امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ازبکستان دیدار کرد

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در بیست و ششمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند پایتخت ازبکستان حضور دارد، عصر امروز (سه‌شنبه) چهارم بهمن ماه با «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

وزیر خارجه همچنین در حاشیه این نشست با «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی که بامداد امروز وارد تاشکند شد، امروز ضمن شرکت در نشست وزرای خارجه اکو طی سخنانی با ذکر این نکته که بحران امنیت انرژی جاری در جهان و منطقه به وضوح آسیب پذیری کشورهای مصرف کننده انرژی نسبت به شوک‌های غیرمنتظره را عیان ساخت، اظهار داشت: تغییرات اقلیمی و سرمای زمستانی اخیر نیز آسیب پذیری برخی کشورهای تولیدکننده انرژی را گوشزد کرد. منطقه اکو می‌تواند به الگویی از مشارکت بین کشورهای تولید کننده و کشورهای مصرف کننده انرژی تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: بی تردید، مشارکت در حوزه گاز و حوزه برق از اولویت‌های اکو در این راستاست. مایلم به ابتکار ریاست جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «گاز در خدمت بازیابی اقتصاد جهانی پس از کووید» اشاره کنم که در مجمع کشورهای صادر کننده گاز ارائه شد. این ابتکار می‌تواند مبنایی برای مشارکت در منطقه اکو نیز باشد. اکو بیش از پیش نیازمند سرمایه گذاری در حوزه فناوری‌های نو، صنایع دانش بنیان و دیجیتالی کردن فعالیت‌های اقتصادی است. جمهوری اسلامی ایران آماده است دستاوردهای خود در حوزه‌های دانش بنیان را با کشورهای عضو اکو به مشارکت گذارد. (اینجا بخوانید)

امیرعبداللهیان چندی پیش در دیدار دبیرکل اکو ضمن تأکید مجدد بر حمایت بدون قید و شرط جمهوری اسلامی ایران از همکاری‌های اقتصادی در چارچوب اکو، این سازمان را یکی از اولویت‌های اصلی ایران در همکاری‌های اقتصادی با کشورهای منطقه خوانده بود. 

وزیر امور خارجه یکشنبه ۲۰ آذر ماه در سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در تهران با بیان اینکه ایران از هر فرصتی برای تقویت روندهای همگرایی در اکو استفاده می‌کند، بر تعهد و اهتمام ایران در جهت تقویت سازمان اکو و تعمیق و تحکیم روابط با همسایگان و کشورهای منطقه تأکید کرد.

سازمان اکو شامل ۱۰ کشور جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان است.