پاکستان با پهپاد به جنگ مزارع خشخاش می‌رود

 آمارها از گسترش مزارع کشت خشخاش در ایالت بلوچستان به عنوان استان همجوار مرزی با جمهوری اسلامی ایران، حکایت دارد و مسئولان پاکستانی را به بکارگیری روش‌های جدید برای غلبه بر این پدیده واداشته است.

با وجود اقدامات پلیس مبارزه با موادمخدر پاکستان، گمرکات و دیگر نهادهای مجری پروژه‌های ریشه‌کنی تولید و قاچاق مواد مخدر، این پدیده همچنان در پاکستان به ویژه در ایالت بلوچستان که نوار مشترک مرزی با افغانستان و ایران دارد، مشاهده می‌شود.

معاون دولت ایالتی در بلوچستان پاکستان در تازه‌ترین اظهارات خود گفت که افزایش کشت خشخاش به وجهه این کشور آسیب می‌زند و باید از روش‌های نوین برای شناسایی مزارع کشت مواد مخدر و معدوم کردن آن استفاده کرد.

شکیل قادر خان اظهار داشت که کشت خشخاش یک جرم سنگین است و ریشه‌کن نشدن آن ممکن است موانعی را در سطح بین المللی برای پاکستان ایجاد کند.

وی اعلام کرد که دولت ایالتی قرار است از این پس از فناوری پهپاد برای شناسایی مزارع کشت خشخاش در ایالت بلوچستان استفاده نماید و در همین راستا تاکنون یک هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه کشت خشخاش معدوم شده که این میزان بیشتر از سال گذشته ثبت شده است.

این مسئول پاکستانی گفت که تاکنون ۲۵۵ نفر از مالکان مزارع کشت خشخاش در ایالت بلوچستان بازداشت و علیه آنان طبق قوانین کنترل مواد مخدر پرونده تشکیل شده و همزمان اقدامات علیه عوامل ترویج این جرم در شهرستان های ایالت بلوچستان افزایش یافته است.

 کشت و قاچاق مواد مخدر از مبدا افغانستان و استفاده قاچاقچیان از مسیرهای پاکستان برای انتقال مواد مخدر از عمده چالش‌های پیش روی کشورهای همسایه محسوب می‌شود.

رسانه‌های پاکستانی گفتند: این کشور طبق آمار سال ۲۰۱۳ با ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار مصرف‌کننده مواد مخدر و بخش قابل توجهی از تجارت جهانی هروئین که از مرزهای این کشور عبور می‌کند، با وضعیت وخیمی در زمینه مواد مخدر روبه‌رو است. البته با توجه به افزایش جمعیت در پاکستان تخمین زده می‌شود که آمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر به حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش یافته باشد هرچند ارزیابی میدانی وزارت کشور و کنترل مواد مخدر پاکستان نیز در این خصوص ادامه دارد.

این امر ناشی از دسترسی آسان به مواد مخدر ارزان مانند حشیش است و البته میزان قابل توجهی از مواد مخدر صنعتی مانند مت‌آمفتامین (شیشه) نیز از افغانستان تأمین می‌شود.

آمارها نشان می‌دهد، این وضعیت نه تنها به اعتیاد گسترده در داخل پاکستان منجر می‌شود بلکه به این کشور عنوان کشور ترانزیت برای قاچاق بین‌المللی مواد مخدر را می‌دهد.