رشد ۳۰ درصدی سود سهام عدالت در سال ۹۶

 جعفر سبحانی در گفت‎وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در خصوص مالیات مشمولین سهام عدالت بیان کرد: طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، سهام عدالت متوفیان مشمول مالیات می‌شود و مالیات از وراث درجه اول ۶ درصد و برای برای وراث درجه دو و سه به ترتیب ۱۲ درصد و ۲۴ درصد ارزش سهام تعیین شده است.

وی در ادامه افزود: مالیات سهام عدالت این مشمولان از سوی سازمان امور مالیاتی تعیین می‌شود.

مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه وراث استقبالی از دریافت سود متوفیان خود نکرده اند، تصریح کرد: حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از مشمولان سهام عدالت فوت کرده اند که از این میان وراث تعداد بسیار محدودی از سهامداران برای تعیین تکلیف سود سهام مراجعه کرده اند.

سبحانی تاکید کرد: وراث می‌توانند به همراه مدارک شناسایی خود و متوفی مراجعه کرده و با ثبت نام و اعلام شماره شبا، تکلیف سود سهام عدالت خود را مشخص کنند، این افراد نیز مانند سایر مشمولان سود خواهند گرفت تا مصوبه جدید مجلس درباره متوفیان مشخص شود ثبت نام وراث برای سهام عدالت متوفیان محدودیت زمانی ندارد.

وی با اشاره به اینکه مجمع ۴۵ شرکت موجود در سبد سهام عدالت برگزار شده، گفت: مجامع حدود ۴۵ شرکت تاکنون برگزار و ۳ یا ۴ شرکت هنوز برگزار نشده است که مجامع سه شرکت از شرکت‌های باقی مانده ۳۰ مهرماه و یکی از آن‌ها در آذرماه است.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی اظهار کرد: بر اساس برگزاری مجامع و صورت‌های مالی سنوات گذشته، شرکت هلدینگ خلیج فارس جزو سه شرکتی است که مجمع آن‌ها در ۳۰ مهرماه برگزار شد که این شرکت بخش مهمی از سود سهام عدالت را تولید و مصوب می‌کند. با توجه به اتمام مجامع عمومی و اعلام رقم سود شرکت‌هایی که به سهام عدالت سود پرداخت می‌کنند مشخص شده است که رقم سود سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ تقریبا بالغ بر ۳۰ درصد افزایش داشته است.

سبحانی در توضیح رقم سود سال سهام عدالت ۹۶، توضیح داد: رقم سود سال ۹۵ چیزی حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۶ با رشد ۳۰ درصدی رقمی بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی می‌شود.

وی با اشاره به توزیع ۳ هزار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از سود سهام عدالت بین مشمولان تصریح کرد: اکنون حدود ۴۰۰ میلیون از سود سهام عدالت مشمولان باقی مانده است که مربوط به افرادی است که شماره شبای خود را اعلام نکرده اند، بنا به تصمیم شورای اصل ۴۴ قانون اساسی، سازمان خصوصی سازی و وزارت امور اقتصاد و دارایی این مبلغ را در محلی سرمایه گذاری و به سود سایر مشمولان اضافه می‌کنند.

وی در خصوص تکلیف سود سهام عدالت کسانی که شبای خود را اعلام نکرده اند خاطر نشان کرد: می‌توانیم این رقم را در بانک ها، صندوق‌های سرمایه گذاری و یا در بورس سپرده گذاری کنیم، اما در حال حاضر کارشناسان سازمان خصوصی سازی در حال بررسی تعیین نحوه سرمایه گذاری این سرمایه هستند در تلاشیم تا سود این عده بلاتکلیف باقی نماند.