60 درصد تصادفات جاده ای عامل انسانی دارد

مسعودحبیبی، در ارتباط با آمار و ارقام حوادث جاده‌ای بیان داشت: با تغییر رفتار در جامعه می توانیم شاهد کاهش تصادفات باشیم که بر همین اساس جمعیت هلال احمر به دلیل اهداف بشردوستانه خود همیشه در خدمت مردم بوده و در جهت حفظ سلامت آنها گام برداشته است.

وی طرح ایمنی و سلامت مسافران نوروزی را نیز همسو با همین هدف دانست و عنوان کرد: سال ها پیش هنگامی که منابع کافی برای اجرای این طرح نداشتیم و تصمیم بر آن شد که این طرح را اجرایی نکنیم، جوانان زیادی به ما رجوع کردند و ما را برای اجرای این طرح با مشارکت خود راغب کردند. در چند سال اخیر محور ایمنی به منظور کاهش تصادفات جاده ای به عنوان محور اصلی این طرح در نظر گرفته شد.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: روزانه 43 نفر در جاده ها بر اثر حوادث ترافیکی کشته می‌شوند و 16 برابر این این آمار مصدوم بر جای می ماند؛ طبق آمار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سالانه 35 هزار تا 50 هزار میلیارد تومان بار تصادفات جاده ای بر کشور است.

وی گفت: 20 درصد زنان سرپرست خانوار، همسران خودرا در تصادفات جاده ای از دست داده اند و همچنین 60 درصد از کسانی که ضایعه نخاعی دارند تصادفات دچار این مشکل شده اند.

رئیس سازمان جوانان هلال احمر بیان داشت: طبق تحقیقات پلیس حدود 60 درصد تصادفات جاده ای عامل انسانی دارد در واقع اگر ما بتوانیم تغییر رفتاری در مردم جامعه ایجاد کنیم کاهش تصادفات را به دنبال خواهیم داشت.

وی افزود: باید توجه کنیم که در جاده‌های ما نیز حوادث زیادی رخ می‌دهد و طبق آمار پلیس روزانه 43 نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند و 16 برابر این آمار مصدوم داریم که ده‌ها نفر از این مصدومان دچار معلولیت‌های ماندگار می‌شوند.

رئیس سازمان جوانان عنوان کرد: نکته‌ای که اهمیت دارد این است که بر اساس اعلام پلیس علت 60 درصد از تصادفات عامل انسانی است. یعنی اگر بتوانیم تغییری در رفتار رانندگان ایجاد کنیم یقینا شاهد کاهش تصادفات جاده‌ای خواهیم بود. این تغییر با آگاهی دادن، تذکر و اطلاع رسانی اتفاق می‌افتد و این کاری است که چند سالی است به همت و مشارکت جوانان هلال احمر انجام می‌ شود. 

وی با بیان اینکه امیدوارم این رویداد بزرگ بشردوستانه هر چه بیشتر تسری پیدا کند، گفت: برای کاهش تصادفات جاده ای باید جلب همکاری کنیم و پرچمدار این راه هنرمندان، قهرمانان و چهره‌های محبوب کشور هستند. 

حبیبی افزود: با همکاری یونیسف الگویی به نام «بهرفت» را تهیه کردیم و قرار شده که از مدارس کار را آغاز کنیم. در برنامه امسال نیز پروژه‌ ویژه‌ای در این خصوص داریم و نقش تک تک ما در تصادفات جاده‌ای با اهمیت است و جوانان هر جایی که حضور داشتند توانستند تحول آفرین باشند. یقینا کاهش تصادفات جاده‌ای می‌تواند باعث افزایش رفاه در جامعه شود.