چرا از خلبانان چک‌های ۴۰۰ میلیونی گرفته می‌شود؟

در پی سقوط هواپیمای تهران یاسوج نمایندگان مجلس خواستار توضیحات از وزرا درباره علت وقوع این حادثه شدند در همین زمینه محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج گفت: سقوط هواپیمای مسافربری ایرلاین آسمان که بسیاری از خانواده‌های کشته شدگان را داغدار کرد و ملت ایران را یک بار دیگر عزادار کرد از موضوعاتی است که علاوه بر وزارت راه وشهر سازی باید از وزارت تعاون، کار ورفاه نیز توضیح خواست. همه می‌دانیم که هواپیمایی آسمان در ید آقای ربیعی است بنابراین ایشان هم باید پاسخگوی این موضوع باشند که چرا مدیریت این ایر لاین ضعیف عمل می‌کند؟ چرا با توجه به آگاهی از بدی آب وهوا به این پرواز اجازه پریدن داده می‌شود در حالی که یکی از مسافران به خواست خود هنگامی که متوجه بدی آب وهوا می‌شود از رفتن خودداری کرده زنده مانده است.

دامادی درباره مسائل ومشکلات مدیریتی کشور بخصوص در حوزه کاری آقای ربیعی خاطر نشان شد: چه مسائل وموارد مدیریتی در ایرلاین آسمان وجود دارد که نزدیک به سی خلبان استعفا داده اند؟ چرا بابت اینکه خلبانان از این ایرلاین به ایرلاین دیگری نروند از آن‌ها چک‌های ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی گرفته شده است؟ آیا نه اینکه بخش مهمی از موضوع پرواز وامنیت وسلامت آن اتخاذ تصمیم پرواز توسط خلبان است؟ آیا وقتی چنین چک‌هایی گرفته می‌شود و فشار‌های مختلفی بر خلبانان وارد است نمی‌توان براین نکته تاکید کرد که عملا اختیار را از خلبان گرفته اند؟ آیا موضوع حقوق پایین خلبانان برابتکار عمل آن‌ها تاثیر نمی‌گذارد؟ بسیاری از دوستان می‌دانند که ایرلاین آسمان با مشکلات عدیده‌ای مواجه است هر چند این موضوعات در رسانه‌ها عنوان نمی‌شود. چرا از آقای ربیعی در رسانه‌ها یادی نمی‌شود که پاسخگوی مشکلات ایجاد شده و داغ‌های صورت گرفته هستند... حادثه سانچی را هم پشت سر گذاشتیم بی اینکه کسی از آقای ربیعی سوالی کند ایشان نیز از مسائل به سادگی عبور می‌کند و انگار وزرا در برابر مسائل و مشکلات ایجاد شده مسوولیتی ندارند.

دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه آقای آخوندی باید پاسخگو باشد اظهار داشت: نکته دیگر تجهیزات فرودگاهی است که قطعا آقای آخوندی باید پاسخگوی آن باشد و کسی منکر این قضیه نیست، نمی‌توان تصمیم احساسی گرفت بلکه باید مسائل وحوادث را از طرق درست مورد بررسی وتحلیل قرار داد. باید حادثه قطار وکشتی و هواپیما را با هم بررس کرد که چرا چنین مسائلی رخ می‌دهد. اگر بخواهیم مسائل داخلی را هم کنار بگذاریم در مسائل بین المللی نیز تحریم‌ها بر مشکلاتمان افزوه است. نمی‌توان تحریم‌ها را نادیده گرفت وقتی آمریکا مانع بستن قرارداد هواپیمای بوئینگ می‌شود. بسیاری از مشکلات متوجه سیاست‌های کلی نظام است بنابراین نمی‌توان انتظار داشت وزرا معجزه کنند هر چند که باید جوابگو باشند.

وی با انتقاد از وضعیت سوء تدبیر مدیران اظهار داشت: به هر حال معذرت خواهی از مردم کوچکترین کاری است که وزرا ومسوولین باید انجام دهند، اما بعد از معذرت خواهی آیا با استعفای مثلا مدیر راه آهن همه چیز حل شد؟ آیا روند موجود تغییر کرد؟ به نظر بنده مهمتراز عذر خواهی عملیات بعد از عذرخواهی است اینکه بعد از طلب پوزش از مردم موضوع رعایت ایمنی تا چه حد مورد توجه مسوولین قرار دارد؟ آیا اگر هواپیما نقص فنی داشته یا سال‌ها زمین گیر بوده در آن شرایط سخت جوی باید باید از زمین بلند شود؟ چرا مدیران یک بار برای همیشه به دنبال پاسخ مناسبی برای این سوالات نیستند؟

دامادی با تاکید براینکه به عنوان نماینده کمیسیون عمران هنوز نمی‌دانم چه کسی مقصر حادثه قطار بود افزود: اگر سری به شبکه‌های اجتماعی بزنیم شاهد موج گسترده‌ای از هجمه‌ها یا بهتر بگویم بی اعتمادی مردم به مدیران هستیم. تا کی با سانچی کبوتر در حال رجعت بکشیم وبا هواپیما پرچم کشورمان را سیاه وداغدار کنیم؟ بنده به عنوان عضو کمیسیون عمران هنوز متوجه نشدم در ماجرای قطار تبریز –مشهد چه کسی مقصر بود؟ به هر حال ناسزا گفتن مردم به مسوولین یا ایراد تراشی ومتهم کردن دیگری از سوی مسوولین درمان درد‌های سوء مدیریتی کشور نیست. عکس سلفی گرفتن وحضور بی تاثیربر سر حوادث هم هیچ کاری از پیش نمی‌برد.

محمد دامادی در ادامه افزود: اگر دقت کرده باشید در ماجرای پیدا کردن پیکر‌های مسافران هواپیما چندین ارگان وارد عمل شده اند از ارتش تا سپاه، هلال احمر تا نیرو‌های مردمی و حوادث غیر مترقبه و... اما همچنان شاهد عدم مدیریت واحد وامداد رسانی مناسب هستیم. اصلا بین دستگاه‌ها ومدیران هماهنگی وجود ندارد هر کسی ساز خودش را می‌زند وحرف خودش را قبول دارد، اختلاف نظر مدیران وعدم استفاده از نظرات کاربردی درد امروز جامعه ماست، جامعه‌ای که از مسائل مختلف و بی تدبیری‌های مدیریتی رنج می‌برد.