حوزه‌های جذاب برای ادامه فشار بایدن بر چین

 به نظر می رسد دولت بایدن قصد دارد قوانین مصوب در دوره ترامپ که شرکت‌های چینی فعال در زمینه فن آوری را هدف قرار داده بود همچنان حفظ کند. وزارت بازرگانی آمریکا روز جمعه اعلام کرد که در دولت فعلی بایدن این شرکت‌ها تهدیدی برای آمریکا تلقی می شوند.

 در روزهای پایانی دولت دونالد ترامپ نگرانی هایی نسبت به فعالیت شرکت‌های چینی در عرصه فن آوری ارتباطات مطرح شد که روز جمعه سخنگوی وزارت بازرگانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که این وزارتخانه قصد دارد همچنان شنونده اظهارات افکار عمومی در این باره تا 22 مارس (تاریخ اجرایی شدن این قانون) باشد.

در این بیانیه آمده است: خدمات و فن آوری ارزشمند ارتباطات و اطلاعات برای امنیت اقتصادی و ملی ما ضروری است و همچنان اولویت دولت بایدن/هریس باقی خواهد ماند.

البته اتاق بازرگانی و گروه های فعال در زمینه صنایع ارتباطی در نامه‌ای به وزارت بازرگانی در ماه ژانویه نگرانی شدید خود را نسبت به تاثیر منفی این قانون بر تبادلات تجاری میان شرکت‌های آمریکایی و شرکای خارجی آنها ابراز کردند. میزگرد تجاری (گروه نماینده مدیران ارشد آمریکایی) این طرح پیشنهادی را برای کسب و کارهای آمریکایی غیرموثر خواند.

این درحالی است که به نظر می رسد دولت آمریکا قصد دارد در برخی زمینه های دیگر نیز فشار بر چین را ادامه دهد. بورس نیویورک روز جمعه تصمیم گرفت که خروج نام شرکت نفتی GNOOC چین از تابلوی بورس را به صورت رسمی آغاز کند. این شرکت طبق فرمان اجرایی دولت ترامپ در نوامبر سال گذشته از بورس نیویورک اخراج شد و دلیل آن ارتباط این شرکت با ارتش چین اعلام شد.