واکنش رئیس کمیسیون امنیت به اظهارات ضدایرانی مرکل
"علاالدین بروجردی"با اشاره به ادعای صدر اعظم آلمان و دبیرکل سازمان ملل مبنی بر تلاش ایران برای خرید تجهیزات مرتبط با سلاح هسته‌ای که رئیس سازمان انرژی اتمی اخیرا این اظهارات را توطئه آمیز تلقی کرده بود، گفت: آقای بان کی مون در ماجرای عربستان و کودک‌کشی این کشور، با مواضعش نشان داد که نظراتش به سرعت تغییر می‌کند و در مقابل ثروت عربستان و فشارهای سیاسی این کشور همواره مواضعی را می‌گیرد که منطبق با واقعیت نیست لذا موضوع اخیر را هم می‌توان از این دست مواضع برشمرد.

 

بروجردی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با وجود اظهارات ضد برجامی مرکل و بان‌ کی مون تکلیف برجام چه خواهد شد؟ بیان داشت: مواضع ما همان مواضعی است که رهبری انقلاب برای ما ترسیم کرده‌اند؛ یعنی ما متوقف کننده اجرای برجام نخواهیم بود ولی اگر آنها بخواهند بازی را بهم بزنند ما هم با توانمندی بیشتری بازی را بهم خواهیم زد.

 

 

 

وی با بیان اینکه همه دنیا شاهد تعهدات ایران در برجام هستند افزود: این در حالی است که طرف مقابل ایران همواره به تعهدات خود در برجام پایبند نبوده است.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: امیدواریم آقای بان کی مون پیش نویس موضوع مطروحه را تغییر داده و آن را منطبق با واقعیت‌ها کند چرا که این مسئله می‌تواند ضربه حیثیتی دیگری پس از ماجرای عربستان، برای اقای بان کی مون تلقی شود. 

 

بروجردی در ادامه با اشاره به مواضع ضد برجامی صدراعظم آلمان تصریح کرد: در واقع این آمریکایی‌ها بودند که اولین واکنش را به مواضع  آنگلا مرکل نشان دادند و گفتند که اینگونه اظهارات مخالفتی با برجام ندارد، بنابراین وقتی آمریکا به عنوان دشمن اصلی ایران چنین مواضعی را می‌گیرد این خود نشان می‌دهد موضع‌گیری اخیر صدر اعظم آلمان شتابزده و دقیق نبوده است.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مواضع صدر اعظم آلمان و بان کی مون توطئه‌آمیز است و یا خیر؟ گفت: توطئه علیه ایران پدیده جدیدی نبوده و ما دشمنان زیادی داریم و این قضیه داستان همیشگی‌ است، بنابراین نیاز است ما این توطئه‌ها را با هوشمندی خنثی کنیم.

شایان ذکر است؛ «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان پنج‌شنبه مدعی شد، ایران مقررات شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توقف برنامه موشکی نظامی خود را نقض کرده است.

همچنین؛ «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل در یک گزارش محرمانه مدعی شد که آزمایش موشک بالستیک ایران «با روح سازنده توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهان همخوانی ندارد» اما تصمیم‌گیری در خصوص اینکه ایران قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده، برعهده شورای امنیت سازمان ملل است.

طبق این گزارش، اکثر تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در ماه ژانویه بعد از آن لغو شد که دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل تأیید کرد که ایران به تعهدات خود طبق برجام پایبند بوده است اما تحریم‌های تسلیحاتی و دیگر محدودیت‌های سازمان ملل علیه ایران همچنان برجای خود باقی است.

این گزارش مدعی شده است که قطعنامه سازمان ملل از ایران تقاضا می‌کند که به مدت هشت سال از کار بر روی موشک‌های بالستیکی که برای حمل تسلیحات هسته‌ای طراحی شده‌اند، خودداری کنند. منتقدان برجام می‌گویند که لحن این قطعنامه به گونه‌ای نیست که اجرای آن الزام آور باشد.

بان کی مون در اولین گزارش دوسالانه خود برای شورای امنیت در خصوص اجرای تحریم‌ها و محدودیت‌های باقیمانده علیه ایران، نوشت: «من از ایران تقاضا می‌کند که از انجام آزمایشات موشک بالستیکی خودداری کند زیرا (این آزمایشات) قابلیت افزایش تنش‌ها در منطقه را دارا است».

وی ادامه داد: «علیرغم آنکه شورای امنیت مسئولیت تفسیر قطعنامه‌های خود را برعهده دارد، من نگرانم که این آزمایشات موشک‌های بالستیک با روح سازنده‌ای که با امضای توافق هسته‌ای ایران به نمایش گذاشته شد، همخوانی نداشته باشد».

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان در ماه مارس نامه‌ای را درباره آزمایشات موشکی ایران خطاب به بان کی مون نوشتند و در آن اعلام کردند که این آزمایشات با قطعنامه شورای امنیت «ناسازگار» است و در «تقابل» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.

در این نامه نوشته شده بود که موشک‌هایی که ایران در آزمایشات خود مورد استفاده قرار داده است، «ذاتاً قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای را دارد» و همچنین از شورای امنیت خواسته بودند که «در ارتباط با واکنش‌های مناسب» به عدم همکاری و مشارکت ایران در عمل به تعهداتش بحث‌هایی را آغاز کند.

طبق این گزارش، گزارش بان کی مون تقریباً به این نامه اشاره کرده بود ولی تصریح نکرده بود که این موشک‌ها قابلیت حمل تسلیحات هسته‌ای را دارد.

بان کی مون تصریح کرد که ایران تأکید کرده است که «هیچ فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیکی که با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده باشند را انجام نداده است».

دبیرکل سازمان ملل همچنین از ضبط محموله سلاح‌هایی توسط آمریکا در خلیج عمان در ماه مارس ابراز نگرانی کرد و گفت: «آمریکا نتیجه‌گیری کرد که این سلاح‌ها از ایران سرچشمه گرفته است و احتمالاً به یمن ارسال می‌شده است. ایران به دبیرخانه سازمان ملل اعلام کرده است که هرگز در چنین محموله‌ای دخیل نبوده است».

بان کی مون ادامه داد که که سازمان ملل همچنان به بررسی اطلاعات ارائه شده توسط آمریکا و ایران ادامه می‌دهد و اطلاعات به روز شده در این زمینه را در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار خواهد داد.