به گزارش سلامت نیوز،شاید مهم ترین دلیل آن این باشد كه تا قبل از این، خانواده برای ازدواج جوان انتخاب میكرد و تصمیم میگرفت و در واقع نقش اصلی با پدر و مادر بود اما این روزها این نقش تغییر كرده و دیگر از طرف بچهها پدر و مادر جزو این بازی محسوب نمیشوند.

این ازدواج‌ها محکوم به شکست هستند؟

در کشور ما به دلیل سنت‌هایی که وجود دارد اگر هنگام ازدواج یک خانواده یا هر دو خانواده مخالف باشند حتما در آینده این ازدواج، مشکلاتی به وجود خواهد آمد و اگر این مسئله، کدورت و مخالفت حل نشود همیشه همراه زوجین خواهد بود. چون در ایران در حقیقت هنگام ازدواج دو قوم به هم اتصال پیدا می‌کنند.

وضعیت ما با کشورهای غربی کاملا متفاوت است یعنی روابط نزدیک‌تر، پیچیده‌تر و تاثیرگذارتر است.

بنابراین به‌طور طبیعی زوجی که در این شرایط قرار گرفته‌اند یا باید کاملا از خانواده‌های‌شان کنار بکشند که کار خیلی سختی است یا به جای دیگری نقل مکان کنند که کسی به زندگی آنها نزدیک نشود. ولی این‌ها راه حل فرار هستند. یعنی مسئله سرجایش است و به مرور به یک زخم کهنه تبدیل می‌شود.

بنابراین بهتر است قبل از ازدواج، قدم مثبتی برای این امر برداشته شود معمولا مشاوران ازدواج در این زمینه می‌توانند کمک‌کننده باشند.
شما باید تلاش کنید تا خانواده را متوجه کنید چرا این انتخاب را داشته اید و روی آن پافشاری می کنید. البته این مساله نیازمند زمان است و نمی توان آن را سریع و کپسولی پیش برد. اشتباهی که جوان ها در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد مرتکب می شوند و به بن بست می رسند

چه زمانی خانواده‌ها راضی می‌شوند؟

گاهی مخالفت خانواده‌ای فقط به دلایل سطحی است یعنی همه چیز زوج، کاملا به هم می‌خورد و حتی نظر مشاور هم این است، اما خانواده می‌خواهند براساس احساسات و حتی گاهی غرض‌ورزی مخالفت کنند مثل این‌که من از این دختر خوشم نمی‌آید! من به فلان شهر دختر نمی دهم و… در واقع آنها چون احساس می‌کنند کنار گذاشته شده‌اند وارد لجبازی می‌شوند.

گاهی هم والدین به این دلیل مخالفت می‌کنند که اعتماد لازم نسبت به فرزندشان در آنها وجود ندارد. آن‌ها نه تنها به بچه‌های‌شان اعتماد ندارند بلکه به تربیت خودشان و آنچه به فرزندشان یاد داده‌اند نیز چندان اعتمادی ندارند چون به هر صورت بچه‌ها نتیجه تربیت، رفتارها و آنچه به آنها انتقال داده‌اند هستند.

در برخی موارد شما باید تلاش کنید تا خانواده را متوجه کنید چرا این انتخاب را داشته اید و روی آن پافشاری می کنید. البته این مساله نیازمند زمان است و نمی توان آن را سریع و کپسولی پیش برد. اشتباهی که جوان ها در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد مرتکب می شوند و به بن بست می رسند.
بگذارید ازدواج کنم!

چگونه از این سد عبور کنید؟

۱ - زمانی که پدر و مادر به هیچ وجه راضی نمی‌شوند و به عبارتی اصلا حاضر نیستند حرف‌های شما را بشنوند یا طرف مقابل را ببینند، شرایطی است که شما هر راهی را بروید به بن‌بست می‌خورید و باید بدانید که الان زمان قانع کردن پدرو‌مادر نیست، شما باید صبر کنید تا پدر و مادر از فضای عاطفی و هیجانی خود بیرون بیایند و منصفانه به قضیه نگاه کنند. این زمان ممکن است یک هفته دیگر، یک ماه دیگر یا حتی ۲ سال دیگر باشد.

۲ - کم کم از اطرافیان کمک بگیرید. کسی که می‌تواند بی‌غرض باشد و در عین حال روی پدرو‌مادر شما تاثیرگذار باشد را وارد ماجرا کنید مثلا برادر یا خواهرتان را با فرد انتخابی خود آشنا کنید، از آنجا که او از احساس پدر و مادر شما فاصله دارد می‌تواند بهتر، موقعیت را ببیند.

در این حالت وقتی پدر و مادر شما موافقت یک نفر دیگر به جز شما را در اطرافیان می‌بینند کمی تحت‌تاثیر قرار گرفته و شاید متوجه اشتباه خود بشوند.

۳ - به مرور زمان در برخی از روزها و گاهی با یکی از پدر یا مادر نه هر دو با هم از احساس‌تان صحبت کنید. سعی کنید در این صحبت‌ها فضا را کاملا آرام نگه دارید تا به دور از فضای هیجانی در مورد خودتان، در مورد آن فرد، در مورد احساس‌تان، در مورد انتخاب‌تان و حتی در مورد این‌که احساس و نگرانی پدر و مادر را درک می‌کنید با آنها صحبت کنید. باید صحبت خود را با این شروع کنید که او و نگرانی‌اش را درک می‌کنید و به پدر یا ماد‌ر خود بفهمانید که کاملا تمام احساسات او را می‌فهمید تا راه را برای گفت‌وگو باز کنید.

در این موارد مخالفت خانواده‌ها را جدی بگیرید

۱ - وقتی اعتقادات مذهبی دو خانواده بسیار متفاوت است.

۲ - وقتی اختلاف مالی فراوان بین خانواده‌ها وجود دارد.

۳ - وقتی اختلاف سنی شما زیاد است.

مخالفت والدین در این زمینه ها می تواند بر ازدواج شما تاثیر بسیار بدتری داشته‌باشند و تقریبا هیچ وقت نگاه منفی والدین به همسر آینده شما از بین نخواهد رفت.
بگذارید ازدواج کنم!

وقتی پای خواستگار دوم درمیان است

برای خانم ها این اتفاق زیاد می افتد. گاهی خانواده‌ مخالفت می‌کند چون دختر غیر از این فرد، خواستگار دیگری هم دارید و خانواده نسبت به آن خواستگار نظر مساعدتری دارند. در این صورت اول از همه شما با ذهنی کاملا باز، بررسی کنید که آیا آنها درست می‌گویند و تمام جوانب را به درستی بررسی کنید.

ببینید موارد‌ برتری خواستگار دیگر شما چیست. آیا در موضوعات تعیین‌کننده است، مواردی چون پول و مقام جزو موارد تعیین‌کننده نیست اما نوع شخصیت دو طرف می‌تواند بسیار در موفقیت یک ازدواج تعیین‌کننده باشد.

در این موارد باید بسنجید آیا واقعا خواستگار انتخابی می‌تواند شما را خوشبخت کند، سپس سعی کنید تمام دلایل خود را با پدرو مادرتان مطرح کنید، دلایل شما باید کاملا متقن و روشن باشد تا بفهمند انتخاب شما، انتخاب صحیح تری است.

البته بهترین راه حل این است که شخص سومی را هم وارد این ماجرا کنید مثل یک مشاور یا خاله، یا برادر بزرگ‌تر یا… تا دلایل شما را او برای پدر و مادرتان مطرح کند. حتی می‌توانید با خواستگار دوم صحبت کنید و به او بگویید قصد ازدواج با او را ندارید.