تناقض در اظهارات مدیران نفتی

سید محسن قمصری مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با سایت اطلاع رسانی وزارت نفت  با تاکید بر این که بنزین وارداتی مطابق با استانداردهای روز دنیاست اعلام کرده است مشخصات بنزینی که هم اکنون وارد می شود مطابق با یورو ٤ است، یعنی اکتان بنزین که هم اکنون وارد کشور می شود ٩٥ است و ٣ درجه هم از حد استاندارد بنزین یورو ٤ بالاتر است؛ بنزن آن ماکزیمم یک درصد است و سولفور، آروماتیک و الفین آن به ترتیب ٥٠ ، ٣٥  و ١٨ PPM است.

وی ادامه داد: عده‌ای مدعی هستند بنزین وارداتی استانداردهای یورو ٤ را ندارد. این موضوع از بی‌اطلاعی افراد نشات می‌گیرد. چون بنزین وارداتی از سوی اداره نظارت بر صادرات و واردات شرکت ملی نفت ایران، اداره مهندسی پخش و اداره استاندارد ایران بررسی و پس از تایید توزیع می شود.

قمصری با تاکید بر این که بنزین وارداتی در بدو ورود به ایران مورد بررسی قرار می گیرد درباره این که واردات بنزین از چه مبادی ای انجام می شود، تصریح می کند: به دلیل شرایط تحریم نمی‌توان آن را عنوان کرد اما اینگونه نیست که ایران از هر جایی بنزین خریداری کند و قطعا از مبادی مطمئن بنزین وارد می‌کند.

اظهارات امروز مدیراموربین الملل شرکت ملی نفت ایران در حالی مطرح می‌شود که خبرنگار فارس روز گذشته در گزاشی به زوایای پنهان آلودگی هوا و توزیع «بنزین یورو چهاری که استاندارد یورو 2 هم ندارد» پرداخت.

اگرچه آقای قمصری در مورد بنزین وارداتی و کیفیت آن، توضیحاتی داده است اما نکاتی که در گزارش روز گذشته نیز آمده است و باید به آن توجه کرد این است که مسئولیت اعلان استاندارد بودن بنزین وارداتی بر عهده سازمان استاندارد است و با تمام احترام به اقای قمصری باید گفت ایشان نمی تواند در مورد استاندارد بودن بنزین وارداتی اظهارنظر کند.

همچنین با فرض صحت اظهارات مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران باید گفت در حال حاضر واردکننده و آزمایش کننده بنزین یک ارگان است بنابراین نمی توان به این نتایج آزمون استناد کرد.

در ثانی مسئول فروش نفت ایران را به مصاحبه روز گذشته سایت اطلاع رسانی وزارت نفت (شانا) با جناب آقای سعید محجوبی جلب می کنیم که در این مصاحبه مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت پالایش و پخش صریحا اعلام کرده اند «بنزین وارداتی به کشور براساس استانداردهای زیست محیطی بین المللی و با عدد اکتان ٩٥ با نفتای تولیدی مخلوط و با اکتان ٨٧ به عنوان بنزین معمولی عرضه می شود».

بنابراین معلوم نیست که آیا باید به گفته های مدیر اموربین المللی شرکت ملی نفت توجه کرد و یا صحبت‌های مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش مورد استناد است.

به همین دلیل هنوز این نکته و ابهام که در گزارش روز گذشته نیز مورد تاکید قرار گرفته است باقی است و مسئولان باید پاسخ دهند:

1) چرا بنزین وارداتی و با اکتان 95 با نفتای تولید داخل ترکیب می شود و با عدد اکتان 87 که یک مشخصه از بنزین یورو2 است در کشور عرضه می شود.

2) براساس گفته مسئولان ارشد وزارت نفت قرار بود بنزین تولیدی با ریفورمیت پتروشیمی‌ها متوقف و بنزین یورو4 وارد و در کشور عرضه شود بنابراین چرا وعده عرضه بنزین یورو4 در 8 کلانشهر داده شده اما این کار صورت نمی گیرد و بنزین وارداتی نیز باید با استاندارد یورو2 عرضه شود.

3) چرا تنها مسئولان شرکت ملی نفت استاندارد بنزین وارداتی را اعلام می کنند و هیچ صحبتی از استاندارد بنزین وارداتی از سوی مسئول مربوطه که همان سازمان استاندارد است مطرح نمی شود.

4) و بالاخره این که مدیرامور بین الملل اعلام کرده اند به دلیل شرایط تحریم نمی توان گفت بنزین یورو4 را از کجا خریداری می‌کنند به همین دلیل باید از این مقام مسئول سوال کرد مگر دیوار تحریم ها ترک نخورده است؟ هر هفته شاهد ورود تیم های مختلف از کشورهای اروپایی برای مذاکره با مقامات نفتی ایران هستیم پس چرا مسئول فروش نفت ایران اعلام نمی کند بنزینی که مدعی است دارای استاندارد یورو4 است را از کجا خریداری می کنند؟