ماجرای کامل ناراحتی وریا غفوری و شکایت استقلال

یکی از خبرگزاری ها، امروز تصویر نامه ای از باشگاه استقلال خطاب به کمیته اخلاق را منتشر کرد.

برخی این نامه را شکایت باشگاه از وریا غفوری تلقی کرده‌اند و برخی هم گفته‌اند این نامه پاسخ باشگاه استقلال به کمیته اخلاق درباره استعلامی است که این کمیته کرده است. اگر این نامه شکایت باشگاه استقلال از وریا غفوری باشد یک اتفاق تاریخی در باشگاه استقلال افتاده است که این باشگاه از کاپیتان اولش شکایت کرده است. در این نامه باشگاه استقلال خطاب به اسدی مقدم رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال نوشته است:« وریا غفوری در تاریخ دوم تیر 1398 با قراردادی دو ساله به استقلال پیوسته و از بابت این قرارداد دریافت هم داشته است و هیچ یک از بندهای موضوع ماده هشت قرارداد هم حادث شده که موجبات فسخ فراهم شود و می توان به صراحت گفت این قرارداد محکم و به قوت خود باقی بوده است. در تاریخ 15 شهریور 99 و در زمان مدیرعاملی سعادتمند، نامبرده بدون تعیین تکلیف (فسخ و یا اقاله) قرارداد منعقده قرارداد جدیدی بین وریا غفوری و ایشان با هماهنگی معاون وقت اقتصادی آقای مهدی نوروزی منعقد می شود." 

در پایین نامه مددی به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال نوشته شده است که طبق قرارداد قبلی که تا پایان فصل 1399-1400 اعتبار دارد، وریا برای فصل اول 1398-1399 در قرارداد قبلی دو میلیارد و دویست میلیون تومان و برای فصل جدید یعنی 1399-1400 دو میلیارد و هفتصد میلیون تومان بوده است. اما در همین نامه نوشته شده که قرارداد 1399-1400 به شش میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و در سال 1400-1401 این قرارداد به هشت میلیارد تومان افزایش یافته است.

شکایت باشگاه از وریا به دلیل ارسال اخطار فسخ؟

پس از انتشار خبر شکایت باشگاه استقلال از وریا غفوری، بسیاری به دنبال دلیل شکایت باشگاه از وریا غفوری بودند و گمانه زنی کردند که این اتفاق به دلیل لبریز شدن کاسه صبر وریا غفوری افتاده است. اینکه او اخطار فسخ برای باشگاه فرستاده و دلیل آن بدقولی باشگاه به وریا غفوری برای پرداخت مطالباتش بوده است. کاری که بازیکنان و مربیان خارجی می کنند. البته تا اینجا ماجرای اخطار فسخ درست است و وریا به باشگاه برای عدم پرداخت مطالباتش اخطار فرستاده است. پس از ماجراهای دیشب در ورزشگاه آزادی و رفتن وریا با ماشین تدارکات تیم به خانه اش و عصبانیت از نحوه بازی همبازیانش در بازی مقابل نساجی، خبرگزاری فارس نامه باشگاه استقلال به کمیته اخلاق را منتشر کرد که در بالا توضیح دادیم. پس تا اینجای کار وریا غفوری به باشگاه استقلال اخطار داده است. پس گمانه زنی برخی درباره شکایت باشگاه از وریا غفوری نمی تواند زیاد درست به نظر برسد. پیگیریهای فوتبالی نشان می دهد که سازمان بازرسی کل کشور، به قراردادهای بازیکنان تیم های استقلال و پرسپولیس ورود کرده و در چند وقت اخیر چالش های زیادی در این باره وجود داشته است. سازمان بازرسی از طریق فدراسیون فوتبال و کمیته اخلاق پیگیر قراردادها شده و احتمالا به همین دلیل بوده که از دو باشگاه درباره قرارداد بازیکنانی که سعادتمند و البته رسول پناه تنظیم کرده بودند.

اضافه شدن مطالبات سالهای قبل به قرارداد جدید غفوری

وریا غفوری طبق ادعای خودش از استقلال مطالباتی داشت اما این مطالبات هیچ وقت به او داده نمی شد و به قول خودش او را سر می دواندند. منتهی قرارداد جدیدی که در دوران مدیریت سعادتمند ثبت شده است، دریافتی غفوری از استقلال برای این فصل را بیشتر کرد. اینکه چطور قرارداد کاپیتان استقلال با چنین افزایشی روبرو شده، سوالی است که شاید با خواندن این گزارش به پاسخ آن برسید. غفوری که از دوران مدیران قبلی استقلال مطالباتی از این باشگاه داشته ( برای نمونه او از دوران مدیریت افتخاری، رقمی نزدیک به 900 میلیون تومان از استقلال طلب دارد) و در جلسه‌ای که با سعادتمند داشته، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال به او پیشنهاد داده مطالبات قبلی‌اش را به قرارداد جدیدش اضافه کند و به همین دلیل قرارداد جدید کاپیتان استقلال اینقدر افزایش داشته است. نکته مهم دیگر این است که وریا غفوری قرارداد قبلی اش را با باشگاه استقلال فسخ کرده و قرارداد جدیدی بسته است در حالیکه باشگاه استقلال عقیده دارد که قرارداد قبلی برجای خودش باقی است و قرارداد فسخ نشده است در حالیکه وریا غفوری اگر قرارداد قبلی را فسخ نمی کرد نمی توانست قرارداد جدیدی با استقلال ببندد.

سعادتمند و گره‌ای که کور است

در هر حال سعادتمند اگر چه به خاطر افزایش قرارداد چند بازیکن استقلال مورد نقدهای مختلفی قرار گرفته است در هر حال با این روش که بازیکنان و مدیربرنامه هایشان هر چه خواستند انجام داد، چالش جدیدی برای باشگاه ایجاد کرد. او با هدف حفظ اسکلت اصلی استقلال و به پشتوانه نامداری این کار را انجام داد و اصلا به این فکر نمی کرد که روزی برکنار شود و حتی می خواست روزبه چشمی و علی کریمی را با ارقامی بالای 10 و 15 میلیارد تومان حفظ کند! همانطور که نوشتیم سعادتمند در آن دوران به پشتوانه چک‌های علی نامداری، قرارداد چند بازیکن این تیم را به طرز محسوسی افزایش داد که باعث شد تیمی که فصل گذشته و در دوران سرمربیگری استراماچونی با رقمی کمتر از 30 میلیارد تومان بسته شده بود، برای فصل جدید، نزدیک به 130 تا 140 میلیارد تومان در فصل نقل و انتقالات هزینه کرده باشد و مدیران بعدی استقلال را به دردسر و چالش بیندازد. البته استقلال مشکلات مدیریتی عدیده ای دارد و این تنها مشکل آنها نیست اما هر چه هست، گره کوری ایجاد شده که به راحتی با دست باز نمی شود و به همین دلیل است که باشگاه سراغ دندان رفته است.