وزیر نفت: بابک‌ زنجانی‌سنج نداریم

  پنجمین کنگره نفت و نیرو امروز برگزار شد. آینده فضای کسب و کار با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محور اصلی پنجمین کنگره نفت و نیرو است.

اخبار اقتصادی- بیژن زنگنه - وزیر نفت - در این کنگره اظهار کرد: فردی که می‌خواهد محموله نفتی ببرد، باید منابع کافی برای آن داشته باشد؛ ما بابک زنجانی سنجی نداریم و حداقل پول مورد نیاز برای یک محموله نفتی ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است.

وی با بیان این‌که باید برای پولی که در کشور وجود دارد، فکر کرد تا از آن به نحو احسن استفاده شود، اظهار کرد: اکنون در شرایط دشواری قرار داریم بنابراین باید از ابتکارهای خود استفاده کنیم.

زنگنه تصریح کرد: وزارت نفت در شرایط سخت این سال‌ها توانسته است کارهای بزرگی را در بخش پتروشیمی، نفت و گاز انجام دهد البته نیاز کشور بیش از این است.

وزیر نفت با اشاره به اقدامات صورت گرفته، گفت: همه بخش دریایی ۲۷ فاز پارس جنوبی تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و عملیات اجرایی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز امسال آغاز خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که توتال و شرکت چینی به دلیل تحریم از طرح توسعه فاز ۱۱ خارج شدند، اظهار کرد: خروج آن‌ها در یک فضای کاملا دوستانه صورت گرفت چراکه تحریم‌ها اجازه فعالیت آن‌ها را نمی‌داد.

قرارداد میدان گازی فرزاد B در ماه‌های آینده امضا می‌شود

زنگنه از امضای قرارداد میدان گازی فرزاد B به عنوان یک میدان مشترک در ماه‌های آینده خبر داد و گفت:‌ امسال برای اولین‌بار صادرکننده بنزین بودیم و بنزین یورو ۴ در کلانشهرهای کشور توزیع می‌شود.

وزیر نفت ادامه داد: اگر از من سوال شود که آینده کسب‌وکار را چگونه می‌بینید، پاسخ خواهم داد که در شرایط کنونی ظرفیت‌های زیادی برای توسعه وجود دارد و اگرچه در جغرافیای نفت تغییرات مهمی اتفاق افتاده به طوری که آمریکا که بزرگترین مصرف‌کننده نفت بود، اکنون به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز و میعانات تبدیل شده اما همچنان ظرفیت‌های قابل توجهی در ایران برای توسعه وجود دارد.

وی با تاکید بر این مساله که نفت می‌تواند محرک اقتصاد ایران با توسعه جهشی در بالادست و اتکای آن به پتروشیمی و پایین‌دست و همچنین تکمیل زنجیره ارزش باشد، تصریح کرد: فعال بودن نفت می‌تواند بخش صنایع و خدمات فنی و مهندسی را توسعه دهد، چراکه حجم سرمایه‌گذاری نفت به گونه‌ای است که می‌تواند خدمات مهندسی و غیرمهندسی را فعال و در اشتغال نیز نقش ویژه‌ای داشته باشد.

به گفته زنگنه، قطعا در مساله‌ای که در اراک پیش آمد، نباید مشکل را در اراک پیگیری کرد، چرا که اگر نفت فعال باشد، اراک و صنایع دیگر در دیگر شهرها نیز فعال خواهد شد.

وزیر نفت با تاکید به این مساله که فعال بودن صنعت نفت، بخش‌های دیگر مهندسی را اعم از  صنایع برق، ریخته‌گری، دریایی و ... فعال خواهد کرد، تصریح کرد: در سال ۱۳۸۳ چشم‌انداز ۲۰ ساله برای نفت تدوین شد که اهداف آن واقع‌گرایانه و قابل دسترس است، اکنون با روزآمد کردن آن می‌توان از آن استفاده کرد.

وی با بیان این‌که هرچند سال یکبار ضربات کشنده‌ای بر صنعت نفت کشور وارد می‌شود، تصریح کرد: با این وجود ما همچنان زنده‌ مانده‌ایم و مقاومت می‌کنیم. البته تحریم‌ها ضرباتی را به ما وارد کرده و جایگاه ما را در جهان کاهش داده است، اما مقاومت خواهیم کرد چرا که تنها در این شرایط می‌توانیم عرصه‌های پیشرفت را رقم بزنیم.

وزیر نفت با اشاره به زمینه‌های فعالیت بخش خصوصی در صنعت نفت گفت: اولین و شناخته‌ترین فعالیت بخش خصوصی در حوزه نفت مربوط به فعالیت‌های پیمانکاری می‌شود که در حال حاضر ای پی سی نقش ویژه‌ای دارد حتی عملیات نگهداشت تولید را نیز یک پیمانکار انجام می‌دهد و این در صورتی است که این موضوع در گذشته اینگونه نبوده است.

به گفته او هفت فرصت برای حضور بخش خصوصی در صنعت نفت وجود دارد که می توان به فعالیت‌های پیمانکاری، ساخت تجهیزات، بازرگانی نفت و فراورده های نفتی و توسعه استارت آپ ها اشاره کرد.

او با بیان این‌که آینده فضای کسب و کار با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محور اصلی پنجمین کنگره نفت و نیرو است، تاکید کرد: ایران همچنان ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای توسعه در بخش نفت و گاز دارد و نفت می‌تواند پیشران توسعه و اقتصاد کشور باشد.