«[آنها] تحریم کردند برای اینکه مردم را عصبانی کنند و به خیابان بکشانند. بنده این را چند سال پیش گفتم؛ بعضی‌ها گفتند این تحلیل است؛ بله، شاید آن روز تحلیل بود امّا امروز خبر است؛ خودشان گفتند؛ افراد متعدّدی از آنها در بیانات مختلف گفتند هدف ما این است که مردم را از نظام جمهوری اسلامی، از دولت جمهوری اسلامی عصبانی کنیم. می‌خواستند مردم را به خیابان بکشانند؛ [امّا] مردم ما ایستادند».

 

معظم‌له در ابتدای سال گذشته نیز طی بیاناتی در حرم مطهر رضوی فرمودند:

 

«باید بدانیم در کشور عزیز ما هم، آنها (دشمنان) بعد از سی سال تلاشی که علیه این انقلاب انجام دادند و علیه ملّت انقلابی ما انجام دادند، باز نتوانستند به نتایجی دست پیدا کنند؛ نشانه‌اش همین حضور مردم است. افراد مؤثّر در دولت آمریکا و نظام آمریکا این را صریحاً گفتند، گفتند ما تحریم‌ها را به‌وجود آوردیم و تشدید کردیم که مردم را ضدّ نظام، بکشانیم به خیابان‌ها؛ این را صریحاً گفتند که تحریم برای این است که انقلاب را ریشه‌کن کنند و مردم را در مقابل نظام اسلامی قرار بدهند.»

 

*این هشدار مکرر مقام معظم رهبری در حالی مطرح می‌شود که برخی چهره‌های یک جریان سیاسی خاص طی 3 سال گذشته بصورت علی‌الدوام بر مقولاتی مثل «فلج شدن کشور بر اثر تحریم‌ها»، «ضرورت آگاه‌کردن مردم نسبت به اثر گسترده! تحریم‌ها»، «شکننده بودن اوضاع اقتصادی»، «فروپاشی اقتصاد کشور»، «گذار شرایط کشور به اوضاع غیر قابل تحمل!»، «باتلاق تحریم‌ها برای ایران»، «ریخته شدن قبح فساد اقتصادی در کشور»، «بحرانی جلوه دادن اوضاع بیکاری در کشور» و... اشاره‌های فراوانی را مطرح کرده‌اند که به نظر می‌رسد این اشاره‌ها و تأکیدات، بصورتی خواسته یا ناخواسته با دسیسه‌ی پشت پرده‌ی تحریم‌ها که از سوی مقام معظم رهبری ترسیم شده قابلیت چفت شدن دارد و بر آتش آن می‌دمد.

چه اینکه بر اساس گزارش‌های متقن و اذعان مقامات کشور، اثر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران فقط بین 20 تا 40 درصد است و میزان بیکاری کمتر از 11 درصدی فعلی ایران نیز فقط 6 درصد از میزان استاندارد جهانی بالاتر است...

در اشاره به سخنان مهم رهبر انقلاب اسلامی، برخی خواص کشور نیز هشدارهایی را پیرامون فتنه اقتصادی و اوکراینیزه شدن ایران مطرح کرده‌اند. (در رخدادهای منجر به براندازی دولت اوکراین نیز براندازان خیابانی ابتدا با شعار تأثیرگذاری گسترده تحریم‌ها به خیابان آمدند)

علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، چندی قبل طی سخنانی درهمایش بزرگداشت شهدای رسانه گفته بود: دشمنان در جنگ اقتصادی می‌خواهند یا مردم را علیه نظام بشورانند یا گرایش مردم را به تغییر و یک جریان خاص سوق دهند.

محمدجواد لاریجانی، دیپلمات سابق کشورمان و معاون حقوق بشر قوه قضائیه هم دو سال قبل در بخشی از مصاحبه خود در اشاره به همین مسئله تصریح کرده بود:

«برای آمریکا و دوَل غربی فتنه اصل نبود بلکه مختل کردن و تضعیف و ساقط کردن نظام اسلامی ایران هدف بود و هست و لذا غرب در دو مسیر برای مقاصدی که فتنه متوجه آن بوده است، کار می‌کند، اول اینکه روی اصحاب فتنه زیاد سرمایه‌گذاری نمی‌کنند چرا که می‌دانند بازسازی آنها بسیار پرهزینه است و بعید است به جایی برسد. اما برای اختلال در نظام به ویژه اختلال اقتصادی بیشتر سرمایه‌گذاری کرده‌اند یعنی در حال حاضر خط فتنه به خط سابوتاژ اقتصادی –خرابکاری و اغتشاش به بهانه مشکلات اقتصادی- تبدیل شده است.»

لاریجانی همچنین به تازگی هم طی سخنانی که پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران ایراد شد، گفته بود: می‌خواهند وضعیت اقتصادی کشور را فلج کنند و اعلام کنند نظام اسلامی نتوانست معیشت مردم را مهیا کند، آنها که می‌گویند ما در حال اضمحلال اقتصادی هستیم خطا می‌کنند ما در حال مشاهده اضمحلال یک تز بسیار غلط هستیم که می‌گوید نفت بفروشیم و کالا بیاوریم و مصرف کنیم، این تز به لطف الهی به آخر خط رسیده است.

مسئله تلاش دشمن برای ایجاد خرابکاری اقتصادی در ایران به منظور اجرای پروژه «ناراضی‌سازی» همچنین در کلام چهره‌ها و شخصیت‌های دیگری همچون دکتر رضا سراج و حجت‌الاسلام حیدر مصلحی، وزیر اسبق اطلاعات نیز مورد اشاره و هشدار قرار گرفته است.