شاخص کل بورس مجددا به سقف تاریخی رسید

 دیروز شاخص کل بورس با رشد ۶۷۶۴ واحدی (۳۵/ ۳ درصدی) با ثبت بیشترین رشد روزانه از ۱۵ مرداد، در سطح ۱۴۶ هزار و ۹۹۹ واحدی ایستاد. فروکش نوسان بازارهای موازی، دورنمای رشد سود اسمی شرکت‌ها با ورود نقدینگی به بازار سهام، رشد ارزش معاملات تا ۹۱۸ میلیارد تومان رقم زد. «فولاد»، «کگل»، «فملی»، «شبندر» و «شپنا» بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشت. معاملات محصولات فولادی «ارفع» و «فخاس» در سقف مجاز قیمتی ۱۵ درصدی بورس کالا، خوش‌بینی به تغییر نرخ‌گذاری و رشد دلار در شرایط شروع کم‌نوسان قیمت‌های جهانی از فلزات اساسی حمایت کرد. بازگشایی پالایشی‌ها پس از توقف به دلیل نوسان ۵ درصدی (با برداشته شدن سقف معاملات بورس کالا) نیز از این نمادها حمایت کرد. گروه‌های پالایشی، فلزات اساسی و پتروشیمی‌ها نیز با رشد نرخ ارز و فروش صادراتی ۴۷ درصد از ارزش معاملات را شامل شدند. 

 

31-01

 

بازار ارز

تردید در روند آتی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با 500 تومان افزایش به نرخ 13 هزار و 500 تومان معامله شد. پس از جهش 1/ 30 درصدی (3200 تومان) دلار از ۳ تا ۱۳ شهریور، مقاومت سقف ۱۴ هزار تومان و در ادامه فشار عرضه با سیگنال بازارساز،  خبر ورود محموله اسکناس صرافی‌ها و مجوز بانک مرکزی به صادرکنندگان برای ورود اسکناس ارزی، دلار را در میانه معاملات یکشنبه تا کف ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان رساند. شناسایی کف قیمتی، اعلام نرخ ارز مسافرتی در سطح ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان (سیگنال کف قیمتی) و روز دوشنبه، خبر کاهش خرید نفت ایران از سوی کره جنوبی و هیجان با اخبار FATF رشد دلار تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان را رقم زد. اما در میانه معاملات تغییر‌جهت دلار رقم خورد. در صورت شکسته‌شدن مقاومت ۱۴ هزار تومان، تشدید صعود دلار محتمل است.

 

31-02

 

بازار سکه

رشد سکه پس از 4 روز

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد 100 هزار تومانی به قیمت 4 میلیون و 300 هزار تومان معامله شد. در شرایط کم‌نوسانی طلا در کانال 1190 دلاری، رشد دلار از سکه حمایت کرد. پس از لمس سقف 14 هزار و 800 تومانی دلار در میانه معاملات روز چهارشنبه 14 شهریور، تغییر جهت آن و لمس کف 13 هزار تومانی در میانه معاملات یکشنبه، با بیش‌واکنشی سکه به افت دلار، کاهش 480 هزار تومانی قیمت سکه در ۴ روز رقم خورد. دورنمای کاهشی طلای جهانی، شناسایی سود میان معامله‌گران، چشم‌انداز عرضه سکه‌های پیش‌فروش شده در مهر و آبان در کنار حباب (بیشتر بودن ارزش بازاری از قیمت ذاتی) سکه عامل بیش‌واکنشی سکه به دلار بود. روز گذشته با شناسایی کف ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی دلار و صعود دلار در کانال ۱۳ هزار تومانی، سکه پس از ۴ روز صعودی شد.

 

31-03

 

بازار طلای جهانی

کم‌نوسانی طلا زیر 1200 دلار

دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی به قیمت 1192 دلار معامله شد. در ساعات پایانی معاملات جمعه انتشار آمار اشتغال آمریکا آگوست بیش از پیش‌بینی‌ها و ثبت بیشترین رشد نرخ دستمزدها از ۲۰۰۹، حمایت ۱۲۰۰ دلار طلا را شکست. دوشنبه نیز در شرایط کم‌نوسانی شاخص دلار، طلا کم‌نوسان بود. هشدار ترامپ در مورد احتمال اعمال تعرفه بر ۲۶۷ میلیارد دلار کالای چینی (تمام ارزش وارداتی این کشور) افت بازارهای سهام آسیا و رشد تقاضای محافظه‌کارانه دلار را رقم زد. بیشترین رشد اقتصادی انگلیس در یک سال گذشته، پوند رشد اندکی ثبت کرد. نشست بانک انگلیس و بانک مرکزی اروپا مورد توجه است. دورنمای افزایش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر و دسامبر، معاملات آتی با دورنمای نزولی طلا را به رکورد ثبت‌شده و دارایی‌های صندوق‌های با پشتوانه طلا را با افت ۵ میلیون تن (۶/ ۸ درصد) از سقف مه مواجه کرد.

 

31-04

 

بازار اوراق مسکن

«تسه»ها در کانال 64 هزار تومان

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) با رشد 6/ 0 درصدی به قیمت 64 هزار و 818 تومان معامله شدند. از ابتدای شهریور نوسان «تسه»ها در سطح 65 هزار تومانی رقم خورد. با وجود انتظار افزایش تقاضا تابستان (فصل اوج تقاضای مسکن) از ابتدای تیر شاهد روند نزولی «تسه»ها هستیم. علاوه بر تقویت سمت عرضه اوراق، کاهش تقاضا با تشدید نوسانات صعودی قیمت مسکن و خروج بخشی از تقاضای سرمایه‌گذاری با تشدید هیجانات بازارهای موازی، ارز و سکه در کنار پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مسکن (با توجه به رشد ۱/ ۶۲ درصدی میانگین قیمت مسکن تهران در مرداد نسبت به مرداد ۹۶) عوامل فشار بر تقاضای مسکن است. در این راستا، حسام عقبایی، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با توجه به میانگین قیمت ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، سطح پوشش تسهیلات مسکن را به طور متوسط ۱۵ درصد اعلام کرد.

 

31-05

 

بازار نفت

شروع افزایشی نفت

 

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 2/ 68 دلار معامله شد. کاهش (2 موردی) تعداد دکل‌های نفتی آمریکا و احتمال کاهش بیش از انتظارات عرضه ایران با نزدیک شدن به دور دوم تحریم‌ها (4 نوامبر) و تشدید فشار بر خریداران نفتی ایران (سومین تولیدکننده اوپک) از سوی آمریکا ازنفت حمایت کرد. واردات نفت ایران به کره جنوبی (یکی از ۳ خریدار اصلی نفت ایران) در آگوست به صفر (از ۱۹۴ هزار بشکه در روز در جولای) رسید. فاتح بیرول، دبیر‌کل آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) با ناآرامی‌های داخلی ونزوئلا و لیبی در کنار کمبود زیرساخت انتقال نفت آمریکا (تا سال آینده) دورنمای کاهش عرضه را ارائه داد. با وجود احتمال اعمال تعرفه از سوی آمریکا بر تمام ارزش کالاهای وارداتی چین، اما کارشناسان این عامل را ۶ تا ۹ ماه آینده بر بازار نفت کم‌اثر می‌دانند.

 

31-06