محمد اصابتی با بیان اینکه هزینه حوادث ناشی از کار و بیماری به اندازه پرداخت یارانه ها است گفت: اگر هزینه حوادث ناشی از کار و بیماری ها به طور متوسط برابر با ۴ تا ۵ درصد درآمد ناخالص ملی هم باشد، همه ساله رقم هنگفتی صرف خسارت های مستقیم و غیرمستقیم این حوادث می شود.

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار به جابجایی آمار حوادث ناشی از کار در بخش های صنعت و ساختمان طی یک دهه گذشته اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۸۲ بخش صنعت حدود ۴۵ درصد حوادث کشور را به خود اختصاص می داد و سهم بخش ساختمان در وقوع حوادث ۳۲ درصد بود اما در سال ۱۳۹۲ این رقم جابجا شد به طوری که سهم بخش ساختمان در حوادث کشور به طور متوسط به ۴۸ درصد رسید و سهم بخش صنعت کاهش قابل ملاحظه ای یافت.

اصابتی درباره دلایل این جابجایی بیان داشت: رعایت مباحث ایمنی، سلامت و محیط زیست HSE در صنایع کشور به طور قطع، یکی از دلایل کاهش حوادث در محیط های صنعتی است اما متاسفانه طی سال های اخیر، ساختمان سازی از حالت کار تخصصی خارج شده و افراد زیادی که فقط سرمایه این کار را داشته و از تخصص لازم برخوردار نبوده اند وارد این حوزه شده اند که همین امر افزایش آمار سوانح و حوادث در ساختمان سازی را رقم زده است.

وی به حضور ۱۷ دستگاه وظیفه مدار در بخش ساختمان کشور اشاره کرد و گفت: انتظار داریم تمام این دستگاه ها در حوزه HSE، مشارکت مستقیم و صریح داشته باشند و مسئولیت های لازم را بپذیرند.

این مقام مسئول در وزارت کار در عین حال از کاهش حوادث ساختمانی کشور طی یکسال گذشته خبر داد و بیان داشت: برخی افراد، این کاهش را ناشی از کاهش میزان ساخت و ساز در کشور می دانند در حالی که ما آمار حوادث را به ازای هر ۱۰۰ هزار نیروی کار و طبق استانداردهای بین المللی استخراج می کنیم.

اصابتی افزود: تنها ۵ درصد از کارگران کشور، آموزش ایمنی را فرا گرفته اند و باید دقت کنیم که آموزش مهارت با ایمنی، دو مقوله کاملا متفاوت است زیرا مهارت، جنبه تخصصی و حرفه ای دارد و برخورداری از مهارت، نباید بهانه ای برای فرا نگرفتن اصول ایمنی باشد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار اظهارداشت: آمارهای ما نشانگر کاهش ۲۰ درصدی آمار فوتی های ناشی از حوادث است. همچنین آمار حوادث منجر به فوت در کشور از ۵.۵ نفر در روز طی چهار سال گذشته به ۴ نفر در روز کاهش یافته است.