اصلاح طلبان انتخابات را بر عکس گفته هایشان جدی گرفته اند/ رقابت درون اصلاحات میان اتحاد ملت و کارگزاران است

تناقض‌گویی دولتی‌ها و رسانه‌های حامی آن‌ها در نفس و محتوای برگزاری نشست سعدآباد ، در شرایطی است که دیدارهایی از این جنس و با همین ترکیب، طی سال‌های گذشته به وفور برگزار شده و هیچ‌گاه نیز با تکذیب مواجه نشده بودند، اما چرا این‌بار و در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، گفتارهای پراکنده و غیرواحدی درباره نشست مزبور بیرون آمده است؟ به نظر می‌رسد پاسخ به این سؤال را باید در اوضاع و احوال آشفته جبهه اصلاحات و مجموعه دولت، در تعیین نسبت‌شان با یکدیگر جست.

اخبار سیاسی- در این رابطه سعید آجورلو، فعال رسانه در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، دلیل آشفته‌بافی اصلاح‌طلبان درباره نشست اخیر را در وجود دو سطح از کنشگری در میان آن‌ها می‌بیند؛ اولی «ناب‌گرایان» که اتحاد ملتی‌ها آن را نمایندگی می‌کنند و دومی «عمل‌گرایان» که کارگزارانی‌ها سخنگوی آن هستند. آجورلو همچنین برگزاری نشست سعدآباد را حامل پیام جدی انتخاباتی برای رقیب می‌داند. در ادامه این گفت‌وگو را از نظر می‌گذرانید.

آجورلو: پیغام نشست سعدآباد این است که اصلاح‌طلبان انتخابات را جدی گرفته‌اند

سعید آجورلو با بیان اینکه «جبهه اصلاح‌طلب دچار مشکلات و چالش‌هایی در حوزه راهبرد و سیاست است که خود را در روش نیز نشان می‌دهد» و نیز با اشاره به «نحوه و حد ورود به انتخابات» به‌عنوان اولین سطح بحران در جبهه اصلاحات، گفت: در این‌باره برخی اصلاح‌طلبان نحوه و حد ورود به انتخابات را به میزان تأیید صلاحیت‌ها منوط می‌کنند اما برخی دیگر، برعکس معتقد به حضور کامل در انتخابات هستند. نماینده گروه اول که بیشتر تئوری ناب‌گرایی را مطرح می‌کنند، اتحاد ملتی‌ها و نماینده گروه و نگرش دوم، کارگزارانی‌ها هستند که معتقد به نوعی نگاه تقلیل‌گرایانه یا محافظه‌کارانه به انتخابات‌اند.

وی با اشاره به «فاصله‌گذاری با دولت» به‌عنوان دومین سطح بحران در جبهه اصلاحات، تاکید کرد: در این سطح از بحران نیز شاهد تقابل میان دو گروه یادشده هستیم؛ ناب‌گرایان ضمن رد مساله ائتلاف معتقدند که جبهه اصلاحات باید با دولت فاصله‌گذاری کند اما گروه دوم معتقدند که ائتلاف شروع شده از سال‌92 میان اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان باید محفوظ باقی بماند. آجورلو در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه چه در کاخ سعدآباد و چه در جاهای دیگر، حتماً میان آقایان جلساتی از این جنس برگزار می‌شود، اظهار داشت: امکان ندارد جلسه‌ای در این سطح میان آقایان برگزار شود اما بحثی درباره انتخابات صورت نگیرد. قابل پیش‌بینی است که وقتی آقایان دور هم جمع می‌شوند، حتماً درباره انتخابات هم با یکدیگر صحبت کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین درباره محتوای نشست سعدآباد گفت: به نظر می‌رسد بحث‌های مطرح شده در سعدآباد، بیشتر حول سه موضوع «حد و سطح ورود به انتخابات»، «امکان یا امتناع ائتلاف» و «چگونگی روشن کردن موتور تخریب رقیب» بوده باشد. وی در این‌باره اضافه کرد: اصلاح‌طلبان که باقی‌مانده جریان چپ هستند، در موضوع عملیات روانی استادند که امروز مشخصاً روی تخریب رقیب، ساختن گفتمان و دشمن نشان دادن رقیب با آن گفتمان تمرکز دارد. آجورلو تاکید کرد: پیام نشست سعدآباد، اگر فرض بگیریم که شکل گرفته باشد، این است که اصلاح‌طلبان انتخابات را جدی گرفته‌اند و قطعاً وارد انتخابات می‌شوند؛ اما اینکه از چه روش‌هایی برای ورود به انتخابات استفاده کنند، طبیعتاً ممکن است با دفعات قبل تفاوت‌هایی داشته باشد.