ادامه صادرات نفت ایران از دریای عمان

رئیس جمهور ایران گفته است که این کشور در نظر دارد تا ماه مارس از بندری در سواحل دریای عمان ، صادرات نفت انجام دهد؛ از این رو دیگر نیازی برای استفاده از مسیر کشتیرانی تنگه هرمز نیست که چندین دهه است مرکز تنش‌های منطقه‌ای است.

اخبار اقتصادی- تنش‌ها میان واشنگتن و تهران در سال 2018 که آمریکا از توافق هسته ای 2015 میان ایران و 6 قدرت بزرگ دنیا، خارج شد، شدت گرفت. زمانی که ترامپ تحریم ها علیه ایران با هدف صدمه زدن به صادرات نفت تهران برگرداند.

ایران بارها تهدید کرده است که اگر تحریم های آمریکا جلوی صادرات نفتش را بگیرد، تنگه هرمز را می‌بندد.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «این یک تصمیم راهبردی و گام مهمی برای ایران است که ادامه صادرات نفت ما را تضمین می‌کند.»

روحانی گفت: ایران در نظر دارد تا ماه مارس از بندر جاسک در سواحل دریای عمان، درست در جنوب تنگه هرمز، روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر کند.

به نوشته رویترز، تحریم های آمریکا به صادرات نفت ایران خسارت زده و به روزانه 100 تا 200 هزار بشکه در روز رسیده است. رقم صادرات نفت ایران در آوریل 2018 برابر با 2.5 میلیون بشکه در روز بود.

وی افزود: «این اقدام به خریداران نفت ما این اطمینان را خواهد داد که اگر تنگه هرمز بسته شود، ایران به صادرات نفت ادامه خواهد داد.»

تنگه هرمز یک آبراه باریک در دهانه خلیج فارس است که حدود یک پنجم نفت جهان از تولیدکنندگان غرب آسیا از طریق این تنگه به بازارهای آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و فراتر از آن می‌رسد.

درآمدهای نفتی ایران به علت تحریم های آمریکا و همچنین کاهش تقاضا برای نفت خام در جهان ناشی از شیوع کرونا، کاهش یافته است.

این کشور اعلام کرده درآمدهای نفتی اش در سال منتهی به ماه مارس به 8.9 میلیارد دلار کاهش یافته، در حالی که این رقم در سال 2011 تقریبا یک دهه گذشته برابر با 119 میلیارد دلار بوده است.