تقلای پلیس آمریکا برای رویارویی با تابستانی خونین

پلیس و نهادهای مجری قانون در آمریکا برای جلوگیری از افزایش تیراندازی‌های مرگبار در این کشور در تکاپو هستند.

شبکه «سی‌اِن‌اِن» در گزارشی در این رابطه نوشت، با اینکه تابستان فصل افزایش خشونت‌های مسلحانه و قتل در آمریکا محسوب می شود، تیراندازی‌های مرگبار در این کشور از چند هفته گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته و پلیس آمریکا را از نیویورک تا نیو اورلئان به تقلا انداخته است.

به گفته این شبکه آمریکایی با توجه به کاهش محدودیت‌های کرونایی و افزایش تردد شهروندان، گشت‌زنی پلیس در محله‌های جرم‌خیز آمریکا نیز تشدید شده است.

چند مقام مجری قانون در آمریکا به سی‌اِن‌اِن گفتند، ظرف ماه‌های گذشته آمار خشونت‌های مسلحانه به قدری افزایش یافته که در بیش از یک دهه گذشته بی‌سابقه است. در حال حاضر شهرهای آمریکا پس از تجربه افزایش 33 درصدی موارد قتل، رکوردهایی تاریخی را پشت سر می‌گذارند.

این شبکه به نقل از مدیر اجرایی انجمن تحقیقات پلیس نوشت: «تمام ماهیت اقدامات پلیسی فعالانه، در حال حاضر زیر سوال رفته است و در همین حال شاهد افزایش مواد قتل و تیراندازی هستید. مأمور پلیس بودن اکنون چالش‌برانگیز است و این درمورد روسای پلیس نیز صدق می‌کند. آن‌ها نمی‌توانند به قدر کافی بخوابند».

در این گزارش آمده است، تنها ظرف یک هفته گذشته، شانزده نفر در آمریکا در اثر اصابت گلوله جان باخته و بیش از چهل نفر دیگر نیز مجروح شده‌اند. در این میان پنج نفر در شیکاگو به قتل رسیدند و هشت نفر نیز در تیراندازی‌های کور در ایالت‌های اورگن، ایندیانا، یوتا و میشیگان کشته شدند.

«آرشیو خشونت‌های مسلحانه» در آمریکا نشان می‌دهد، از آغاز سال جاری میلادی، بیش از 8600 نفر بر اثر تیراندازی جان باخته‌اند و بیش از 260 تیراندازی کور در آمریکا به وقوع پیوسته است.

یک مقام سابق پلیس بوستون، نیویورک و لس آنجلس در این‌باره گفت: «سرعت افزایش و روند شتاب [تیراندازی‌ها]، همزمان با خروج از [محدودیت‌های ناشی از] ویروس کرونا در سال جاری، موجب نگرانی است. تقریباً تمامی شهرهای بزرگ آمریکا، صرف‌نظر از نواحی حومه آن‌ها، افزایش چشمگیر جرم و جنایت، به‌خصوص تیراندازی و قتل را شاهد هستند».

طبق گزارش سی‌اِن‌اِن، فقط در شهر نیویورک، تعداد تیراندازی‌ها نسبت به ماه مشابه در سال گذشته میلادی، با 73 درصد افزایش مواجه شده است. با این حال کمیسیونر پلیس نیویورک گفت، تسریع امور مربوط به ثبت اطلاعات فدرال تسلیحات می‌تواند در حل این مشکل کمک کند.

«آدام گِلب» رئیس شورای عدالت کیفری آمریکا با اشاره به اینکه اکنون رئیس پلیس بودن سخت‌ترین شغل در این کشور است گفت: «موج‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایجاد شده توسط همه‌گیری جهانی کرونا، درکنار اعتراضات، همگی به هم پیوسته و روی میز کارتان خراب می شوند».

کارشناسان آمریکایی نیز معتقدند، آثار ناشی از فروپاشی اقتصادی، کاهش فعالیت پلیس در پی تقاضای شهروندان پس از قتل شهروندان سیاه‌پوست غیرمسلح، تغییر مسیر بودجه پلیس به مراکز شهرها و آزاد شدن برخی مجرمان به منظور کاهش شیوع کرونا در زندان‌ها و افزایش شدید خرید سلاح توسط شهروندان در افزایش جرم و جنایت در این کشور موثر هستند.

نتایج تحقیق مشترک دانشگاه‌های «نورث ایسترن» و «هاروارد» که هفته گذشته منتشر شد، نشان داد یک پنجم خریداران اسلحه در سال گذشته میلادی، برای اولین بار اقدام به چنین کاری کرده‌اند.

این تحقیق همچنین نشان داد شمار کل صاحبان سلاح و تعداد شهروندان آمریکایی که اقدام به خرید سلاح کرده‌اند، روند افزایشی داشته‌اند. بر اساس این نتایج، هفده میلیون آمریکایی، سال گذشته، اسلحه خریداری کرده‌اند که بیش از پنج درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ میلادی است.