
بزرگترین مانور جنگی تاریخ استرالیا تحت عنوان «شمشیر تالیسمان» در حال برگزاری است و انتظار میرود کشتیهای شناسایی چین آن را زیر نظر بگیرند.
رزمایش شمشیر تالیسمان از سال ۲۰۰۵ بهعنوان تمرینی مشترک بین آمریکا و استرالیا هر دو سال یکبار برگزار میشود.
وزارت دفاع استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد، امسال، بیش از ۳۵ هزار نیروی نظامی از ۱۹ کشور، از جمله کانادا، فیجی، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ژاپن، هلند، نیوزیلند، نروژ، پاپوآ گینهنو، فیلیپین، کرهجنوبی، سنگاپور، تایلند، تونگا و بریتانیا، طی سه هفته در این رزمایش شرکت میکنند.
مالزی و ویتنام نیز بهعنوان ناظر در این رزمایش حضور دارند. این رزمایش همچنین در پاپوآ گینهنو، همسایه نزدیک استرالیا، برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که فعالیتهای این رزمایش خارج از استرالیا برگزار میشود.
پت کانروی، وزیر صنایع دفاعی استرالیا گفت که کشتیهای شناسایی و گشتزنی چین در چهار دوره گذشته رزمایش شمشیر تالیسمان و تمرینهای دریایی در سواحل استرالیا را زیر نظر داشتند و انتظار میرود این بار نیز چنین کنند.
کانروی به شبکه پخش استرالیا گفت: «ارتش چین از سال ۲۰۱۷ این رزمایشها را رصد کرده است. عجیب خواهد بود اگر این بار این کار را نکند.»
او افزود: «ما نیز بر اساس شرایط عمل خواهیم کرد. فعالیتهای آنها را زیر نظر میگیریم و حضورشان را اطراف استرالیا رصد میکنیم، و در عین حال نحوه انجام رزمایشها را نیز تنظیم میکنیم.»
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کانروی گفت که تا روز یکشنبه، چینیها هنوز دنبالکننده کشتیها نبودند.
این رزمایش بهطور رسمی روز یکشنبه با مراسمی در سیدنی آغاز شد که ژنرال جِیبی واول، معاون فرمانده ارتش آمریکا در منطقه پاسیفیک و آدمیرال جاستین جونز، فرمانده عملیات مشترک استرالیا در آن حضور داشتند.
این رزمایش که نمایشدهنده اتحاد نظامی استرالیا با ایالات متحده است، یک روز پس از آغاز سفر ششروزه نخستوزیر استرالیا به چین آغاز شد؛ جایی که قرار است روز سهشنبه چهارمین دیدار حضوریاش با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در پکن برگزار شود.
نخستوزیر استرالیا گفت که مسئله نظارت چین بر رزمایش شمشیر تالیسمان، موضوعی نیست که در دیدار با شی مطرح شود.
او روز دوشنبه به خبرنگاران در شانگهای گفت: «این موضوع چیز جدیدی نیست. در گذشته هم رخ داده و من همانطور که همیشه انجام دادهام، به دفاع از منافع ملی استرالیا ادامه خواهم داد.»
این مقام استرالیا همچنین اشاره کرد که در مقام نخستوزیر، پنج بار به ایالات متحده سفر کرده، اما تنها دو بار به چین رفته است. نخستوزیر استرالیا بهدلیل ناتوانی در برگزاری دیدار حضوری با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در داخل کشورش مورد انتقاد قرار گرفته است.
او گفت: «منتظر تعامل سازنده با