ماجرای زندگی نون‌ خ و دخترکانش همچنان سوژه است

سریال « نون خ » نامی آشنا برای مخاطبان تلویزیون است. سریالی که می‌توان گفت بعد از «پایتخت» به یک برند در تاریخ سریال سازی رسانه ملی تبدیل شده است. سعید آقاخانی که همان آقای نون خ است برای ساخت این مجموعه تلویزیونی سراغ دیار خود رفت و در قالب قصه‌ای شیرین نه‌ فقط مخاطبان را پای تلویزیون نشاند، بلکه مردم را با خطه کردنشین ایران آشنا کرد که چه آداب و رسوم‌هایی دارند. حتی او برای ساخت فصل‌های قبلی این مجموعه همراه گروهش راهی روستای پریان از مناطق دینور شهرستان صحنه استان کرمانشاه شد و روزهای بسیاری را در سرمای سخت این منطقه کار کردند تا بتوانند یک سریال تماشایی را تولید و نظر مخاطبان را جلب کنند. تهیه‌کنندگی این سریال از همان نقطه شروع به‌عهده مهدی فرجی بود و هنوز هم او نفر اول این مجموعه است و این روزها همراه سعید آقاخانی مشغول پیش‌تولید فصل پنجم از سریال «نون خ» است تا بتواند باز هم با تعریف قصه‌های شیرین مهمان خانه‌ها شوند.

«نون خ» در دوره‌های مختلفش شخصیت‌های جذاب بسیاری داشته است که هر کدام با دقت و به اندازه در خدمت قصه پردازی حاضر بوده‌اند. اما بی‌شک اصیل‌ترین و درست‌ترین شخصیت «نون خ» همین نورالدین خانزاده است. شخصیتی که در این وانفسای نبود الگوسازی در سریال‌ها، نماد یک مرد کامل ایرانی است، مرد بودن، پدربودن، ریاست روستا و این سمبل یک مرد واقعی کرد، فرهنگ غنی کردی را به سراسر ایران تسری می‌دهد؛ در همان چهارچوب روستایی ساده‌ای که با اینکه واژگان و ادبیات محدود و پیش پا افتاده‌ای دارد اما جامعیت و احاطه شخصیتش را نمی‌توان نادیده گرفت.

ماجرای زندگی نون‌خ و دخترکانش همچنان سوژه است

فریده سپاه منصور نیز در فصل ابتدایی «نون خ» یکی از نقش های اصلی را ایفا می کرد. مادر بزرگی که به نوعی مهره اصلی یک خانواده بود و همه به حرفش گوش می دادند. اما با شروع فصل دو با قصه ای که نویسنده در نظر گرفته بود، مخاطبان متوجه شدند که مه لقا خانم از دنیا رفته است! اما آقاخانی حتی از نام مه لقا خانم به عنوان عنصری تاثیرگذار در ادامه سریال استفاده کرد و در فضاهایی که نیاز به حضورش بود همه اهالی روستا یک صدا با هم می گفتند: چه کسی اگر بود چنین کاری را به انجام می رساند؟ و همه یک صدا پاسخ می دادند: مه لقا خانم! این تکه کلام تا جایی پررنگ شده بود که در میان مردم عادی و حتی در کوچه و بازار از آن استفاده می شد و جای خود را میان مردمی که مخاطب سریال بودند باز کرده بود.

حمیدرضا آذرنگ با اینکه بیشتر در حوزه تئاتر فعالیت داشته است اما به موازات آن در فیلم و سریال هایی نیز بازی کرده است. خلیل خانزاده پسرعموی نورالدین و یکی از شخصیت های نزدیک به او است. بخشی از این سریال به کل کل های این دو پسرعمو ارتباط دارد. در فصل یک خلیل ازدواج می کند و در فصل دو پسربچه ای ۲ ساله دارد که مادرش او را رها کرده است. چالش های زندگی شخصی خلیل که حالا بنا به خواسته همسر سابقش برخی او را بنیامین صدا می زنند، ‌رگه های کمدی سریال را بیشتر کرده است. نوع بیان، چهره و بازی خاص آذرنگ در قالب نقش خلیل او را به یکی از بازیگران شاخص سال ۹۹ تبدیل کرد.

علاوه بر این درهر فصل از سریال نون خ، بازیگران بسیاری حضور داشتند اما سعید آقاخانی، کاظم نوربخش، هدیه بازوند، سیروس میمنت، پاشا جمالی، سید علی صالحی، ندا قاسمی، ماشاءا...وروایی، نسرین مرادی و سیروس سپهری هنرمندان این سریال هستند که در چهار فصل از این مجموعه حضور داشتند. از سوی دیگر در هر فصل، بازیگران جدید هم به گروه اضافه شدند که منجر به تماشایی شدن قصه شده است.

بازپخش این سریال که از ۲۶ شهریور در شبکه آی فیلم آغاز شده و در ادامه قرار است فصل‌های بعدی را هم به نمایش بگذارد که خلاصه‌ای از هر فصل را مرور کرده‌ایم:

فصل اول / کشاورزان هم‌محلی نورالدین، محصول تخمه آفتاب‌گردان خود را به او فروخته‌‌اند. نورالدین این محصول را به شخصی به نام میرزایی فروخته و خبر می‌رسد میرزایی از دنیا رفته ‌است و...

فصل دوم  / شاهد بخشی از جریان زلزله‌های معروف غرب کشور بودیم، ماجرایی که باعث شد اهالی روستا به صحرا بروند و مدتی آنجا زندگی کنند. در این جابه‌جایی و فضای تازه هم هر روز اتفاقات جدیدی رخ می‌داد...

نون خ

فصل سوم / این مجموعه با ازدواج شیرین، دختر نورالدین شروع می‌شود که در حین آن داماد ناپدید می‌شود. در این میان شوهر خواهر نورالدین به معدن طلا دست پیدا می‌کند ...

فصل چهارم  / گاو و گوسفندان روستاییان با حمله گرگ‌ها تار و مار می‌شوند و بزرگان ده برای تغییر شرایط، شکار گرگ‌ها را پیشنهاد می‌کنند اما خودشان به دلایلی موفق به شکار نمی‌شوند و به همین علت تصمیم به استخدام شکارچی از ده بالا می‌گیرند...

نظر کاربران چیست؟ 

دارم برای بار هزارم نون خ عزیزم رو می‌بینم

* ‎خونه ما که تلویزیون کل روز خاموشه ۹شب روشن میشه سلطان و شبان و بعدم نون خ و دوباره هیچ!

از اونجایی که من مازندرانی هستم خیلی با پایتخت حال کردم ولی دم کردا گرم چون دو برابر با نون خ حال کردم خیلی عشقین .

* سریال نون.خ واسه بابام حکم بریکینگ بد داره، فک کنم بار پنجمه داره از اول میبینه

* بعد چند سال «نون خ» رو دارم کامل میبینم و واقعا در حقش کم لطفی شده فکر میکنم آخرین سریال قابل دیدنی بود که تو صدا و سیما پخش شد.

* فیلمایی که سعید آقاخانی تو ساختش یه‌ نقشی داشته رو میشه هزار بار دید و بازم خندید:))