محمدرضا مشهدی گفت: در هفته گذشته بسیاری از داروخانه ها بیمار را ملزم می کنند که در ازای دریافت سهمیه دسفرال، تعدادی داروی تولید داخل دریافت نمایند. اکثر بیماران پس از دریافت این داروها آنها را دور انداخته یا به دفتر انجمن تالاسمی ایران تحویل می دهند.

وی با بیان این مطلب که این عمل سه اشکال اساسی دارد، افزود: اول آنکه تحویل اجباری دارو با منشور حقوق بیمار و حق انتخاب بیمار مغایرت دارد. دوم آنکه هزینه این کار از بیت المال پرداخت می شود.

مشهدی گفت: جالب اینجاست که بیمه هایی که همواره از کمبود منابع مالی شکایت داشته اند اکنون در مقابل اسراف منابع مالی خود برای داروهایی که دور ریخته می شود، سکوت نموده اند.     

مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران، در توضیح مشکل سوم فروش اجباری دارو به بیمار تالاسمی، افزود: تحویل اجباری هر کالایی به مصرف کننده می تواند از سوی تعزیرات حکومتی مورد بررسی قرار گیرد.   

مشهدی با اعلام این مطلب که شرکت های دارویی به جای لابی با بیمه ها و داروخانه ها و هزینه کردن از بیت المال، تلاش کنند که بیماران را برای مصرف محصولات خود قانع کنند، گفت: چنین اقداماتی نه تنها کمکی به بیماران نخواهد کرد بلکه بیشتر شبهه بی کیفیت بودن این داروها را دامن می زند.   

مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران از وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر خواست تا با پیگیری این موضوع و توقف این روش توزیع، از دور ریختن پول مردم جلوگیری کنند.