
کرونای دلتا نوع جهش یافته جدیدی از کرونا است که علائمی همچون سرماخوردگی ساده دارد و دوران نهفتگی آن کمتر از 48 ساعت است. ویروس کرونای دلتا کشنده تر از نوع معمولی آن است. کودکان بیش از بزرگسالان در معرض خطر ویروس کرونای دلتا قرار دارند. در ادامه علائم دلتای کرونا در بزرگسالان، طول دوره درمان کرونا دلتا، داروی کرونای دلتا و دوران قرنطینه کرونا دلتا را بررسی می کنیم.
کرونا در کشور بیداد می کند؛ ابتلاها خانوادگی است و بیماران زیادی در جستجوی بیمارستان و دارو سرگردانند؛ روند تصاعدی مرگها هم روزگار تلخی را برای هموطنان رقم زده و شمار بیماران بدحال در ICU، از وضعیت اسفناکی در روزهای پیش رو حکایت دارد.
علائم کرونای دلتا در بزرگسالان
مختاری درباره تفاوت در تظاهرات و علائم ویروس کرونای دلتا، گفت: گویا گونه دلتای ویروس کرونا به مجاری بالای تنفسی تمایل بیشتری دارد و علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سردرد، کرختی و مانند یک آلرژی ساده است. علائم اولیه در کرونای دلتا از سوی سرفه خشک، گلودرد، تب و بدن درد بیشتر به سمت مجای بالای تنفسی رفته است که حتی میتواند با یک آلرژی یا سینوزیت ساده هم شبیه باشد.
داروی کرونا دلتا
عضو انجمن گوارش و کبد ایران با اشاره به اینکه پروتکل درمان کشور گفته میشود درمان با فاویپیراویر در بیماران سرپایی پرخطر شروع شود، تصریح کرد: اما ازآنجاییکه تخت بستری نداریم و برای بیماران بدحال امکان ارائه خدمات خوب و مناسب کم شده است، ریسک نمیکنم و از همان ابتدا با تست مثبت کووید، درمان با فاویپیراویر را شروع میکنم.
وی ادامه داد: در کنار درمان با فاویپیراویر یکسری داروهایی دیگر که گفته میشود اثرات ضدویروسی دارد میتوان تجویز کرد مثل فاموتیدین و ملاتونین که به بهبود خواب کمک میکند و گفته میشود اثرات ضدویروسی دارد. البته داروی ملاتونین باید سر ساعت و حدود ۱۱ تا ۱۲ شب مصرف شود، چون بر روی سیکل خواب وبیداری تأثیر دارد.
جهانبانی بابیان اینکه داروی مونته لوکاست در کنار فکسوفنادین میتواند اثرات ضدویروسی برای بیماران کووید داشته باشد، توضیح داد: از ابتدای پاندمی کرونا در دنیا بر مصرف ماهیانه ویتامین دی تأکید شد، اما اگر مصرف ماهیانه ندارید روزانه هزار میلیگرم و یا هر هفته تا ۵۰ هزار واحد استفاده کنید و بعد از مدتی مصرف ویتامین دی را بهصورت ماهیانه ادامه دهید.
وی همچنین مصرف ویتامین سی و منیزیم را توصیه و تأکید کرد: بهتر است بیماران غذاهای پر پروتئین، پتاسیم دار و لبنیات مصرف کنند. هر فرد علائم خود را تحت نظر داشته باشد و به آن دقت کند.
دوران قرنطینه کرونا دلتا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) میگوید کرونا دلتا به اندازه آبله مرغان مسری است و این گونه جهش یافته نسبت به گونههای قبلی که فقط ۱۳ روز در بدن دوام میآوردند، میتواند تا ۱۸ روز در بدن باقی بماند. همین موضوع شاید باعث تغییر در زمان قرنطینه افراد شود.
ویروس کرونا دلتا تا چند روز قابل انتقال است
قدرت سرایت کرونا دلتا بسیار زیاد است و به همین دلیل مرگ و میر ناشی از ابتلا به این نوع جهش یافته از ویروس به خصوص در افراد دارای بیماری های زمینه ای و با ریسک بالا، نقص در سیستم ایمنی، مشکلات ژنتیکی و پیوند عضو و جراحی افزایش می یابد.
به گفته این متخصص میکروب شناسی، مهم ترین فاکتور ابتلا به کرونا در جوامع، "تماس نزدیک" است و برهمین اساس ابتلای یک عضو خانواده به طور حتم سایر اعضای آن خانواده را نیز مبتلا خواهد کرد.
دکتر طاهری تصریح کرد: در همین ارتباط حتی اگر علائم کلینیکی و طبیعی نشاندهنده ابتلای فرد به ویروس کرونا نباشد، می توان از او به عنوان «ناقل بدون علامت» نام برد.
وی تاکید کرد: "اطلاع رسانی سریع فرد مبتلا به نزدیکان و افرادی که با او ارتباط داشته اند"، مهم ترین و موثرترین راهکار برای پیشگیری از شیوع کرونا و قطع زنجیره همه گیری ویروس است.
این پزشک متخصص میکروب شناسی افزود: در ادامه همه افرادی که با فرد بیمار در ارتباط بوده اند، باید تست داده و خود را قرنطینه کنند که با انجام این کار در صورت ابتلای احتمالی نیز از شیوع ویروس و مبتلا کردن سایرین پیشگیری کرده اند.
دکتر طاهری تاکید کرد: ۷۵ درصد از بیماران کرونایی استان همدان مبتلا به ویروس نوع دلتا هستند که قدرت سرایت پذیری زیاد این ویروس میزان متوفیان به ویژه در افراد مستعد(بیماران زمینه ای) را افزایش داده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به تازگی چند مرکز جدید برای تزریق واکسن کرونا در استان راه اندازی شده است، گفت: ارسال پیامک برای مراجعه افراد به منظور تزریق واکسن کرونا حذف شده و از این پس گروه های هدف با مراجعه به سایت می توانند نسبت به انتخاب و تعیین مکان، زمان و ساعت تزریق واکسن اقدام می کنند.
علائم هشدار در بیماران کرونای دلتا
جهانبانی متخصص داخلی بابیان اینکه در کرونای دلتا میبینیم ممکن است یک بیمار خوب خیلی زود تبدیل به بیمار نیازمند به بستری شود، افزود: بنابراین اگر در چند روز اول بیماری، علائم بیمار رو به بهبود رفت نشانه خوبی است، اما اگر به انتهای هفته اول رسید و علائم بهبود پیدا نکرد بهویژه اگر تب قطع نشد، تنگی نفس، سرفههای شدید، درد قفسه سینه، بدندردهای شدید و همچنین افت اکسیژن در بیمار مشاهده شد حتماً باید دوباره به پزشک مراجعه کند تا یکسری آزمایشها و سیتیاسکن تجویز و شدت بیماری بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: در کرونای دلتا بین بیماران رایج است که سطح اکسیژن بیمار خوب است اما وقتی سیتیاسکن انجام میدهیم میبینیم درگیری ریه در حدی است که باید درمان تزریقی شروع شود، بنابراین علاوه بر چک کردن اکسیژن، باید حال عمومی بیمار را حتماً در نظر بگیرید و اگر رو به بهبود نیست حتماً ویزیت مجدد برای آزمایش التهابی انجام شود.