اطلاعات جدید از عملکرد سپاه در "تنگه هرمز"+ تصاویر

ظهر امروز مستندی درباره اقدامات نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سیمای جمهوری اسلامی ایران با نام قلب زمین پخش شد که حاوی تصاویر و نکات جدیدی از عملکرد سپاه در تنگه هرمز و خلیج فارس بود.

در بخشی از این مستند، برای اولین بار فیلمی از لحظه ورود نیروهای سپاه پاسداران به کشتی کانتینربر شرکت مرسک که در 8 اردیبهشت ماه سال 94 توسط نیروی دریایی سپاه توقیف شده بود، منتشر شد.

این کشتی کانتنری، در واقع همان کشتی‌ای غول پیکیری بود که چندی پیشتر از توقیفش، به یکی از سکوهای فاز 13 پارس جنوری برخورد کرده و پس از وارد کردن خسارت به این سکو از محل فرار کرده بود و چندی بعد، دادگاهی در داخل کشور حکم توقیف کشتی را صادر می‌کند.

ماجرای توقیف کشتی هم این گونه بوده که ابتدا به کشتی دستور توقف داده می‌شود اما تمکین نمی‌کند و پس از شلیک گلوله، شناور به دستور تکمین کرده و متوقف می‌شود و نیروی دریایی سپاه این حکم را در آب‌های جنوبی کشور اجرا می‌کند و کشتی توقیف می‌شود.

در فیلم، واضح است که نیروهای سپاه وارد پل فرماندهی کشتی شده و کنترل کشتی را برعهده می‌گیرند اما پیش از آن، گویا فرمانده کشتی آمریکای از نیروهای ائتلاف و آمریکا درخواست کمک کرده بود.

جالب است بدانید که کشتی حامل 2500 کانتینر حاوی تسلیحات فرانسه و آمریکا بوده و از این حیث برای این کشورها از اهمیت بالای برخورد بود. بر همین مبنا بلافاصله پس از توقیف کشتی توسط سپاه، جنگنده‌های آمریکایی از راه می‌رسند اما به آنها هشدار داده می‌شود که نزدیک نشوند، آنها هم مجبور به ترک منطقه می‌شوند.



تصاویری از رصد شناورهای ائتلاف آمریکا در منطقه خلیج فارس

کشتی مرسک، چندی بعد با پرداخت غرامت خسارتی که به سکو 13 پارس جنوبی زده بود، توسط سپاه آزاد می‌شود.

در این مستند تصاویر زیادی از رصد هوایی و دریایی شناورهای نظامی کشورهای مختلف به خصوص آمریکا، انگلیس و فرانسه پخش شده که بعضی از آنها برای اولین بار است که به نمایش درآمده است.

در یک مورد، شناورهای سپاه به یک ناوشکن فرانسوی درباره پرواز بالگردشان اخطار می‌دهند و ناوشکن بالافاصله تمکین کرده و دستور فرود بالگرد روی عرششه ناو را صادر می‌کند.

یا مثلا در یک بخش، سپاه پاسداران برای اولین بار فیلمی را پخش می‌کند که مربوط به 25 دی ماه سال 93 است. در این فیلم، یک ناوشکن فرانسوی پرچم ایران را نصب کرده و در حال عبور از آبراه شمالی جزیره بوموسی است.

ماجرا از این قرار بوده که این کشتی جنگی فرانسه قصد عبور از منطقه را داشته و سپاه به دلیل حق حاکمیت کشورمان بر آن نقطه، دستور توقف به آن کشتی می‌دهد و اعلام می‌کند که در صورتی که قصد عبور از این نقطه را دارد، باید حتما پرچم کشورمان را بر فراز ناوشکن نصب کند، در غیر این صورت باید منطقه را ترک کرده و از مسیری که آمده بازگردد.

ناوشکن فرانسوی هم اعلام می‌کند که پرچم ایران را نصب می‌کند و سپس با اسکورت شناورهای سپاه در حالی که پرچم ایران بر فراز دکل ناوشکن قرار دارد، از منطقه عبور کرده و ادامه مسیر را طی می‌کند.


نصب پرچم ایران بر فراز ناوشکن ارتش فرانسه

دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در بخشی این مستند می‌گوید: تا زمانی که ما در امنیت کامل هستیم و نفت‌مان را صادر می‌کنیم، مشکلی نیست اما معنی نمی‌دهد که نفت ما صادر نشود اما نفت دیگران صادر شود.