سرمایه گذاری ایرانیان در املاک ترکیه/ سرمایه های سرگردان و بی تدبیری دولت

اخبار اقتصادی-  در سالهای اخیر و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برنامه مدون و مشخصی از سوی دولت برای مسکن و بازار آن شکل نگرفت تا جایی که این بازار در ایران با رکود سنگین مواجه شده است، از سوی دیگر یکی از مهمترین مباحث در کنترل گرانی و تورم موضوع نقدینگی در جامعه می باشد که مقام معظم رهبری نیز بر آن بارها تاکید فرموده اند.

به گزارش افکارنیوز،  متاسفانه به علت عدم حمایت از تولید در کشور برخی سرمایه های سرگردان به سمت کشورهای خارجی به ویژه ترکیه می رود، و این روزها شاهد این موضع مهم هستیم.

دولت چه تدبیری برای این سرمایه های سرگردان دارد؟ چرا برنامه ای ندارد تا این سرمایه ها هم در داخل کشور بماند و هم باعث رونق تولید شود.

رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در این خصوص معتقد است که متأسفانه در مدیریت نقدینگی جامعه به درستی عمل نشده، از این رو سرمایه های سرگردان یک روز به بازار دلار هجوم آورده و روز دیگر با فروکش کردن قیمت ارز، سر از بازار ملک و املاک کشورهای دیگر مانند ترکیه در می آورد.

وی با هشدار نسبت افزایش سرمایه گذاری ایرانی ها در کشورهای منطقه ، گفت: متأسفانه در چند سال اخیر شاهد افزایش سرمایه گذاری مردم در حوزه ملک در کشورهای منطقه به ویژه کشور ترکیه هستیم، این مسئله قطعا برای اقتصاد کشور بسیار زیان بار خواهد بود.

این نماینده مجلس می گوید: افزایش تمایل مردم برای سرمایه گذاری در حوزه املاک در کشورهایی مانند ترکیه دلایل متفاوتی دارد، اما مهم ترین علت آن، بروز تلاطمات و افزایش ریسک اقتصادی در داخل کشور است در این وضعیت سرمایه گذاران بهترین و با ثبات ترین بازارها را انتخاب می کنند.

وی افزود: متأسفانه ما در مدیریت نقدینگی جامعه به درستی عمل نکردیم، از این رو سرمایه های سرگردان یک روز به بازار دلار هجوم آورده و روز دیگر با فروکش کردن قیمت ارز، سر از بازار ملک و املاک کشورهای دیگری مانند ترکیه در می آورد.

رضایی کوچی ادامه داد: قطعا اگر زمینه سرمایه گذاری مناسب و مطمئن داخلی فراهم شده و از طرفی جلوی فعالیت دلالان گرفته شود، آن وقت می توان به برنامه ریزی و تبلیغ مناسب، نقدینگی جامعه را به سمت بازار تولید هدایت کرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس، نسبت به بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در کشورهای خارجی هشدار داد و گفت: مسئولان کشورمان بارها درباره پرریسک بودن سرمایه گذاری در کشورهای دیگر مطالبی را بیان کرده اند، این مسئله باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد که در صورت تغییر استراتژی یا سیاست های کشور میزبان سرمایه گذاری، شاید سرمایه آن ها در خطر قرار گیرد.

به نظر می رسد همانطور که دولت وظیفه حمایت از تولید و برنامه برای سرمایه گذاری را دارد مردم نیز باید بدانند هر ریالی که از کشور خارج می شود ضرری جبران ناپذیر برای کشور دارد و نباید سرمایه های خود را خارج کنند.