علاقه اروپایی‌ها به استفاده از واکسن روسی کرونا

 آژانس خبری "بلومبرگ" روز شنبه در گزارشی نوشت: روسیه با معرفی نخستین واکسن علیه ویروس کرونا به جهان، احتمالاً به مهمترین پیشرفت علمی خود از زمان اتحاد جماهیر شوروی دست یافت.

 بر اساس ارزیابی بلومبرگ، انتشار نتایج مرحله سوم آزمایشات بالینی " اسپوتنیک-وی " در مجله معتبر علمی "لانست" (TheLancet) نشان داد که این واکسن روسی کمتر از نمونه‌های آمریکایی و اروپایی نبوده و به مراتب موثرتر از واکسن تولید شده در چین است.

طبق این گزارش، پس از تأیید این مجله علمی، کشورهای بسیاری، بعنوان خریداران بالقوه، برای دست یابی به واکسن "اسپوتنیک-وی" صف کشیده‌اند و حداقل 20 کشور، از جمله مجارستان که عضو اتحادیه اروپاست، برزیل، آرژانتین، هند و سایرین ...، این داروی روسی را برای استفاده اضطراری در کشورهایشان مورد تأیید قرار داده‌اند.

به نوشته بلومبرگ، موفقیت این واکسن روسی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا می‌تواند نفوذ ژئوپلیتیکی مسکو، به‌خصوص در منطقه آمریکای لاتین را افزایش دهد.  

در خبر دیگری گزارش شده که "سباستین کوتس" صدراعظم اتریش هم شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور حاضر است در صورت تأیید اتحادیه اروپا، از واکسن روسی "اسپوتنیک-وی" یا واکسن چینی استفاده کند. به گفته وی، مسئله مهم در استفاده از واکسن کووید-19، موثر بودن، ایمنی و قابل درسترس بودن آن است و نه "درگیری ژئوپلیتکی" بر سر آن.

ضمن اینکه کارشناسان وزارت بهداشت جمهوری چک نیز در حال بررسی وضعیت حقوقی امکان خرید مستقیم واکسن "اسپوتنیک-وی" علیه ویروس کرونا از روسیه، بدون لزوم اخذ مجوز و ثبت آن توسط سازمان‌های مسئول اتحادیه اروپا هستند.