
به گزارش افکارنیوز،این نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر دربارهی این نمایش گفت: دو ماهی است که تمرینهای نمایش «آرش ساد» را آغاز کردهایم و هفتهی دیگر در روزهای ۱۴،۱۵، ۱۶ تیرماه(۱۲،۱۳ و ۱۴ ژوئیه) نمایش را در تالاری به نام Kay Meek Centre در کانادا که بسیار به تالار «چهارسو» ی خودمان شبیه است، اجرا میکنیم.
او درباره داستان این نمایش توضیح داد: نمایش همانطور که از نامش پیداست تلفیقی است از برخوانی «آرش» اثر بهرام بیضایی و «مارا ساد» پتروایس. البته به متن اصلی «آرش»، جز چند جمله چیزی افزوده یا کاسته نشده و تاثیر نمایشنامهی «وایس» بیشتر بر وجه اجرایی اثر است.
رحمانیان با اشاره به ایده شکلگیری این اثر نمایشی یادآور شد: در خبرها خواندیم که نیمه شب ۲۶ دیماه ۱۳۹۱ لودرها، بیمارستان روانی آزادی را تخریب کردند و این در حالی بود که هنوز این آسایشگاه تخلیه نشده بود. تصویر وحشتزدهی بیماران روانی که نیمههای شب، در کوچههای اطراف، شب را به صبح رسانده بودند با تصویر همیشگی من از «آرش» بهرام بیضایی پیوند خورد، نمایشی که مفاهیم تازهای از «وطن» و «مرز» را به ادبیات نمایشی معاصر ما هدیه داد.
وی ادامه داد: از آقای بیضایی که این روزها مشغول تدریس و پژوهش در دانشگاه «استنفورد» هستند اجازه گرفتم و از خانم شمسایی راهنمایی بسیار گرفتم تا سرانجام تمرینهای نمایش را با حدود بیست بازیگر آغاز کردیم. بیشتر بازیگران هنرجویان بازیگری تئاتر «ونکوور» هستند که یک سالی است با مهتاب نصیرپور کلاسهای بازیگری را میگذرانند و این، سومین تجربهی آنهاست.
محمد رحمانیان پیش از این نمایشهای «شاپرک خانوم» نوشتهی بیژن مفید و «شب سال نو» براساس طرحی از حمید امجد را با این گروه اجرا کرده است و به گفتهی خودش، نمایش «آرش ساد» سختترین تجربهی این گروه به شمار میآید.
این هنرمند درباره فعالیتهایش در کانادا به ایسنا گفت: حدود یک سال و نیم است که در شهر «ونکوور»، گروه تئاتری به نام گروه تئاتر «ونک» تاسیس کردیم. کارمان را با نمایشنامهخوانی نمایش «مصاحبه» آغاز کردیم و سپس «گلدونه خانوم» و «حالت چطوره مش رحیم» اثر اسماعیل خلج و «مرگ در پاییز» اثر اکبر رادی و «مرگ و ریشهی در بدری» اثر غلامحسین ساعدی نیز در برنامهی نمایشنامهخوانی این گروه جای گرفت. همچنین یک موسیقی نمایش به نام «هفت ترانهی قدیمی» که در ونکوور و کوکیتلام به صحنه رفت.
رحمانیان که پیش از این هم علاقهمند بود در کنار فعالیتهایش در تئاتر، فیلم هم بسازد، افزود: در کنار این فعالیتها، فرصتی هم پیش آمد که نخستین فیلم بلند سینمایی خود را به نام «کنسل» با مدیریت فیلمبرداری آقای فرهاد صبا بسازم که این روزها مراحل فنیاش را طی میکند.
گروه اجرایی نمایش «آرش ساد» بدین شرح است: نویسنده: بهرام بیضایی، برگردان: سهیل پارسا / نیما صادقی / صحت نیا، کارگردان: محمد رحمانیان، اجرای صحنه: مسعود سلامت، موسیقی: یاشار مومنزاده، بازیگران: مارال بنیآدم، میلاد حمیدی، سها سناجو، رضا راد، شهره شاهرضایی، آنیتا زنگنه، پرستو رحمانیان، عطا سینا، مسعود سلامت، نیکناز عالمی نازنین میهن سونیا محبوب و … مهتاب نصیرپور.
مشاور کارگردان: مهتاب نصیرپور، نام کامل نمایش: برخوانیِ نمایشِ آرش، به یاری ساکنان بیمارستان نیمه ویران آزادی با نگاهی به نمایشنامه «مارا ساد».
محمد رحمانیان نمایشنامه نویس، کارگردان و مدرس تئاتر است که با نگارش و اجرای نمایشهایی همچون «مصاحبه»، «خروس»،
«شهادتخوانی قدمشاد مطرب در طهران»، «پل»، «اسبها، سال ۵۹ هجری»، «آواز قو»، «مرغ دریایی یا چخوفساد»، «مانیفست چو»، «فنز»، «عشقه»، «پروانهها» و … یکی از هنرمندان جریان ساز تئاتر به شمار میرود. او مدتی است همراه با همسرش مهتاب نصیرپور در کانادا زندگی میکند.
رحمانیان پیش از سفرش قصد داشت، نمایش «روز حسین» را اجرا کند اما شرایط اجرایی این نمایش فراهم نشد.