هیچ ملاحظه‌ای در انتخاب «نفس» نبود

سخنگوی هیأت انتخاب سینمای ایران برای معرفی اثری به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی درباره انتخاب فیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار از میان چهار گزینه «مالاریا»، «رگ خواب»، «ویلایی‌ها» و «نفس» در گفت‌وگویی با ایسنا توضیح داد: هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی هر سال باید فیلمی را از ظرفی که در اختیارش قرار می‌گیرد معرفی کند و برای این دوره از تاریخ هشتم مهرماه سال گذشته تا هشتم مهرماه امسال 103 فیلم در ظرف سینمای ایران قرار داشت که یا اکران شده یا در برنامه اکران قرار دارند. این هیأت پس از بررسی به فهرستی از 10 فیلم رسید و بعد از میان آن‌ها چهار فیلم معرفی شدند که پس از بحث و بررسی و بازبینی مجدد برخی از آن‌ها با اکثریت آرا به این نتیجه رسیدیم که با در نظر گرفتن جمیع جهات «نفس» برگزیده شود.

اسفندیاری با بیان اینکه انتخاب فیلم از میان آثار موجود کار بسیار سختی بوده است، گفت: البته سخت‌ترین کار ما در مرحله‌ای بود که باید از میان 103 فیلم، 10 فیلم را انتخاب می‌کردیم، یعنی 93 فیلم باید حذف می‌شدند که البته آن 10 فیلم هم از نظر هیأت انتخاب قابل توجه و تأمل بودند و پس از آن با در نظر گرفتن مسائل مختلف از جمله کیفیت فیلم، مسائل فنی،‌ تصویر، موفقیت‌های بین‌المللی و بدون در نظرگرفتن مسائل سیاسی یا غیره  تلاش شد فیلمی انتخاب شود که به خوبی بتواند سینمای ایران را نمایندگی کند.

وی با اشاره به اینکه فیلم «نفس» ویژگی‌های مثبتی دارد که سازنده آن را هم به عنوان یک فیلمساز زن، می‌توان به دیگر ویژگی‌های مثبت فیلم اضافه کرد، ادامه داد:  تا به حال 23 دوره فیلمی از ایران به اسکار معرفی شده و در هر دوره تأکید کرده‌ایم که بهترین گزینه را از میان فیلم‌های موجود انتخاب می‌کنیم. در این بین یکسری حواشی پیش می‌آید در حالی که امکان رسیدگی به آن فیلم‌ها اصلا نبوده است، چرا که ما فهرست بررسی خود را براساس آثار اکران شده از اداره نظارت و ارزشیابی می‌گیریم. ضمن اینکه باید به یاد داشته باشیم فیلم‌هایی که تاکنون از ایران انتخاب شده‌اند دسته‌بندی‌های متفاوتی داشتند و طیف‌های متفاوت و متنوعی از سینمای ایران را به نمایش گذاشته‌اند.

اسفندیاری در پاسخ به اینکه با توجه به موفقیت‌های اخیر سینمای ایران در اسکار ، چقدر به موفقیت فیلم «نفس» امیدوار است؟ گفت: پاسخ این سوال به مسائل مختلفی بستگی دارد و اگر «نفس» بتواند یک پخش‌کننده آمریکایی داشته باشد تا فیلم به درستی به هیأت انتخاب اسکار معرفی شود و آن‌ها فیلم را ببینند یعنی پشتیبانی خوبی از فیلم صورت گیرد، می‌توان امیدوار بود که «نفس» موفقیتی کسب کند چرا که هیأت انتخاب با این رویکرد فیلمی را برای شرکت دراسکار معرفی می‌کند که نسبت به دیگر فیلم‌ها شانس موفقیت بیشتری داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته این را هم در نظر داشته باشیم که ایران نسبت به کشورهایی که صاحب سینما هستند و سال‌های طولانی است فیلمی را به اسکار معرفی می‌کنند حضور کوتاه مدتی داشته، اما در همین 23 دوره هم موفقیت قابل توجهی به دست آورده و این اتفاق خوبی است که هر سال توقع داشته باشیم اسکار بگیریم. با این حال قطعا کشورهای دیگری هم در این رقابت شرکت می‌کنند و امیدوار به موفقیت هستند.