افزایش مبادلات ایران و چین در مرز بالای ٤٠ میلیارد دلار

 اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در نشست خبری با اشاره به رابطه خوب ایران و چین اظهار کرد: ما باید به روابط مان با چین، به چشم روابط درازمدت نگاه کنیم و اینکه، مردی که در کاخ سیاه و سفید نشسته، نتوانسته برجام را ملغی کند.

وی با اشاره به مشکل مسدود شدن برخی حسابهای بانکی ایرانیان در کشور چین اظهار کرد: دانشجویی که اجازه کار تجاری ندارد، نباید در حساب خود رقم بالایی داشته باشد پس باید در این حوزه در چین به روال قانونی عمل کرده و مالیاتش را هم بپردازند.

عسگراولادی با بیان اینکه افزایش مبادلات ایران و چین در مرز بالای ٤٠ میلیارد دلار برخی ها را نگران می‌کند، گفت: ظرف یک ماه آینده سفیر ایران در چین تغییر خواهد کرد و امیدواریم فرد جدید کار ما را با چین توسعه دهد البته رقبای ما از جمله ترکیه و پاکستان نیز تلاش دارند سهم بالاتری بگیرند.

وی افزود: صادرات ایران با چین بر واردات فزونی دارد و این خود امتیاز بزرگی است و چین امادگی دارد بیشتر از انچه به ما می فروشد، از ما کالا بخرد.

به بانکهای انگلیسی و آمریکایی باج نمی دهیم

عسگراولادی با بیان اینکه ما گله ای در رابطه با نفتکش سانچی از چین نداریم، افزود: باید سعی کنیم به چین بیشتر صادرات داشته و سرمایه گذاری بیشتری صورت دهیم.

وی افزود: باید سرمایه گذاری مشترک را بیشتر کرد و البته حسودی غربی ها را هم باید درک کرد. بانکهای انگلیسی و آمریکایی با ما کار نمی‌کنند و ما هم به آنها باج نمی دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی تصریح کرد: کشور چین سالانه ۶ تا ۶.۵ درصد رشد اقتصادی دارد که رقم حائز اهمیتی است و برای سال ۲۰۱۸ نیز پیش بینی می شود که این رشد به ۷ درصد برسد. بنابراین چین کشور کوچکی نیست که بتوان آن را در تجارت با ایران نادیده گرفت.

عسگراولادی همچنین از برگزاری اکسپوی ٢٠٢٥ در روسیه خبر داد.

 چینی ها در تجارت پیشی گرفته اند

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تصریح کرد: چینی ها در دنیا حتی از آمریکایها نیز در تجارت پیشی گرفته اند و با توجه به اینکه صنعت خرده فروشی آمریکا ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار است، چینی ها به ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار دست یافته اند.

وی ابراز امیدواری کرد که ایران نیز بتواند از چنین نرخ رشدی برخوردار شده و قسمتی از عقب ماندگی برنامه های پنجم توسعه را جبران کند.

عسگراولادی یادآور شد: روابط تجاری ایران و چین از قدمت بسیار بالایی برخوردار است و بر این اساس نباید با برخی گمانه زنی ها و برخوردهای شخصی آن را مکدر نماییم. چرا که ایران و چین کشورهایی هستند که تحت هر شرایطی با هم همکاری های لازم را صورت داده و به نظر می رسد روابط تجاری آنها گسست ناپذیر است.