«سیارک ۴۱۷۹» تهدیدی جدی برای زمین است؟!
افکارنیوز

: این روزها یعنی چند روز مانده به ۲۱ دسامبر همچنان شایعات موجود در دنیای مجازی و در حجم کمتری در دنیای واقعی از پایان دنیا خبر دارد و اگر چه ناسا رسما این موضوع را تکذیب کرده و حتی دلایل خود را برای آن شرح داده اما باز هم برخی دلایل خاص خود را دارند. در این مطلب نمی‌خواهیم به اضطراب این دسته از افراد دامن بزنیم اما خب قصد داریم در خصوص یک تهدید دیگر در برابر زمین حرف بزنیم اما یان بار نه برای چند روز دیگر بلکه برای سال‌های آتی.

لینک فیلم

به تازگی ویدئویی منتشر شده که در آن شهاب‌سنگ غول‌پیکر «سیارک ۴۱۷۹»(Toutatis ۴۱۷۹) را درحالی که در فضا غوطه‌ور است به تصویر کشیده است. این ویدئو که ۴۰ ثانیه زمان دارد، ترکیبی از عکس‌های گرفته شده بوسیله ۶۴ رادار ناسا است.

«سیارک ۴۱۷۹» که چهار هزار و یکصد و هفتاد و نهمین سیارک کشف شده است که در ۴ ژانویه ۱۹۸۹ کشف شده، فاصله‌ای معادل ۷ میلیون کیلومتر(۴.۳ میلیون مایل) از زمین دارد، یعنی ۱۸ برابر بیشتر از فاصله ماه از زمین. عکس‌های منتشر شده که وضوحی برابر ۳.۷۵ متر در هر پیکسل دارند، این شهاب سنگ را که عرضی به اندازه ۵ کیلومتر دارد را با جزییات کامل نمایش می‌دهد.

از «سیارک ۴۱۷۹» به عنوان شی‌ئی دراز با شکلی نامتعارف و پشته‌های متعدد نام ‌برده می‌شود و محققان می‌گویند تلالو درخشان عجیبی که در عکس‌ها وجود دارد می‌تواند نمایان‌کننده تخته سنگ‌‌های روی سطح آن باشند. این ویدئو همچنین نوع حرکت «سیارک ۴۱۷۹» را هم نشان می‌دهد. این شهاب سنگ، هر ۴ تا ۵ روز یک دور به دور محور حرکتش می‌چرخد و مانند توپ فوتبالی که پرتاب شده باشد تلوتلو می‌خورد.

اگرچه تعیین مسیر این سیارک به طور دقیق قابل تشخیص نیست و تاکنون نیز نشانه‌ای مبنی بر اینکه «سیارک ۴۱۷۹» تهدیدی برای زمین باشد به ثبت نرسیده و محققین می‌گویند هیچ احتمالی وجود ندارد که این شهاب‌ سنگ طی ۴ قرن یا بیشتر به سیاره ما برخورد کند با این وجود مرکز نجومMinor planet Center در کمبریج، این سیارک را به عنوان شی‌‌ئی پرخطر معرفی کرده، بدین معنی که این شهاب سنگ می‌تواند در آینده تهدیدی برای زمین باشد.

اگر این سیارک به زمین برخورد کند، خسارت مصیبت‌باری ایجاد می‌کند و احتمال انقراض بشر و گونه‌های زیاد دیگری وجود دارد. محققین معتقدند برخورد هرچیزی با عرض حداقل یک کیلومتر می‌تواند پیامدهای جهانی به همراه داشته باشد که یکی از آنها تغییر شرایط آب و هوایی در آینده است. برای مقایسه، شهاب سنگی که گفته می‌شود نسل دایناسورها را ۶۵ میلیون سال قبل منقرض کرد حدودا ۱۰کیلومتر عرض داشته است.

سیارک ۴۱۷۹ هر چهارسال، یک دور به دور خورشید میچرخد و زمان بعدی ای که این شهاب سنگ نزدیکترین فاصله به زمین را خواهد داشت در نوامبر سال ۲۰۶۹ خواهد بود، وقتی که این سنگ آسمانی با فاصله ۳ میلیون کیلومتر از زمین، یعنی ۷.۷ برابر فاصله زمین از ماه پرواز میکند.