لنکرانی: خاتمی ۲۰ میلیون رای ندارد

به گزارشافکارنیوز،کامران باقری لنکرانی، سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا صحت دارد که او بر اساس نظرسنجی های جبهه پایداری گزینه نهایی این جبهه برای کاندیداتوری خواهد بود؟ گفت: ما در جبهه پایداری اصولا رویکرد نظرسنجی محور را در انتخابات رویکرد صحیحی نمی دانیم.

وی افزود: انسان مومن باید وظیفه خود را انجام دهد و سعی کند یاران و همراهانش را در ادای این وظیفه با وصیت به حق و وصیت به صبر همراه کند و همه ی ظرفیتها را برای ادای تکلیف بکار گیرد. بنابراین با این نوع نگاه آنچه که در جبهه پایداری مبنای تصمیم گیری قرار می گیرد قاعدتا نظر سنجی ها نخواهد بود.

این فعال سیاسی ادامه داد: بعضا می بینیم برخی افراد هیچ ظرفیتی برای حضور در صحنه اجتماعی ندارند بنابراین حضور این افراد در صحنه یک کار لغو و بیهوده ای است. در برخی مواقع حداقل هایی از ظرفیت وجود دارد که در اینصورت نگاه دینی به ما می آموزد منتظر نمانیم ببینیم وضعیت فعلی چه می شود و یا نتیجه نظرسنجی ها چه خواهد شد سپس این نتایج را مبنای کار قرار دهیم تا هر کس بیشترین رای را آورد آن فرد را انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: وظیفه دینی به ما حکم می کند اگر کسی را برای کاندیداتوری اصلح می دانیم تلاش کنیم دیگران را هم با این نظر خود آشنا کنیم. یا اینکه قانع شویم و نظر خود را تغییر دهیم. همانطور که اشاره کردم در تصمیم گیری های جبهه پایداری در بحثمعرفی کاندیدا نظر سنجی کمترین اثر را دارد.

لنکرانی با اشاره به سالگرد شهادت شهید مرتضی آوینی و گرامیداشت یاد و خاطره این شهید تاکید کرد: از مهمترین درسهایی که شهید آوینی دادند این بود که ایشان علی رغم آنکه در علوم روز از رتبه بالایی برخوردار بودند و صاحب نظر نیز بودند اما نشان دادند آنچه که برای دفاع از انقلاب اسلامی لازم است علاوه بر گذشتن از جان، نگاه کردن به امور از مبانی دینی است. در این راستا حتی نوشته های این بزرگوار تفکیک نگاه دلیرانه در برابر فلسفه غرب و تبدیل آن به یک نگاه عزتمدارانه با رویکرد آن مبانی و ارزشها بود که بنده معتقدم موضوع انتخابات هم از این مساله جدا نیست.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری حماسه سیاسی امسال را انتخابات ریاست جمهوری دانستند این فرمایش مقام معظم رهبری به این معناست که ایشان از ما خواسته اند در عرصه انتخابات حضوری حماسی داشته باشیم. بنابراین در این حضور بیش از آنکه نقش و عناوین افراد حائز اهمیت باشد باید دید این حضور می خواهد چه جهتی را دنبال کند. سخنگوی جبهه پایداری خاطرنشان کرد: بنده معتقدم مهمتر از اینکه ببینیم چه کسی پرچم کاندیداتوری را در دست بگیرد باید دید کسی که این پرچم را در دست می گیرد می خواهد در جهان پر آشوب امروز و در کشور عزیز خودمان چه چیزی را دنبال و پیگیری کند.

خوشبختانه جبهه پایداری در این زمینه تلاش سنگینی را انجام داده و برنامه ای را برای دولت یازدهم تدوین کرده است که در این برنامه تلاش شده به مشکلات حاد و فوری که عمدتا در عرصه اقتصادی است توجه شود تا بتوانیم مبانی و رویکردهای کلان جبهه را بر اساس ارزشهای انقلاب اسلامی به صورت کاملا کارآمد دنبال کنیم.

وی گفت: متاسفانه تلقی برخی از کارآمدی این است که بتوانند خود را شبیه دیگران کنند که ما این مساله را یک ضعف جدی می دانیم در واقع کارآمدی ما باید کارآمد مومنانه خودمان باشد و در این مسیر مباحثی چون کاهش فاصله طبقاتی، گسترش عدالت اجتماعی، تحکیم مبانی فرهنگ دینی و نکاتی که اصول انقلاب اسلامی را تشکیل می دهد جایگاهی فراتر
وظیفه دینی به ما حکم می کند اگر کسی را برای کاندیداتوری اصلح می دانیم تلاش کنیم دیگران را هم با این نظر خود آشنا کنیم. یا اینکه قانع شویم و نظر خود را تغییر دهیم.
از پل سازی، ساختمان سازی و جاده سازی دارد. در واقع اگر کارهای عمرانی در خدمت مبانی ذکر شده قرار بگیرند ارزشمند می شوند.

لنکرانی تاکید کرد: ما باید مبناگرایی را بیشتر دنبال کنیم در این میان آنچه اصولگرایی را از سایر حرکتهای اجتماعی متمایز کرده است تاکید بر مبانی و اصول بوده است که متاسفانه در حال حاضر این مساله مورد غفلت قرار گرفته و ما با پرچم هایی که افراد برای خود در نظر گرفته اند به راحتی نمی توانیم بین آنها تفکیک قائل شویم زیرا بسیاری عنوان اصولگرایی را انتخاب می کنند اما رفتاری که دارند تفاوت چندانی با سایرین ندارد. وی اظهار داشت: اصولگرایی به حرف نیست بلکه به عملکرد و تاکید بر مبانی است که امیدواریم حماسه سیاسی سال ۹۲ با این نگاه شکل بگیرد.

سخنگوی جبهه پایداری با اشاره به ائتلاف ۱ + ۲گفت: بنده از این ائتلاف که البته اعضای آن تمایل دارند با عنوان ائتلاف سه گانه خوانده شوند متوجه شده ام که این سه بزرگوار خودشان تاکید کرده اند " ما سه نفرتفاوت دیدگاههای جدی با یکدیگر داریم و طریق مدیریت ما با یکدیگر متفاوت است اما از آنجایی که می خواستیم سبد رای اصولگرایان شکسته نشود بنابراین تلاش کردیم متحد شویم و وارد میدان شویم تا در نهایت یک نفر کاندیدا شود " البته این ائتلاف بارها اعلام کرده در زمان مختلف کاندیدای نهایی خود را اعلام خواهد کرد که این موضوع به تاخیر افتاده است.

وی گفت: آنچه موجب نگرانی است این است که نخبگان چنین تلقی کنند که به جای مردم خود را محق تصمیم گیری بدانند که این موضوع خطرناک است و با نظام مردمسالاری دینی ما که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و به عنوان میراثدار تفکر امام(ره) آن را ترویج می دهند تفاوت مبنایی دارد در واقع انتقادی که نسبت به دموکراسی های غربی وجود دارد این است که آنها به مردم اجازه تصمیم گیری نمی دهند بنابراین افراد باید دیدگاههای خود را درباره اداره کشور به صورت صریح و شفاف مطرح کنند و اگر با یکدیگر تفاوت نظر دارند این تفاوت نظر را نیز بیان کنند سپس اجازه انتخاب را به مردم بدهند.

لنکرانی خاطرنشان کرد: در زمان فعلی برداشت ما این است که حاضران در صحنه انتخابات مدافعین انقلاب هستند و در چارچوب قوانین به دنبال خدمت به کشور می باشند در واقع کسی لباس دشمنی بر تن ندارد و ستون پنجم دشمن نیست بنابراین بهتر است با این دیدگاه اجازه بدهیم سلایق مختلف خود را عرضه کنند و مردم هم با هوشیاری فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند زیرا این رفتار با تفکر مردمسالاری دینی بیشتر همراه است.

وی درباره کاندیداتوری هاشمی و خاتمی در انتخابات پیش رو نیز گفت: آقای هاشمی در حال حاضر مشاور مقام معظم رهبری و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند که این افتخاری برای ایشان محسوب می شود. بنابراین اگر آقای هاشمی به لوازم جایگاه خود توجه داشته باشند و این نقش را بهتر از گذشته دنبال کنند به نظر می آید برای کشور و شخص ایشان برکت بیشتری خواهد داشت. در واقع در کشوری که بیشترین جمعیت آن را نسل جوان تشکیل می دهد و بدنه اجرایی آن یک تجربه کار شبانه روزی هشت ساله در دو دولت اخیر دیده است قاعدتا یک رییس جمهور ۷۹ساله را نمی پسندند بنابراین این موضوع نکته مهمی است که باید در انتخابات به صورت جدی مورد نظر قرار دهیم.

لنکرانی تاکیدکرد: درباره سایرین نیز صرف نظر از آنکه آیا صلاحیت این افراد مورد تایید قرار می گیرد یا نه باید گفت به دلیل انتقادهای جدیی که نسبت به عملکرد این افراد مطرح است موجب شده برای کاندیداتوری تردید جدی داشته باشند که البته این تردید درست است در واقع این افراد نمی توانند آراء ۲۰میلیونی گذشته را بار دیگر به دست آورند. آنها حتی در نشست های خود نیز به این موضوع اشاره می کنند که نمی خواهند رای ۲۰میلیون نفری آنها به ۵میلیون تنزل پیدا کند واقعیت این است تصوری که مردم در سال ۷۶نسبت به برخی افراد داشتند با توجه به عملکرد ۱۶سال اخیر این آقایان آن تصور تغییر کرده است از این رو ممکن نیست مورد اقبال مردم قرار بگیرند البته هر کاری باید روند قانونی خود را طی کند لذا نمی توان کسی را از کاندیداتوری منصرف کرد.

وي در پايان درباره زمان اعلام کانديداي نهايي جبهه پايداري گفت:طبق مذاکراتي که صورت گرفته است جبهه پايداري قبل از زمان ثبت نام کانديداها نامزد نهايي خود را معرفي خواهد کرد.