خداوند این 3 گروه را زیانکاران واقعی می داند

در قرآن کریم خداوند وجود سه صفت در انسان را موجب فسق او می داند؛

 « [ بقره/27] (فاسقان ) کسانى هستند که پیمان خدا را پس از آنکه محکم بستند مى شکنند، و پیوندهایى را که خدا دستور داده برقرار سازند قطع مى نمایند، و در زمین فساد مى کنند، قطعا آنان زیان کارانند.»

1 : کسانی که به عهد الهی پایبند نیستند.

2 : کسانی که قطع صله ی رحم می کنند.

3 : کسانی که در زمین فساد می کنند.

عهد الهی در این آیه برای هر کس متفاوت می باشد؛ به عنوان مثال در خصوص پیامبران، خداوند از آنان پیمان گرفته تا آیات الهی را مردم بیان کنند و همچنین از اهل کتاب تعهد گرفته شده  تا کتمان حق ننمایند و به بشارت هایی که درباره ی حضرت رسول صلوات الله علیه آمده عمل کنندو همچنین از عامه ی مردم نیز عهدی مبنی بر عمل به دستورات الهی و رهایی راه شیطان گرفته شده است.

سوالی که در اینجا مطرح است این است که این عهد و پیمان چه زمانی از انسان گرفته شده است؟

در واقع خداوند هر نعمتی که به انسان داده است، عملا همراه با آن پیمانی با زبان آفرینش از او گرفته است، به عنوان مثال وقتی به او نعمت چشم را می دهد یعنی اینکه در مقابل تو باید بوسیله ی آن حقایق را ببینی و وقتی به نعمت گوش را ارزانی می کند یعنی  اینکه بوسیله ی آن باید صدای حق را بشنوی و به همین ترتیب.

بنابراین هر زمان که انسان از انچه درون فطرت اوست بهره نگیرد و یا در راستای غیر الهی بکار گیرد در چنین صورتی او پیمان الهی را نقض کرده و همه یا قسمتی از این پیمان ها را نادیده گرفته است.

خصوصیت دومی که در این آیه به عنوان نشانه ایی بر فاسقان بیان شده است، قطع ارتباط با کسانی است که خداوند دستور به ارتباط و رفت و آمد با آنها را داده است.

علّامه مجلسى رحمه الله علیه ذیل آیه‌ى «وَ یَقْطَعُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ» یکصد و ده حدیث درباره اهمیت صله رحم، بیان فرموده و آنها را مورد بحث و تفصیل قرار داده است.که در اینجا به مختصری در این باره اکتفاء می کنیم.

« صله رحم، عمر را زیاد و فقر را دور مى ‌سازد.

 صله رحم، رزق توسعه مى ‌یابد.                    

بهترین قدم‌ها، قدمى است که براى صله‌ى رحم و دیدار اقوام برداشته مى ‌شود.

در اثر صله رحم، به مقام مخصوصى در بهشت دست مى ‌یابید.

به سراغ بستگان بروید، گرچه آنها بى اعتنایى کنند.

صله رحم کنید هر چند فامیل از نیکان نباشد.

صله رحم کنید، گرچه با سلام کردن باشد.

صله‌ى رحم، مرگ و حساب روز قیامت را آسان مى ‌کند.

صله‌ى رحم باعث تزکیه عمل و رشد اموال مى ‌شود.

صله رحم کنید، گرچه یک سال راه بروید.»

خصوصیت سوم این دسته از افراد این است که بر روی زمین به فکر اصلاح زمین نبوده و در آن به فساد می پردازند.

و در انتهاء نیز قرآن کریم، نتیجه ی اعمال آنها را خسران و زیان می داند. وچه زیانی بالاتر از این که آدمی تمامی سرمایه های مادی و معنوی خویش را در راه غیر الهی و عاقبت به شری بکار برد!؟