
ابوالحسن عاشوری، هنرمند باسابقه تئاتر استان کرمان، شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ بر اثر ایست قلبی از دنیا رفت.
او که متولد سال ۱۳۳۷ در شهر ساری بود، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۷ در شهرستان بافت آغاز کرد و طی بیش از سه دهه، حضوری مؤثر در عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما داشت.
عاشوری با ایفای نقش در نمایشهایی چون «زلزله» به کارگردانی مرحوم حسین شفیعی بافتی (۱۳۶۷) و مجموعه آثار بهیادماندنی به کارگردانی حمیدرضا کاشانی همچون «رولت روسی»، «بوسه بارون»، «جلدی بر آدم»، «پشت ستونهای سرد دود»، «قهوه بریز خانم»، «روزی همه با دندان در پوسیدگی سیبها فرو میرویم»، «چقدر این روسری آشناست» و «آب، کرم و خطکش» نقش پررنگی در رشد تئاتر منطقه داشت. آثار او بارها در جشنوارههای استانی و منطقهای فجر درخشیدند و جوایز متعددی را به خود اختصاص دادند.
او همچنین با نمایش «بچههای اعماق» موفق به کسب رتبه سوم بازیگری مرد در جشنواره استانی و جایزه برتر بازیگری مرد در جشنواره «نیمکت چوبی» شد. حضور در نمایش «بیومِس» و کسب جایزه بازیگر برتر مرد در نخستین جشنواره تئاتر کمدی کرمان با داوری فرهاد اصلانی، از دیگر افتخارات این هنرمند پرتلاش بود.
عاشوری همچنین در عرصه تلویزیون و سینما فعال بود و در سریالهایی چون «خانه ۵۵ متری»، «برف بیصدا میبارد»، «ترور» و «دم زندگی» به ایفای نقش پرداخت. از جمله آثار سینمایی او میتوان به فیلمهای «احمد»، «کابین» و «شهر مهتابی» اشاره کرد. او همچنین در فیلمهای کوتاه متعددی به کارگردانی امین شجاعی و فیلم کوتاه «قالیچه ابریشم» که در جشنواره کشوری فیلم صد حضور داشت، نقشآفرینی کرده بود.
از دیگر آثار برجسته او میتوان به نمایشهای «حادثه عاشقانه یک مادر» (دریافت جایزه ویژه بازیگری مرد و انتخاب بهعنوان اثر برگزیده استان)، «مشنگها»، و نمایش کمدی «دهه شصتی» اشاره کرد که با اجرای عمومی بلندمدت در کرمان همراه بودند.
ابوالحسن عاشوری همچنین در تلهفیلم «ننه نقلی و اسدالله خان» به کارگردانی علیرضا کلانتری بازی کرد و در جنگهای شادی در شهرهای مختلف جنوبی کشور از جمله بافت، بندرعباس، بندرلنگه و جزیره تنب بزرگ به روی صحنه رفت.
او در سالهای اخیر با دریافت تندیس و لوح تقدیر بهعنوان بازیگر پیشکسوت تئاتر شهرستان بافت مورد تجلیل قرار گرفت.
پیکر این هنرمند روز گذشته (۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) در قطعه هنرمندان آرامستان کرمان تشییع و به خاک سپرده شد.