بازگشت آنفلوانزا به اروپا

 طبق آمار ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا ، قرنطینه، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی که در جریان همه گیری کووید – ۱۹ در اروپا به یک اصل قانونی تبدیل شد، زمستان گذشته آنفلوانزا را از بین برد و به طور موقتی ویروسی را که سالانه تقریبا ۶۵۰ هزار نفر را در سراسر جهان به کام مرگ می کشاند، ریشه کن کرد.

اما این رویه اکنون تغییر کرده، با توجه به انیکه کشورهای مختلف تمهیدات سختگیرانه کمتری برای مقابله با کووید – ۱۹ به دلیل واکسیناسیون گسترده در پیش گرفته اند.

آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اروپا و سازمان جهانی بهداشت حاکی است که در اواسط دسامبر ۲۰۲۱ (اواخر آذر)، تعداد موارد آنفلوانزا در بخش های مراقبت های ویژه اروپا به طور پیوسته افزایش یافت و در هفته آخر آن سال به ۴۳ مورد رسید.

این رقم بسیار پایین تر از سطح قبل از همه گیری کروناست؛ با توجه به اینکه موارد ابتلا هفتگی در بخش مراقبت های ویژه اروپا در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۴۰۰ مورد رسید. اما داده ها نشان می دهد که افزایش قابل توجهی در مقایسه با سال گذشته است، زمانی که تنها یک مورد آنفلوانزا در بخش مراقبت های ویژه در کل ماه دسامبر گزارش شد.

«پاسی پنتینن» کارشناس ارشد آنفلوانزا در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اروپا به رویترز گفت که بازگشت این ویروس می تواند آغاز فصل طولانی مدت آنفلوانزا باشد که ممکن است تا تابستان ادامه یابد.

وی افزود: اگر ما شروع به لغو همه محدودیت ها کنیم، نگرانی بزرگی که من برای آنفلوانزا دارم این است که چون مدتی طولانی تقریبا هیچ انتشاری در جمعیت اروپا نداشته ایم، شاید از الگوهای عادی فصلی دور شویم.

وی تاکید کرد که برداشتن محدودیت ها در فصل بهار می تواند انتشار آنفلوانزا را بسیار بیشتر از پایان عادی فصل اروپایی در ماه می (اردیبهشت) طولانی کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اروپا در گزارش خود قید کرد که همه گیری دوقلو می تواند فشار مضاعفی را بر نظام های سلامت و بهداشت وارد کند.

بازگشت آنفلوانزا به اروپا

طبق داده های منتشر شده از سوی وزارت بهداشت فرانسه، سه منطقه در این کشور از جمله منطقه پاریس با همه گیری آنفلوانزا روبه رو است. مناطق دیگر در مرحله پیش از همه گیری هستند.

این فصل، فرانسه تاکنون ۷۲ مورد جدی ابتلا به آنفلوانزا با ۶ مورد مرگ ناشی از آن را به ثبت رساند.

این گزارش در ادامه حاکی است: واکسن های آنفلوانزا هر ساله به گونه ای تطبیق داده می شوند تا در برابر ویروس های در حال تغییر آنفلوانز تا حد امکان موثر باشند. تصمیم در مورد ترکیب واکسن ها شش ماه قبل از شروع فصل آنفلوانزا اتخاذ می شود که براساس انتشار ویروس در نیمکره مخالف است. این مساله به شرکت های داروسازی زمان می دهند تا واکسن های لازم را تهیه و تولید کنند.