صفر تا صد برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی

کریم دولتی، قائم‌مقام بهره‌برداری و امور فرهنگی مصلای امام خمینی(ره) در با اشاره به برگزاری سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای تهران گفت:‌ مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هفته‌ها قبل بازدیدهایی از مجموعه مصلی داشتند و جلساتی را با برخی مسئولان مصلی برگزار کردند و آنچه لازم بود برای اینکه نمایشگاه کتاب سی و یکم نمایشگاه خوبی باشد، ارزیابی شد.

وی ادامه داد:‌ در این بازدیدها نمایندگان صنوف نشر و مسئولان وزارت ارشاد به‌دنبال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در فضای مسقف بودند‌، تا مشکلات برپایی نمایشگاه زیر چادرهای موقت از میان برود،‌ طی جمع‌بندی در بازدیدهای انجام‌شده مسئولان نمایشگاه کتاب به این نتیجه رسیدند که امکان برگزاری نمایشگاه در فضای مسقف در مصلی وجود دارد و قرار شد سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب تهران در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شود.

قائم‌مقام بهره‌برداری و امور فرهنگی مصلای امام خمینی(ره) با اشاره به مساحت فضای مسقف مصلی گفت:‌ آخرین نمایشگاه کتابی که در مصلای تهران برگزار شد،‌ سال 94 بود که تنها فضای مسقف اصلی فضای شبستان بود، در حال حاضر 3 طبقه از فضای رواق شرقی و دو طبقه از فضای رواق غربی نیز به فضای مسقف شبستان افزوده شده است،‌ مجموعاً فضایی که مدنظر است و البته کاستی‌هایی هم دارد که مرتفع خواهد شد، 100 هزار مترمربع است.

دولتی تصریح کرد:‌ مدیران نمایشگاه کتاب تأکید داشتند که همه بخش‌های نمایشگاه را در فضای مسقف برگزار کنند‌، بررسی‌ها و بازدیدهایی که داشتند به این نتیجه رسید که با یک‌سری تمهیدات و اصلاحات مدنظر ارشاد،‌ نمایشگاه کتاب تهران در همین 100 هزار مترمربع فضا اجرایی شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا مصلی اجاره‌بهایی برای 10 روز برپایی نمایشگاه کتاب تهران در مصلی از وزارت ارشاد دریافت خواهد کرد، گفت: مصلی به‌عنوان قلب فرهنگی شهر تهران همواره درصدد بوده که از فعالیت‌های فرهنگی حمایت کند‌، تا به‌نحو مطلوب برگزار و اجرا شود. اینکه مصلی گفته باشد ما بابت این نمایشگاه هزینه‌ای دریافت نمی‌کنیم‌، هم درست است هم نادرست. ما بابت در اختیار گذاشتن فضا مثل خیلی از کارهای فرهنگی دیگری که در اینجا اتفاق افتاده است،‌ هزینه‌‌ای دریافت نمی‌کنیم‌، بلکه صرفاً هزینه خدماتی را که در مصلی به نمایشگاه داده می‌شود، دریافت می کنیم. اما بابت اجاره مکان به‌جهت حمایت از حوزه نشر در کشور هزینه‌ای اخذ نمی‌شود.

دولتی درباره اینکه برخی شنیده‌ها حکایت از مشارکت ارشاد در درآمدهای ناشی از تبلیغات محیطی مصلی دارد،‌ نیز گفت: در مورد تبلیغات صحبت بر سر این بود که ما می‌توانیم مذاکراتی را داشته باشیم،‌ بخشی از این مذاکرات شروع شده و بخش دیگری هنوز ادامه دارد،‌ قرار است در این زمینه همکاری‌هایی داشته باشیم‌، اما اینکه گفته شده وزارت ارشاد در بودجه حاصل از تبلیغات محیطی به‌صورت 50درصدی مشارکت خواهد داشت،‌ صحیح نیست چرا که تاکنون بحثی نیز در این زمینه نشده است.

وی افزود:‌ بحث بر این بوده که فضاهای تبلیغاتی در اختیار را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که هم هزینه‌های بهینه داشته باشد و هم درآمد به‌شکلی باشد که با هماهنگی و تعامل فی‌مابین مجموعه ناشران و صنف نشر کتاب هم بتوانند از این بودجه استفاده کنند، اما درباره جزئیات و سایر موارد گفت‌وگو نشده است.

دولتی در پایان در پاسخ به اینکه آیا شورای تأمین با برگزاری نمایشگاه در مصلی موافقت کرده و بحث‌هایی همچون ترافیک شهری و ... برطرف شده است،‌ گفت: تاکنون هیچ بحثی از طرف شورای تأمین مطرح نشده است،‌ اما به هر حال برخی مطالب نیاز به مدیریت دارد. نمایشگاه کتاب تهران در هر نقطه دیگری از شهر هم برگزار شود،‌ ترافیک دارد، ‌اینکه این ترافیک چگونه مدیریت شود که موجب مزاحمت برای شهروندان نشود،‌ نیاز به هماهنگی دستگاه‌های مسئول دارد.

وی در پایان با اشاره به برگزاری نخستین جلسه مسئولان وزارت ارشاد و مصلی گفت:‌ ما اواخر این هفته نخستین جلسه رسمی بعد از اعلام خبر برگزاری نمایشگاه در مصلی توسط وزارت ارشاد را برگزار خواهیم کرد که در این جلسه وارد جزئیات و مسائلی که در اجرا و سیاست‌گذاری به مصلی بازمی‌گردد‌، خواهیم شد.