نیروی انسانی مدارس تا پایان مرداد ماه ساماندهی می شوند

 اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه‌ریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در تابستان فصل ساماندهی نیروی انسانی است و بسیار اقدام مهمی در نظام تعلیم و تربیت است؛ ساماندهی نیروی انسانی با هدف کاهش نابرابری‌ها و کیفیت‌بخشی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه ابزار تحقق هدف، شاخص‌هاست، گفت: یکی از شاخص‌ها نسبت دانش‌آموز به معلم است یعنی باید اطمینان پیدا کنیم این شاخص تضمین کننده دسترسی دانش‌‌آموزان به مدارس و آموزش و پرورش است.

چهاربند ادامه داد: شاخص دیگر نسبت دانش‌‌آموز به کارکنان آموزشی یا کارکنان تخصصی شامل معلم، مربی، مشاور، معاون آموزشی، معاون اجرایی، معاون پرورشی، معاون فناوری و مدیر مدرسه است و شاخص دیگر نسبت دانش‌آموز به کل کارکنان آموزش و پرورش است.

وی با بیان اینکه شاخص دیگر نسبت معلم به کارکنان آموزشی است، گفت: در سال1397 این نسبت 70 درصد به 30 درصد است یعنی 70 درصد معلم و سایر کارکنان آموزشی، 30 درصد است؛ این در حالیست که طبق قوانین اداری و استخدامی این عدد باید 75 درصد به 25 درصد است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در خصوص ساماندهی و کیفیت نیروها، اظهار کرد: یک هدف ساماندهی، کیفیت است یعنی باید کسانی به مدارس اختصاص داده شود که توانایی انجام کار را داشته باشند و تخصص‌ها متوازن وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته گزارش‌هایی درباره کمبود نیروی انسانی مطرح شده است، افزود: در میزان کمبود، اختلاف نظرهایی وجود دارد اما در اصل کمبود، همه هم‌نظر هستند.

چهاربند در خصوص حل مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اظهار کرد: نحوه پاسخ‌دهی به کمبود نیروی انسانی با چند روش است؛ اول اینکه استفاده از نیروی موجود را بهینه کنیم، روش دوم با استفاده از روش‌هایی مانند خرید خدمات یا حق‌التدریس تأمین کنیم که این روش‌ها در کنار اصل جذب و بهینه‌سازی نیرو استفاده می‌شود.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش ادامه داد: در سال‌های گذشته 30 هزار نفر نیروی انسانی به واحدهایی که مدرسه نیستند مانند کانون‌ها می‌دادیم که امسال اعلام کردیم مدرسه اولویت مطلق است.

وی با بیان اینکه اگر معتقدیم مدرسه کانون تربیت است باید در ساماندهی نیروی خود را نشان دهد، گفت: در سال تحصیلی جاری باید در مقایسه با سال گذشته، مدارس کمتر نیرو نگیرند یعنی حداقل به اندازه سال گذشته نیرو بگیرند.

چهاربند تصریح کرد: تأمین نیروی انسانی مدرسه تا پایان مرداد ماه انجام می‌شود و اگر نیرو باقی بماند به فعالیت‌های در بیرون مدرسه تعلق می‌گیرد.