فلسطین کمک می‌کنیم.

وی در این باره که چرا غزه این بار از سلاح‌هایی استفاده کرد که قدرت دفاعی آنها را بالا برده بود بیان کرد: این یک بحثاصولی است که فکر می‌کنیم همه کشورهای اسلامی باید در دفاع از فلسطین کوشا باشند و فقط به همدردی بی خاصیت اکتفا نکند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: خوشحالیم از این که مردم فلسطین توانستند به حد از توانایی برسند که می‌توانند از خود دفاع کنند. اینکه چطور توانستند یک بحثدفاعی - نظامی است که نظامی‌ها بهتر می‌توانند آن‌را بیان کنند.

وی تاکید کرد: صهیونیست‌ها در کشورهای منطقه اگر احساس کنند جایی ضعیف است و می‌توانند در آنجا پایگاهی داشته باشند معطل نمی‌کنند، اکنون نیز گمان می‌کردند ضعیف‌ترین نقطه به دلیل محاصره کامل سرزمین فلسطین و غزه بود و به همین دلیل نیز حمله کردند که اشتباه در محاسبات باعثشکست آنها شد و به عقیده ما در این مورد تنها یک استعفا کافی نیست و باید استعفاهای بیشتری داشته باشند.

ادامه جنگ در غزه برای اسرائیل خطرناک بود

مهمانپرست با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها با وعده‌های امنیت و آرامش مردم را به سمت سرزمین غصب شده کوچ دادند بیان کرد: اکنون آن مردم وقتی می‌بینند تمام شعارها از جمله گنبد آهنین و غیره هیچ کدام کارایی ندارد و مشکلات اقتصادی و معنوی در داخل رژیم صهیونیستی رو به افزایش است، دلیلی برای اینکه بخواهند همچنان به آنها حرف‌ها گوش دهند نمی‌بینند.

وی تاکید کرد: ادامه جنگ در غزه می‌توانست برای رژیم صهیونیستی خطرناک باشد چرا که در اوج بمباران غزه مسئولین حماست اعلام می‌کردند که مردم ما شجاعانه ادامه می‌دهند و ما حاضریم پای کار بایستیم. این رژیم صهیونیستی بود که تلاش می‌کرد آتش بس باشد و بزرگترین شرط غزه را مبنی بر اینکه محاصره باید رفع شود و ترور فرماندهان فلسطینی متوقف شود پذیرفت و مسلماً این پیروزی بزرگ برای مردم فلسطین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سکوت سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و کشورهای اسلامی درباره غزه گفت: ما به هیچوجه شاهد تلاش جدی برای رفع ظلم که سالیان سال در حق مردم فلسطین می‌شود نبوده‌ایم. همه سازمان‌های بین‌المللی مدعی حقوق بشر و کشورهای غربی به بحثفلسطین که می‌رسند سکوت می‌کنند.

وی ادامه داد: انتظار ما از کشورهای اسلامی و منطقه این است که با هم همکاری و وحدت بیشتری داشته باشند و جای دشمن اصلی را با مسایل حاشیه‌ای تغییر ندهند. رژیم صهیونیستی توانایی ندارد به این تجاوزات ادامه دهد. متاسفانه گاهی اوقات کشورهای اسلامی نسبت به اولویت‌های جهان اسلام همت لازم را به خرج نمی‌دهند و درگیر فتنه‌های صهیونیستی می‌شوند.

مهمانپرست گفت: همه کارهایی که در منطقه صورت می‌گیرد از طرف رژیم صهیونیستی برای ایجاد اختلال در بین کشورهای حامی مقاومت است.

برای دست یابی به اهداف سفرها با هماهنگی صورت گیرد

وی همچنین درباره اهداف سفر علی لاریجانی به منطقه گفت: ما یک ظرفیتی برای دیپلماسی پارلمانی داریم که باید از همه ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف اصلی استفاده کنیم.

به گفته وی هر چه قدر سفرها با هماهنگی و در چارچوب تعریف شده انجام شود بهتر می‌توانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: طبیعتاً مجلس ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد و می‌تواند در روشن شدن افکار عمومی و به حرکت در آمدن پارلمان کشورهای مختلف برای جلوگیری از سکوت و دفاع از مقاومت به کار گرفته شود تا به اهداف واحد سیاست خارجه دست یابیم.

طرح موضوع واگذاری نفت مجانی به اردن یک شوخی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخباری که به نقل از سفیر کشورمان در اردن مبنی بر واگذاری ۳۰ ساله نفت کشورمان به صورت مجانی به اردن نقل شده بود گفت: معلوم است که طرح موضوع واقعیت ندارد و بیشتر به یک شوخی شبیه است. اگر هر کشوری بخواهد نفت مجانی به دیگران بدهد مشتری های زیادی پیدا می کند.

وی ادامه داد: ‌تلویزیون اردن مصاحبه‌ای با سفیر ما انجام داده که در آنجا موضوعات مختلفی مطرح شده و یکی از مسایل مربوط به روابط تجاری اقتصادی ایران و اردن است. مجری برنامه این مساله را مطرح می‌کند و سفیر ما از همکاری تجاری و اقتصادی و اینکه تیم‌های تجاری می‌توانند با یکدیگر در تبادل باشند استقبال می‌کند.

مهمانپرست خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مورد بحثاین بود که نفت داده شود و ما کالاهای دیگری را از اردن دریافت کنیم. متاسفانه نشریات اردن صحبت‌های مجری را به سفیر منتسب کردند که البته تکذیبیه این مطلب نیز اعلام شد و خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها آن را تصحیح کردند.

وی درباره مذاکرات تهران و غرب بیان کرد: متاسفانه غربی‌ها فکر می‌کنند با توجه به تجاربی که در انتخابات سال ۸۸ ایران به دست آورده‌اند می‌توانند به اختلاف مردم و نظام دامن بزنند و کاری ندارند که این حرف‌ها تا چه اندازه منطقی است و فقط می‌خواهند فشار بیاورند.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و توصیه ایشان به وحدت و انسجام ملی گفت: حتماً اگر در انتخابات شاهد حضور یکپارچه مردم باشیم طرف‌های مقابل اشتباهات را از ذهن شان پاک می‌کنند و زمینه برای حقوق اساسی باز می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره برخوردی که با وی در نیویورک شده بود گفت: زشت‌ترین رفتارها را منافقین در نیویورک دارند که باعثاز بین رفتن حیثیت ایرانی‌ها می‌شود. روز سخنرانی رئیس جمهور ایران آنها حدود ۳۰۰ نفر را جمع کرده بودند که در حالی که ما به محل هتل می‌رفتیم از جایگاه خود خارج شدند و قصد داشتند با رفتارهای ناشایست سکوت هیات ایرانی را بشکنندو آنها را عصبانی کنند که البته موفق نشدند.

مهمانپرست با اشاره به اینکه پلیس نیویورک حضور داشت و با وجود توصیه‌ها بی‌تفاوت بود بیان کرد: پلیس نیویورک مجبور شد همان شب بیانیه‌ای را صادر کند و سعی کرد اعلام کند که این کار زشت به آنها ارتباطی نداشته است. سفارت ما در سازمان ملل نیز بیانیه‌ای را دادند که این نتیجه رفتارهای مقامات آمریکایی است که یک گروه تروریستی را از لیست تروریست‌ها خارج می‌کنند و حتی ایرانیانی که علاقه به نظام ندارند نیز هیچکدام این رفتار زشت منافقین را تایید نکرده وسعی می کردند خود را از این گروهک جدا کنند.

هیچ نشانی در رفتارآمریکایی ها مبنی بر عذرخواهی نمی بینیم

وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکره مستقیم با واشنگتن گفت: شرایط گفتگو باید شرایط مناسبی باشد و دو طرف مذاکره کننده آثار و علایمی ببینند که بخواهد برای حل مشکلات اقدام جدی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها باید خصومت و جنایت‌هایی را که در حق ایران انجام داده‌اند برای مذاکره جبران کنند، بیان کرد: هیچ نشانی در رفتار آنها نمی‌بینیم که می‌خواهند عذرخواهی کنند. هرگاه که این علایم دیده شود ما آمادگی گفتگو با همه کشورها را داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکایی‌ها همچنان در تصور غلطی هستند و فکر می‌کنند با ابزارهای رسانه‌ای و نظامی می‌توانند موضوعات را تحمیل کنند. ما به دلیل استقلال و انقلاب خود این فشارها را تحمل می‌کنیم و حاضر نیستیم به نقطه ضعف باز گردیم و تابع سیاست‌های آمریکایی‌ها باشیم.

وی تاکید کرد: آنها هر گاه احساس کردند که راه محبوبیت در بین افکار عمومی احترام حقوق ملت‌ها است ما آمادگی داریم برای تامین منافع ملی گفتگوی سازنده داشته باشیم.

کار نیروگاه بوشهر تمام شده است

مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره نیروگاه بوشهر گفت: این نیروگاه کارش تمام شده و اصلاً‌ موضوعی نیست که دیگر نگران آن باشیم و اکنون نیز در مرحله‌ای هستیم که متخصصان ایرانی می خواهند نحوه اداره و مدیریت نیروگاه را به عهده بگیرند. و به این منظور اقداماتی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه نیروگاه هسته‌ای بوشهر به شکل کامل در اختیار ایرانی ها قرار می‌گیرد، بیان کرد: القائات رسانه‌های غربی و برخی از کشورهای منطقه به دلیل ناخوشنودی آنها از اینکه پروژه به نتیجه رسیده و فناوری در اختیار متخصصین ایرانی قرار می‌گیرد است.

وی همچنین درباره موضوع سوریه و آشتی ملی در این کشور بیان کرد: ‌ دو دیدگاه درباره مساله سوریه وجود دارد، یک دیدگاه این که مردم کمترین آسیب را ببینند و درگیری‌ها متوقف شود و ما معتقدیم هر کسی به جای مردم سوریه تصمیم بگیرد مداخله انجام می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: فکر می‌کنیم بهترین راه انتخابات است و تعداد کسانی که در سوریه با همه هواداران حمله نظامی می‌کنند حداکثر ۱۰۰ هزار نفر است و این در صورتی است که جمعیت سوریه ۲۰ میلیون نفر است و چطور آنها می‌توانند بگویند که این عده نماینده اکثریت مردم هستند که در این صورت نیز می توانند پای صندوق رای بیایند تا معلوم شود.

اجلاس تهران یک قدم مناسب برای شکل گیری‌گفتگوها در سوریه بود

وی تاکید کرد: ‌ باید درگیری‌ها متوقف، جلوی ارسال سلاح گرفته و گفتگوی ملی صورت گیرد و کمیته‌آی از دولت و مخالفین تشکیل شود و هر کسی که رای آورد کشور را اداره کند.

مهمانپرست ادامه داد: ‌ در مقابل این دیدگاه دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که نباید به سمت گفتگوی ملی رفت و باید درگیری‌ها ادامه پیدا کند و حتی دخالت خارجی شود.

وی تاکید کرد: ‌در این دیدگاه شاهد حضور کشورهای غربی هستیم که ما در نیت آنها شک داریم که با نیست صادقانه به دنبال تداوم درگیری‌ها هستند ما فکر می کنیم آنها به دنبال هدف دیگری هستند و بر این اساس است که همزمان با مساله سوریه مساله غزه اتفاق می‌افتد و آنها سکوت محض می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: اجلاس تهران یک قدم مناسب برای شکل گیری‌گفتگوها بود و این اجلاس درست در زمانی اتفاق افتادکه چندی قبل در یکی از کشورهای منطقه اجلاسی برگزار شده بود که کشورهای غربی از آن حمایت کردند و یکی از کمتر جلساتی بود که بیشتر نمایندگان اقشار مردم حضور داشتند.

وی ادامه داد: در این اجلاس موافقین و مخالفین در شرایطی گفتگو کردند که نمایندگان دولت حضور داشتند و ما نیز تنها تصحیح کننده گفتگوی ملی بودیم که فکر می‌کنیم اثر خوبی داشت.

وی تاکید کرد: ‌بحثمشترک بین همه شرکت کنندگان مخالفت با درگیری‌ها، دخالت خارجی و ادامه گفتگوها بود که کمیته‌ای برای پیگیری ادامه گفتگوها تشکیل شد و مهمترین وظیفه کمیته این شد که در دمشق جلسه‌ای داشته باشند و جلسه بعدی را تعیین کنند و با گروه‌های دیگر از جمله گروه‌های مسلح مذاکره کنند. اگر این کار ادامه پیدا کند توفیق خوبی است.

مذاکره محرمانه ای با آمریکا وجود ندارد

مهمانپرست همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مذاکره محرمانه بین ایران و آ‌مریکا وجود داشته است گفت: اگر مذاکره محرمانه بوده آنقدر محرمانه بوده است که من در جریان نیستم.

وی خاطرنشان کرد: موضوع تعجب برانگیز این است که منبع این اخبار آمریکایی هستند و درست در زمانی این اخبار پخش می‌شد که در انتخابات آمریکا به این مساله نیاز داشتند و بعد نیز خود مقامات آمریکا آن را تکذیب کردند.

وی با اشاره به اینکه نیازی به مذاکره پنهان وجود ندارد بیان کرد: ‌تا زمانی که شرایط آمریکایی‌ها ادامه سیاست‌های گذشته باشد نیازی به مذاکره نیست و هرگاه شرایط فراهم شد پنهان بودن لازم نیست. هر گاه که شرایط عادلانه برای مذاکره اعلام شود استقبال می‌کنیم و فعلاً هیچ تغییر اصولی مشاهده نکرده‌ایم.

مهمانپرست همچنین درباره مذاکرات ایران و ۱ + ۵ و اعلام تماس فوری با ایران از سوی ۱ + ۵ بیان کرد: در مورد مذاکرات دو بحثدر کنار هم دنبال می‌شود که یکی مذاکرات ایران با ۱ + ۵ است که موضوعات هسته‌ای و غیر هسته‌ای در دستور کار بود. تیم مذاکره کننده ما شفاف اعلام کرد و آنها وقت خواستند که فکر کنند و اکنون نیز اعلام کردند که آمادگی مذاکره دارند و ما نیز اعلام کردیم که باید برای مذاکره فشارها را کنار بگذارند و رویکرد منطقی داشته باشند.

وی گفت: در کنار مذاکرات بحث گفتگوی ایران و آژانس مطرح است که قرار است در آینده نزدیک در تهران ادامه پیدا کند. در این مبحث نیز جز اینکه حقوق ما را به رسمیت بشناسند چیزی نمیخواهیم و آمادگی داریم که نگرانیهای طرف مقابل را برطرف کنیم. البته بحث آنها با ما بحث فنی نیست بلکه تبدیل به یک بحث سیاسی شده است.