امید محمدی، افزود: با حذف تمام شروط واجدین شرایط مسکن مهر، دستورالعمل ثبت نام از اواسط خرداد ماه امسال به مسئولان پروژه مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر ابلاغ شده است.

 وی سکونت 5 سال در شهر مورد نظر، سابقه مالکیت، سرپرستی خانوار را از شروط دارندگان شرایط مسکن مهر اعلام کرد و گفت: تمام این موارد از شرایط متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی حذف شده است.

براساس ضوابط قانونی، متقاضیان مسکن مهر و افراد تحت تکفل آنان از یکم فروردین 1384 باید فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند، از 22 بهمن 1357 از هیچ از امکانات دولتی مربوط به تامین مسکن مثل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشند، متقاضی متاهل یا زن سرپرست خانوار باشد و سابقه حداقل 5 سال سکونت در شهر محل تقاضا چهار شرط اولیه متقاضیان مسکن مهر بود.

وی با بیان این که از 347 هزار و 105 واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر کشور تاکنون 304 هزار و 230 واحد آن تکمیل شده است، گفت: هم اکنون 27 هزار و 920 واحد مسکن مهر در این شهرها در دست اجرا است که امیدواریم با تکمیل انشعاب آب، برق، فاضلاب و گاز تا پایان سال جاری به متقاضیان تحویل شود.

وی گفت: در سال 1386 که احداث واحدهای مسکن مهر در این شهرها آغاز شد،در مجموع 750 شهر زیر 25 هزار نفردر کشور وجود داشت اما هم اکنون تعداد شهرهای زیر 25 هزار نفر در کشور به 910 شهر افزایش یافته است.

محمدی یادآورشد: برخی از پروژه های مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر به پایان رسیده ، اما به علت نبود انشعابات آب و برق تاکنون به متقاضیان تحویل نشده است.

وی، پروژه یک هزار و 900 واحدی قشم ، پروژه یک هزار و 100 واحدی راور کرمان را از جمله واحدهای مسکن مهر اعلام کرد که عملیات اجرایی آن به پایان رسیده اما به علت نبود آب و برق به متقاضیان تحویل داده نشده است.

مدیرکل مسکن مهر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نبود سیستم فاضلاب را یکی دیگر از علت های واگذارنشدن واحدهای تکمیل شده مسکن مهربه متقاضیان عنوان کرد و افزود: پروژه 12 هزار و 400 واحدی صفادشت تهران و پروژه مسکن سیاهگل، املش و بازرگان در استان آذربایجان غربی از این جمله هستند.

محمدی در ادامه با اشاره به تعداد متقاضیانی که دفترچه اقساط خود را از بانک مسکن دریافت کرده اند، گفت: هم اکنون دارندگان 265 هزار و 770 واحد مسکن مهر که 77 درصد این پروژه را شامل می شود، دفترچه اقساط خود را از بانک مسکن دریافت کرده اند.

به گفته این مقام مسئول، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران در تلاش است با برنامه ریزهای انجام شده پروژه مسکن مهر را در شهرهای زیر 25 هزارنفر تا پایان سال جاری تکمیل کند و پرونده بسته شود.

گفتنی است؛ هیات وزیران در اوایل خرداد ماه امسال بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مشکلات مسکن مهر را بررسی و تصمیم هایی اتخاذ کرد.

بر اساس این مصوبه باید برای تحویل 350 هزار واحد مسکونی به متقاضیان تا پایان سال جاری و تامین امکانات زیربنایی و رفاهی به منظور فراهم کردن شرایط اسکان اقدام های لازم صورت گیرد.

دولت همچنین وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد تمهیدات لازم را برای واگذاری واحدهای بدون متقاضی به پیمانکاران، شرکت ها و طرف های قرارداد و سایر خریداران فراهم و از محل منابع حاصل از فروش این واحدها (ارزش زمین) برای تکمیل پروژه های خدمات روبنایی هزینه کند.

هیات وزیران همچنین با اختصاص اعتبار مورد نیاز برای آماده سازی شرایط خدمات زیربنایی 350 هزار واحد مسکونی مسکن مهر موافقت کرد.

بر اساس این، مبلغ 10 هزار میلیارد ریال از محل تسهیلات اسناد خزانه اسلامی به منظور پرداخت بخشی از دیون پیمانکاران تا پایان سال 1394 و سال 1395، مبلغ چهار هزار میلیارد ریال از محل منابع مدیریت بحران، مبلغ هفت هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت های عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن، مبلغ یک هزار میلیارد ریال از منابع داخلی وزارت نیرو از محل فروش انشعابات، مبلغ دو هزار میلیارد ریال از محل قانون بودجه سال 1395 کل کشور با عنوان « تخفیف عوارض پروانه، حمایت های مالی و تراکم و ایجاد تأسیسات عمومی مسکن مهر » به وزارت راه و شهرسازی و مبلغ دو هزار و 500 میلیارد ریال از همین محل با عنوان «زیرساخت مسکن مهر- سهم دولت» به وزارت نیرو اختصاص یافت.

دولت همچنین ضمن تأکید بر الزام دستگاه های اجرایی خدمات رسان به ارایه خدمات روبنایی مسکن مهر مطابق قانون، با استفاده از محل منابع داخلی شرکت های عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین فروش واحدهای فاقد متقاضی به منظور احداث و تکمیل روبناها (مراکز آموزشی، انتظامی، فرهنگی- مذهبی و درمانی) موافقت کرد.