زلنسکی باید طرح صلح آمریکا را بپذیرد

 دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا عصر جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران پس از دیدار با «زهران ممدانی» شهردار منتخب نیویورک در کاخ سفید گفت: «ما فکر می‌کنیم راهی برای رسیدن به صلح داریم. او باید آن را تایید کند.»

زلنسکی پیش از این در روز جمعه گفته بود که رابطه کشورش با ایالات متحده در نقطه عطف دشواری قرار دارد، زیرا ترامپ هشدار داده بود که تا پنجشنبه آینده (روز شکرگذاری) از اوکراینی‌ها پاسخ خواهد خواست.

رئیس جمهوری اوکراین گفته بود: «اوکراین ممکن است به‌زودی در برابر انتخابی بسیار دشوار قرار گیرد؛ یا از دست دادن عزت، یا خطر از دست دادن یک شریک کلیدی. یا پذیرش ۲۸ بند دشوار، یا مواجهه با زمستانی بسیار سخت — سخت‌ترین — و خطرهای بیشتر.»

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات مبهم زلنسکی، به دیدار دشوار خود با رئیس‌جمهور اوکراین در ماه فوریه که منجر به یک تنش کوتاه‌مدت در روابط آمریکا و اوکراین شد، اشاره کرد.

رئیس جمهوری آمریکا خطاب به خبرنگاران گفت: یادتان هست همین چند وقت پیش در دفتر بیضی شکل که مدت زیادی از آن نگذشته بود، به او گفتم «شما برگ‌های برنده را در اختیار ندارید.»

ترامپ افزود که او ناچار است توافق را بپذیرد و در غیر این صورت باید به جنگ ادامه دهد.

رئیس جمهوری آمریکا پیش از این، امروز جمعه به وقت محلی درمصاحبه ای با فاکس نیوز گفت که پنج شنبه آینده "زمان مناسبی" برای اوکراین است تا با توافق صلح پیشنهادی آمریکا موافقت کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای رادیویی با فاکس نیوز تایید کرد که از سوی دولتش برای پنجشنبه آینده ضرب‌الاجل تعیین شده است تا اوکراین با طرح ۲۸ ماده‌ای کاخ سفید برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین موافقت کند.

وی تصریح کرد : «من ضرب‌الاجل‌های زیادی داشته‌ام، اما اگر اوضاع خوب پیش برود، معمولاً ضرب‌الاجل‌ها را تمدید می‌کنیم. اما پنجشنبه، آخرین مهلت است.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا می گوید، پیش‌نویس طرح دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین شامل واگذاری قلمرو کی‌یف به روسیه و همچنین به رسمیت شناختن «عملی» کریمه و سایر سرزمین‌های اوکراین که توسط کرملین تصرف شده بود، به عنوان سرزمین روسیه توسط آمریکا خواهد بود. همچنین اوکراین باید ارتش خود را محدود کند.

سی ان ان می گوید: بسیاری از ایده‌های مطرح شده در طرح ۲۸ ماده‌ای در مذاکرات قبلی توسط اوکراین و مقامات اروپایی رد شده است و به عنوان امتیاز به روسیه تلقی می‌شود.

شبکه ان بی سی نیوز نیز به نقل از سه مقام آمریکایی اعلام کرد ، کاخ سفید می‌خواهد کی یف تا روز شکرگزاری چهارچوبی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین بر اساس طرح صلح ۲۸ ماده‌ای تدوین‌شده توسط ایالات متحده را امضا کند.

این رسانه آمریکایی گفت: تمایل برای دستیابی به این هدف تا پنجشنبه آینده به دولت اوکراین ابلاغ شده است، اگرچه مقامات تاکید کردند که این بیشتر یک هدف است تا یک مهلت قطعی.

مقامات آمریکایی به ان بی سی نیوز اذعان کردند که انتظار می‌رود مذاکرات برای پایان دادن به درگیری بسیار پیچیده باشد و بیش از یک هفته طول بکشد.