
شهرداری ۷۰۰ حلقه چاه دارد که برای آبیاری فضای سبز از آن استفاده میکند این را سخنگوی صنعت آب عیسی بزرگزاده میگوید.اما نایب رئیس شورای شهر تهران پرویز سروی میگوید که شهرداری این چاهها را به اداره آب و فاضلاب واگذار کرده و دولت هم در تأمین آب شرب از آنها استفاده میکنند.
پنج سال پیش، تفاهمنامهای میان وزارت نیرو و شهرداری تهران به امضا رسیده تا بر اساس آن، استفاده از منابع آبهای زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز تهران تا سال ۱۴۱۰ به طور قابلتوجهی کاهش یابد اما این تفاهمنامه به مرحله اجرا نرسید.رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران مهدی پیرهادی میگوید که شهرداری برای راهاندازی تصفیهخانه ها حدود ۵ هزار میلیارد تومان هزینهکرد و در حال حاضر امکان بهرهبرداری از ۵۶ میلیون مترمکعب پساب وجود دارد اما تا این لحظه اداره فاضلاب پساب را به روی فضای سبز شهر تهران بسته است.
تهران وارد پنجمین سال خشکسالی شد این در حالی است که به گفته استاندار تهران بیش از ۶۰ درصد آب تهران از چاههای زیر زمینی تأمین میشود به همین دلیل در برخی مناطق تا ۳۱ درصد فرونشست زمین داریم.کارشناس منابع آب رضا صابریان میگوید که باتوجهبه افت ورودی سدهای اطراف تهران و رشد جمعیت، منابع سطحی پاسخگوی نیاز شهر نیست و برداشت از سفرههای زیر زمینی اضطراری است.در مقابل کارشناس زمینشناسی محمدطاهر یاوری میگوید که از هر ۱۰ تهرانی آب 6 نفر از طریق منابع زیر زمینی تأمین میشود این در حالی است که این منابع بدون جایگزینی برداشت میشود . همین امر فرونشست زمین و خطر تخریب ساختمانها را در پی دارد. کارشناسان میگویند که برای مقابله با بحران آب و فرونشست زمین در تهران باید وابستگی به منابع زیرزمینی کاهش یابد، مصرف آب مدیریت شود از پساب تصفیهشده برای آبیاری استفاده شود، کشاورزی بهینه شود و با کنترل چاههای غیرمجاز سفرههای آب احیا شود. همچنین فرهنگسازی عمومی و تنوعبخشی به منابع آبی ضروری است.