پیش‌بینی نگران‌کننده یک کارشناس از قیمت دلار

پیش‌بینی قیمت دلار در روز سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، تحت تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر قرار دارد. سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به تهران و مذاکرات مثبت با مقامات ایرانی، به‌ویژه در زمینه همکاری‌های اقتصادی با عربستان، موجب افزایش خوش‌بینی در بازار ارز شده است. این تحولات به کاهش تنش‌ها و تقویت امید به بهبود روابط بین‌المللی منجر شده است. در نتیجه، قیمت دلار در بازار آزاد با کاهش مواجه شده و برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که نرخ دلار ممکن است به کانال ۵۰ هزار تومان وارد شود. با این حال، کارشناسان بر لزوم پایش مستمر اخبار و تحولات سیاسی تأکید دارند، زیرا این عوامل می‌توانند به‌سرعت بر روند بازار ارز تأثیر بگذارند.

 قیمت دلار در بازار ارز در سال جاری با نوسانات چشمگیری روبرو بوده است. قیمت دلار در فروردین ماه سقف صعود را تجربه کرد و در کانال ۱۰۰ هزار تومانی دیده شد. اما با شنیدن سیگنال های سیاسی و آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا، روند قیمتی این ارز با اصلاح نرخ به کانال های قبلی خود سقوط کرد. دلار حتی دوباره توانست به کانال ۷۰ هزار تومانی برگردد. اما دوباره در اثر به تعویق افتادن مذاکرات بین ایران و آمریکا به مدار صعودی بازگشت.

در همین راستا گسترش نیوز در گفتگو با اصغر سمیعی، کارشناس ارشد اقتصادی و رئیس اسبق کانون صرافان به بررسی عمیق نوسانات اخیر بازار ارز و طلا پرداخته است که در ادامه می خوانیم.

اصغر سمیعی، کارشناس ارشد اقتصادی و رئیس اسبق کانون صرافان گفت: بسیاری از تلاطمات بازار نه‌ تنها ریشه در واقعیت‌های اقتصادی ندارند بلکه حاصل فعالیت سازمان‌ یافته گروه‌هایی سودجو هستند که با بهانه‌سازی، بازار را دستخوش تغییرات هیجانی می‌کنند. بازار طلا و ارز در سراسر دنیا ذاتاً با نوسان همراه است؛ اما این نوسانات در بسیاری از مواقع ساختگی و هدایت‌ شده‌اند.  عده‌ای از سوداگران بازار با تشکیل کارتل‌ها و تراست‌ها، به دنبال بهره‌ برداری از این تلاطمات هستند. آن‌ها با بزرگنمایی اتفاقاتی چون اعتصاب در یک معدن کوچک طلا یا تغییر جزئی در نرخ بهره، زمینه‌ساز نوسانات می‌شوند.

وی افزود: این موضوع درباره ایران نیز صادق است؛ به‌گونه‌ای که گاهی صحبت یکی از مسئولان یا حتی وقوع زلزله و آتش‌سوزی، بهانه‌ای برای موج‌سازی در بازار ارز می‌شود. مردم عادی که از سازوکارهای پشت‌ پرده اطلاع ندارند، تحت تأثیر جو روانی دامن‌زده شده قرار می‌گیرند و به این موج دامن می‌ زنند، در حالی که فعالان حرفه‌ای بازار آن را امری طبیعی تلقی می‌کنند.