دیدار عارف با اعضای کانون استادان ایران

به گزارش افکارنیوز، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای هیئت موسس کانون استادان ایران با بیان اینکه هیچ جریان سیاسی نمی‌تواند انقلاب شکوهمند ایران را به نفع خود مصادره کند، گفت: حضور همه سلایق، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن تجلی بخش وحدت خواهد بود و انشاء‌الله همگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه همزمانی ایام دهه‌فجر و برگزاری اولین جلسه هیئت موسس کانون را به فال نیک می‌گیرم، افزود: دانشگاهیان در صحنه‌های مختلف انقلاب نقش موثری داشتند و همواره در طول مبارزات ۶ دهه اخیر کشور پیشتاز بوده‌اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استادان در سه دهه گذشته حتی برای حل مشکلات صنفی‌شان نتوانستند از پتانسیل ذاتی خود خوب استفاده کنند، گفت: اگر استادان یک تشکل منسجم و قوی داشتند بسیاری از اتفاقات غیرعقلانی که در ۸ سال گذشته در سطح دانشگاه رخ داد، اتفاق نمی‌افتاد. در ۸ سال گذشته عکس‌العمل جدی را از ناحیه استادان دانشگاه ندیدیم، در صورتی که باید در برابر برخی کارها که با معیارهای اسلامی و انسانی سازگار نبود موضع‌گیری می‌کردند و راهکار عبور از مشکل را ارائه می دادند.

عارف با بیان اینکه استادان دانشگاه قدرت دارند و باید از این قدرت به نفع کشور و توسعه علمی استفاده کنند، تصریح کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که مشکلات نداشتن تشکل‌های مقتدر و فراگیر بروز پیدا می‌کند و مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر بخواهیم اهداف سند چشم‌انداز تحقق پیدا کند هیچ راهی جز ارتقاء جایگاه تشکل‌های مردمی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی کشور را به خاطر منابع زیرزمینی ثروتمند تلقی می‌کنند، گفت: مزیت کشور ما نیروی‌انسانی‌اش است. بنابراین ما باید در رشد نیروی‌انسانی کوشا باشیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استادان دانشگاه نباید تنها وظیفه خود را حاضر شدن سرکلاس درس بدانند، افزود: استادان نباید بدون اینکه توجهی به مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشند، کلاس درس را به پایان برسانند. ما نمی‌توانیم به مسائل مربوط به جامعه بی‌توجه باشیم کاری که متاسفانه برخی از استادان در سنوات گذشته انجام دادند.

عارف با بیان اینکه امروز مسئولان به این باور رسیده‌اند که باید به تشکل‌های سیاسی و اجتماعی بها داده شود، گفت: امروز ما راهی جز رسیدن به انسجام درونی برای حل مشکلات دانشگاه نداریم. وظیفه اساتید تنها تولید مقاله نیست. ما وظیفه داریم به مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور رسیدگی کنیم. کشور با بحران‌های اجتماعی متعددی رو به رو است که برای حل آنها باید از فرهیختگان و دانشگاهیان کمک گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان چیزی را به استاد تحمیل کرد و هیچ نهاد و ارگانی حق تصمیم‌گیری برای استادان را ندارد، یادآور شد: اگر استادان دانشگاه منسجم عمل می‌کردند جلوی تصمیم‌گیری افراد غیردانشگاهی برای دانشگاه گرفته می‌شد.