ادامه لیگ برتر پس از جام جهانی؛ تکلیف سهمیه‌های آسیایی چه می‌شود؟

تکلیف  ادامه بازی‌های لیگ برتر فوتبال بعد از کش و قوس‌های فراوان مشخص شد و طبق تصمیم سازمان لیگ قرار است مسابقات بعد از جام جهانی برگزار شود. البته ماجرا به همین جا ختم نشد و وضعیت سهمیه‌های آسیایی هنوز مشخص نشده است.

 این در حالی است که سازمان لیگ تا ۱۰ خرداد ماه فرصت دارد که نام تیم‌های حاضر در لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانان سطح دوم آسیا را به‌ ای‌اف سی معرفی کند.  

به هر حال  یکی از راهکار‌های موجود این است که استقلال و تراکتور به عنوان تیم‌های اول و دوم به لیگ نخبگان و سپاهان به عنوان تیم سوم جدول رده بندی به لیگ قهرمان سطح دوم آسیا معرفی شوند، اما سازمان لیگ به خوبی می‌داند که اگر این تیم‌ها به عنوان نمایندگان ایران در آسیا معرفی کند، اعتراض برخی از تیم‌ها از جمله گل گهر، چادر ملو و  پرسپولیس را در برخواهد داشت. براین اساس سازمان لیگ به نوعی زمان برای خود خریده است، تا برای سهمیه‌های آسیایی چاره‌ای بیندیشد.  

همچنین برگزاری بازی‌های باقی مانده لیگ برتر فوتبال بعد از جام جهانی تبعاتی دارد، اما فدراسیون فوتبال با چراغ سبز رئیس فیفا توانسته اجازه برگزاری مسابقات را بعد از جام جهانی بگیرد تا مسابقات لیگ را به سرانجام برساند.  

به هر حال کمبود زمان برای برگزاری مسابقات بعد از جام جهانی یکی از چالش‌های سازمان لیگ محسوب می‌شود چرا که  باشگاه‌ها  در  تعطیلات تابستاتی بیشتر برای نقل و انتقالات و تمرینات پیش فصل بهره می‌برند و اگر بخواهند بازی‌های باقی مانده خود را انجام بدهند باعث آسیب به آمادگی بازیکنان در فصل آینده می‌شود.  

آمادگی برای  حضور  در جام ملت‌های آسیا هم دومین چالش سازمان لیگ به حساب می‌آید چرا که  برگزاری ادامه مسابقات بعد  از جام جهانی و تأخیر در شروع فصل جدید، می‌تواند باعث یک بحران جدی در برنامه‌ریزی مسابقات فصل بعد و فشردگی تقویم مسابقات شود.

همچنین خیلی از کارشناسان و اهالی فوتبال معتقدند که بازیکنان بعد از جام جهانی انگیزه‌ای برای بازی کردن ندارند به خاطر همین اگر بازی‌های باقی مانده پس از این تورنمنت بزرگ برگزار شود کیفیت بازی‌ها هم پایین می‌آید چرا که در ساق بازیکنان انگیزه‌ای برای بازی کردن وجود ندارد. بازیکنان تلاش خود را می کنند تا  به تیم ملی فوتبال دعوت شوند و یکی از مسافران جام جهانی باشند، اما بعد از این رقابتها انگیزه ای برای آنها نمی ماند تا با تمام توان بازی کنند.   

علاوه بر این، برخی از کارشناسان فوتبال معتقدند که برگزاری مسابقات بعد از جام جهانی شائبه‌هایی به وجود می‌آورد. مثلا اگر یک تیم پایین جدول با یکی از تیم‌های بالای جدول بازی کند، امکان این وجود دارد که تیم بالای جدول نفرات اصلی خود را در زمین مسابقه نگذارد و این شائبه تبانی را در آن بازی ایجاد می‌کند.

با وجود اینکه سازمان لیگ با تصمیم اخذ شده زمان برای خودش خریده است، اما بهتر است هر چه سریعتر تکلیف سهمیه‌های آسیایی را مشخص کرده و این کلاف سردرگم را باز کند تا تیم‌ها از این سردرگمی رهایی یابند.  

به هر حال باید دید سازمان لیگ می‌تواند بین باشگاه‌ها تفاهم ایجاد کند تا تکلیف سهمیه‌های  آسیا مشخص شود و یا همچنان وضعیت نمایندگان کشورمان در آسیا مبهم می‌ماند.