پژمان بازغی: گلزار سوپراستار نیست!

حضور پژمان بازغی در برنامه «مردم گرام» با جدل لفظی میان او و مجری برنامه همراه شد.

پژمان بازغی در بخشی از گفتگویش گفت: فیلم به خاطر خود فیلم می فروشد نه بازیگر. تعریف سوپراستار در دنیا خیلی فرق دارد. سوپراستارها زندگی شان، کارهایشان زیر ذره بین هست. آنها از حاشیه‌هایی که دارند پول در می آورند. ما در ایران تعریفی به نام سوپراستار نداریم، چون سینمای صنعتی نداریم. من اعتقاد دارم این اتفاق در کشورمان نیفتاده است. رضا گلزار خوبه و طرفدارهای بسیاری هم دارد؛ اما فقط بعضی از فیلم هایش می‌فروشد. مثلا «سلام بمبئی» فروش بالایی داشته ولی «خشکسالی و دروغ» فروش نداشته است. رضا گلزاررفیق بنده است و فعالیت های غیرسینمایی هم دارند اما اینکه گفته می شود، تمام فیلم های ایشان می فروشد و گفته می شود سوپراستار اشتباه است.

وی در ادامه صنعت سینمای ایران را ضعیف دانست و گفت: سینمای ما در بیست سال گذشته یک نوسان هایی در فروش داشته که فکر میکنم، خیلی هم علمی نبوده است. در سینمای هالیوود وقتی عنوان سینما متولد میشود، سه تا مولفه رسانه، هنر و صنعت را با خود به همراه دارد. بخش رسانه فراگیر بودنش و در واقع صادراتش را میگوید. بخش هنری که مربوط به هنر است و بخش صنعتی بخش درآمدی آن است. ما اما در بخش فروش جهانی فیلم‌هایمان مشکل داریم.

بازغی در جواب مجری که گفت فیلم های اصغر فرهادی در دنیا اکران شد، گفت: ما درباره محصول فرهنگی کشورمان صحبت میکنیم نه استثنائات فرهنگی. مثل این می ماند که بگوییم جلوی آرژانتین یک هیچ باختیم، پس فوتبال مان خیلی قوی هست! نه ما هنوز در آسیا حرف اول را نمیزنیم. استثنا جزو قاعده حساب نمی‌شود.

بازیگر «اسرافیل» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سوپراستار در ایران را چه کسانی می‌داند، گفت: شهاب حسینی، پرویز پرستویی و فاطمه معتمد‌آریا از بازیگران مولف هستند. یعنی وقتی فیلم شان را می بینیم، تالیف در بازی هایشان را متوجه میشویم. اما ناجی گیشه هم داریم مثل رضا گلزار و رضا عطاران. این ها جزو سینمای عامه پسند هستند. یعنی مردم می پسندند و بازی هایشان را تماشا می کنند و این بسیار عالی است.

پژمان بازغی درباره حاشیه‌های اختلافش با سام درخشانی و کامبیز دیرباز گفت: این موضوع شایعاتی برای فروش مجلات زرد است. این دو با من قهر نبودند، کامبیز و سام کدورتی داشتند که برطرف شد. در حال حاضر ما یه گروه موتورسواری با کامبیز و دیگر دوستان داریم.

مجری برنامه «کودک شو» علت اجرا در برنامه های تلویزیونی را توانایی خود دانست و گفت: به دلیل اینکه توانایی اجرا داشتم، مجری شدم. من اول اجرا کردم، بعد بازیگر شدم. در تلویزیون مرکز رشت با اجرا وارد شدم و به من برای اجرای اخبار پیشنهاد دادند، ولی قبول نکردم؛ چون میخواستم بازی کنم. تا اینکه سال 71 در برنامه جنگ جوان مرکز رشت مجری بازیگر شدم.

بازغی در ادامه خطاب به مجری برنامه گفت: من اجرا و بازیگری را از هم جدا نمی دانم. مثل شما که با روح و احساس من بازی می کنید و با کلمات از من بازی می گیرید. می خواهید من را عصبانی کنید و بخندانید. ما با من گفتمان می کنید و می خواهید با صحبت هایتان مرا عصبانی کنید . این ها همه یک نوع بازی است و اجرا نیست. اجرا یک نوع بازی است و من با پدر و مادرها در«کودک شو» بداهه بازی می کنم.

بازغی به انتقاد مجری برنامه از اجرای بازیگران با دستمزد بالا در سال تحویل این گونه پاسخ داد: بعضی ها با بازیگران مشکل دارند. به سمت تئاتر می روند، می گویند چرا این ها تئاتر می‌روند؟ بعد می روند اجرا می‌کنند، می گویند چرا اجرا کردید؟ بعد می روند کاست می دهند، میگویند چرا می خوانید؟ ولی بالعکس این قضیه اشکال ندارد که خواننده ها و مجری ها بازیگر شوند! آغوش هنر باز است و ما نباید تفکیک کنیم.

در ادامه برنامه جدل لفظی بین بازغی و مجری برنامه بر سر مساله اجرا توسط بازیگران پیش می آید و مجری خطاب به پژمان بازغی (که امسال مجری سال تحویل شبکه دو بود) می گوید که گل تلویزیون سال تحویل آن است؛ ولی به جای مجری ای که تمام سال زحمت می کشد یک بازیگر آن را اجرا می کند؛ ولی بازغی این حرف را قبول ندارد و می گوید: ما که از کنار خیابان رد نمی شدیم و به ما بگویند آقا بیا این برنامه رو اجرا کن! از ما به شکل حرفه ای درخواست شد که اجرا کنیم و ما هم قبول کردیم. اشکال این کار کجاست؟ من از شما سوال می پرسم آقای فرهادی به شما بگویند خانم جودکی در فیلم من بازی کنید، شما می گویید نه؟

جودکی هم در پاسخ دست رد به سینه ی فرهادی می زند و می گوید: نه من مجری تلویزیونم و بازی نمی کنم! من یک راه پیش می گیرم و میروم.

بازغی در ادامه خطاب به مجری گفت: شما شاید بازی نکنید ولی این پیشنهاد وسوسه برانگیز است. برای من سینما، تلویزیون، تئاتر و اجرا همه شان حکم واحد دارند و جزو هنرهای نمایشی محسوب میشوند. من هیچ خط کشی برایشان نمی کنم. ممکن است بازیگری با اجرا در تئاتر به تئاتر رونق بدهد. مثل این می ماند که نوید محمدزاده در سینما سیمرغ بگیرد، ولی بعد ما بگوییم چرا تئاتری‌ها وارد سینما می شوند و سیمرغ می گیرند؟

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خطا در اجرا به بازیگری آسیب می‌رساند، گفت: نه این مورد را قبول ندارم. دوستان سوپراستاری داریم که در حوزه خوانندگی کار کردند و به بازی شان لطمه ای نخورده است و هنوز هم نقش یک بازی می کنند. مثل بهرام رادان که یه آلبومی بیرون داد و توفیقی هم در موسیقی نداشت اما فیلم هایش فروش میلیاردی دارد. مردم نمی گویند چون رادان در موسیقی موفق نشده، فیلم هایش را هم نمی بینیم! شرط لازم و کافی این نیست که شما چون اجرا می کنید و اگر رفتید در سینما، دیگر نمی توانید اجرا کنید. من اگر اجرا کردم بازیگری بحث دیگری است و اجرا و بازی من ارتباطی با هم ندارند.

بازغی در این برنامه روایتی از ایست قلبی خود را بیان کرد و گفت: در آن لحظه که هنگام بازی فوتبال اتفاق افتاد در کنار زمین مشغول سرد کردن بدن بودم که ناگهان بیهوش شدم و دیگر چیزی به خاطر ندارم.

او افزود: البته در آن ثانیه هایی که دچار ایست قلبی شدم خودم را می دیدم که در حال لبخند در یک تونل در حال عبور بودم؛ اما اطرافیانم بعدا گفتند در آن ثانیه ها زبانم از دهانم بیرون آمده بود.