مدیریت تولید و کاهش بار روانی تغییر نرخ بنزین در اولویت است

 رضا رحمانی در دومین همایش اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با تاکید بر شدت گرفتن نظارت‌ها در بازار افزود: واحد‌های صنفی و مابقی واحد‌های عرضه کننده کالا باید خودکنترلی را در خود اجرا کنند و پس از آن سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و بقیه سازمان‌های ناظر بر وضعیت عرضه کالا نظارت دقیق داشته باشند.

اخبار اقتصادی-وی با بیان اینکه تخلف گرانفروشی در این روز‌ها خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد گفت: ما در مقابل حقوق مردم مسئولیم و اجازه ضایع شدن این حقوق را نخواهیم داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به در اختیار گرفتن همه امکانات موجود در سازمان‌های مختلف نظارت و بازرسی ادامه داد: ۲۰ هزار بازرس در کشور بر نظام توزیع نظارت می‌کنند که در کنار آن‌ها سامانه ۱۲۴ از ساعت ۷ صبح تا ۱۰ شب و همچنین تعزیرات و دادستان‌ها نیز با ما همراه هستند.

 رحمانی با بیان اینکه ما از همه صنوف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای انتظار کمک داریم گفت:​ اعمال تحقیق‌های ویژه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بهترین تصمیم در این روزهاست.

وی با اشاره به اینکه ما باید به خاطر یکدیگر از سود خود کم کنیم افزود: این موضوع باید بین همه افراد در بخش‌های مختلف کالا و خدمات نهادینه شود که از بخش کوچکی از منافع خود بگذریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به همکاری موثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اصناف در روز‌های گذشته ادامه داد: در حال حاضر کالا به میزان مورد نیاز ذخیره سازی شده است و افزایش قیمت در دستگاه‌های دولتی تا عید انجام نخواهد شد.

رحمانی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت بنزین نباید تاثیر قیمتی بر کالا‌ها داشته باشد گفت: در دوره‌های گذشته ایجاد موج گرانی با افزایش قیمت بنزین در ذهن مردم نقش بسته است که البته مردم باید بدانند بنزین شاخص افزایش قیمت در کالا‌ها نیست بنابراین ما باید اثر روانی افزایش نرخ بنزین را بر روی قیمت کالا‌ها در جامعه کاهش دهیم.

وی با اشاره به بهره گیری از شیوه‌های نوین در نظام تولید و توزیع افزود: نظام سامانه جامع تجارت در کشور راه اندازی شده است که در این نظام بخش‌های مختلف وجود دارد که بر اساس آن‌ها ما می‌توانیم کالا را از مبدا تا مقصد کنترل کنیم که البته این موضوع در حال حاضر فقط برای برخی کالا‌ها مانند لاستیک کامیون عملیاتی شده است و البته باید همه کالا‌ها در این سامانه قرار بگیرند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما تاثیر قیمت بنزین را در سطوح مختلف بررسی کرده ایم گفت: به طور مثال تاثیر بنزین در نرخ کرایه تاکسی ۹ درصد است.

​رحمانی با اشاره به اصلاح ذهنیت مردم در خصوص موارد مختلف از جمله بنزین ادامه داد: به طور مثال در خصوص صادرات مردم این تفکر را دارند که با انجام صادرات تامین کالای مورد نیاز در بازار با مشکل مواجه می‌شود در حالی که صادرات، رونق اشتغال، ​تولید و افزایش قدرت خرید برای مردم را به همراه دارد، اما انجام نادرست صادرات در برخی موارد سبب ایجاد ذهنیت منفی برای مردم شده است که این رویه باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه امسال شرایط تحریم در کشور کمتر از سال گذشته نشده است، گفت: این در حالی است که در هشت ماهه گذشته تولید در کالا‌های پرمصرف افزایش داشته است به طور مثال سبد مواد غذایی ۱۵ درصد و دارو‌های انسانی ۲۰ درصد افزایش تولید را تجربه کرده اند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایجاد تضاد منافع بین توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اصناف سنتی از دغدغه‌های ما بوده است، افزود: این موضوع بخصوص در شهر‌های کوچک بیشتر مورد نظر است که اجرای مدل فرانچایز اگر خوب ارائه شود و همکاری مناسب شکل بگیرد بزرگترین مانع توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای از بین خواهد رفت.