افکار - جنگ نامه ها و بیانیه ها بین معاونت سینمایی ارشاد و خانه سینما گویا پایانی ندارد .پس از آنکه محمد مهدی عسکر پور پاسخ بیانیه عذر خواهی شمقدری از امام عصر را داد شمقدری بازهم بیانیه ای صادر کرده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن بیانیه جدید معاون امور سینمایی آمده است: روز گذشته نامه‌ای خطاب به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد که درهتاکی و بی‌ادبی به یک مسئول انقلابی و مؤمن و متعهد، در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی کمتر مشابه آن را سراغ داریم. مگر در سال‌های اول انقلاب، آن هم در قلم و زبان گروهکی که امروز به عنوان منافقین شناخته می‌شوند.

در این نامه ادبیاتی از توده مسلک‌های سابق و لیبرال منش‌های امروز دیده می‌شود که سعی می‌کنند خشم و عصبانیت ناشی از عدم‌موفقیت‌های سیاسی‌شان را جبران کنند. هم‌صدائی و استقبال رسانه‌های بیگانه از این اقدام نیز خود قابل تأمل بود!

در این نامه «شمقدری» نوشته است: خدا را شکر در جمهوری اسلامی آن قدر آزادی بیان هست که حتی هتاکان و بی‌ادبان هم به نامه پراکنی بپردازند. از آنجا که پاسخ هتاکان در نزد عاقلان خاموشی است در مقام پاسخگویی برنمی‌آئیم. فقط جهت روشنگری چند مطلب ذکر می‌شود.
۱. تردیدی نیست که تقریباً همه خانواده سینما و صنوف آن لحن و بیان این نامه را تأیید نمی‌کنند و بر این هتاکی و بی‌ادبی صحه نمی‌گذارند و بر مدار این خشم و عصبانیت نابخردانه گام بر نمی‌دارند.

۲. این که فردی به اتکا چند نفر به خود اجازه می‌دهد به نمایندگی فیلمسازان که بالغ بر پنج هزار نفر هستند بدون رأی و نظر و موافقت آنان هر آنچه که بر قلمش جاری می‌شود، بنام این جمع بر کاغذ براند خودش نوعی خیانت در امانت است که پیگیری حقوقی دارد و خلاف اخلاق و عرف و انسانیت است.

۳. درک بالای وزیر محترم که ریشه اصلی انشقاق در خانه سینما و مشکلات این مجمع صنفی را به خوبی شناختند و به شرح آن پرداختند، ظاهراً باعثعصبانیت بعضی گشته است آنجا که وزیر محترم درشرح اتفاقات ناخوشایند جشن خانه سینما ابراز می‌کنند، " ما با خطای یک فیلمساز و یک فرد روبرو نیستیم بلکه مسئول این خطاها و لغزش‌ها را باید در صحنه گردانان جشن خانه سینما جستجو کرد. " همین دیدگاه باعثشد ساخت فیلم آقای فرهادی ادامه یابد.

۴. طی ماه‌ها و روزهای گذشته شاهد تشدید اختلافات و تشتت بین صنوف سینمایی و اعضا، آن شده‌ایم. تهیه‌کنندگان به چهار گروه تقسیم شده‌اند، کانون کارگردانان سینمای ایران نیز که اخیراً قوام یافته بود امروز شاهد هستیم که رئیس کانون کارگردانان از کودتای جدید در این صنف نام می‌برد که هدفش از هم پاشیدن این ساماندهی جدید است. از طرفی هر روز شاهد نامه‌ها و مصاحبه‌های شدیدالحن بین افراد و اعضاء صنوف سینما هستیم. که همه این آشفتگی‌ها و تشتت‌ها ذیل مدیریت فعلی خانه سینما رخ می‌دهد خانه سینمایی که باید هدفش انسجام و ساماندهی و آرامش اهالی سینما باشد.

۵. موضوع امنیت شغلی با همه مؤلفه‌های آن که به حق یک مطالبه جدی اهالی سینماست توسط کسانی که در طول مدیریت بیست ساله شان بر مدیریت‌های مختلف سینمایی کشور هیچگاه ساماندهی نشد و برای آن اقدام جدی نکردند دستاویز تحرکات سیاسی و ایجاد اغتشاش شده است.

۶. مدیریت فعلی خانه سینما، دفتر مدیر عامل را به اتاق جنگ برای تحقق خواسته‌های جناحی و ترمیم شکست‌های سیاسی باندی که به آن وابسته است قرار داده است. امور صنفی و رفاهی و معیشتی اهالی سینما که در چارچوب امنیت شغلی می توان به آن اشاره کرد مطالباتی نیست که دولت و نظام خود را نسبت به تحقق آن متعهد نداند. اگر چه در طول همه سال‌های گذشته زیر ساخت‌ها و روش‌های اجرائی تحقق این امر از سوی مدیران سینمایی جدی گرفته نشده است.

۷. مدیریت فعلی سینما در معاونت سینمایی به همه سینماگران این تضمین را می دهد که از ابتدای پذیرش این مسئولیت، در صدد رفع همه این نواقص و ضعف‌ها بوده است و در روزهای آینده که یکسال از پذیرش این مسئولیت می گذرد به بخشی از این برنامه ها اشاره خواهد کرد. در این فرصت فقط به یک مؤلفه که رونق سینمایی است اشاره می شود. حجم تولیدات انواع فیلم‌های سینمایی، کوتاه و مستند نسبت به سال گذشته در همین ایام بین سی - الی یکصدو پنجاه درصد افزایش یافته است. باید پرسید این افزایش تولید در همه عرصه‌ها مگر به کاهش بیکاری در بین اهالی سینما منجر نمی‌شود؟

۸. اگر چه حواشي سازان و سنگاندازان در صدد هستند مديران سينمايي را از انجام مسئوليتهاي اصليشان باز دارند و به انتظار نشستهاند عدم موفقيت اين مديران را جشن بگيرند اما به همه سينماگران دلسوز و اهالي نجيب سينماي ايران اطمينان داده ميشود لحظهاي از پيگيري و تحقق مطالبات به حق سينماگران ايراني كوتاهي نخواهد شد و الحمدالله دولت مردمي و انقلابي جناب آقاي دكتر محمود احمدينژاد و وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با جديت نسبت به تحقق و اصلاح و ارتقاء سينماي ايران دغدغه جدي دارند و مديريت فعلي را ياري ميكنند.