اتحادیه اروپا ۷ نهاد ایرانی را تحریم می‌کند

دو مقام اتحادیه اروپا به یک پایگاه آمریکایی گفته‌اند احتمال می‌رود این اتحادیه تحریم‌هایی را علیه هفت نهاد مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ادعا می‌شود در تحویل پهپاد به روسیه نقش داشته‌اند وضع کند.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به پایگاه آکسیوس گفت این اتحادیه «بسیار بیشتر از گذشته» نگرانی حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه است.

وی گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیشتر از گذشته در کاون توجه است و ذهنیت‌ها واقعاً تغییر کرده‌اند.» آکسیوس نوشته تا چندی پیش تمرکز اتحادیه اروپا بیشتر بر برنامه هسته‌ای ایران قرار داشت.

آکسیوس به نقل از منابع مورد استناد خود نوشته تصمیم در خصوص تحریم این نهادها ممکن است طی روزهای آینده اعلام شود.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این اتهامات اوکراین و کشورهای غربی در خصوص تحویل پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرده است.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا که به شرط عدم افشای نام با پایگاه آکسیوس گفت‌وگو می‌کرد گفت بسته تحریم‌ها روز چهارشنبه رسماً در نشست کمیسیون اروپا تحویل نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد.

از جمله نهادیی که قرار است تحریم شود «نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» است که بروکسل مدعی شده در تحویل پهپاد به روسیه و آموزش اپراتورهای روسیه‌ای نقض داشته است. سازمان تحقیقات و خودکفایی سپاه نهاد دیگری است که در این فهرست قرار خواهد گرفت.

دیگر نهادهایی که ممکن است تحریم شوند شرکت «اوج پرواز ما دو نفر»، «پرآور پارس»، «صنایع هوایی قدس» و «صنایع هوایی شاهد» هستند.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت فهرست این نهادها بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده از سوی اوکراین تهیه شده‌اند.

هفت نهاد مذکور روز ۱۱ بهمن‌ماه در فهرست تحریم‌های وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته بودند.  نهادهای ایرانی که به این فهرست سیاه اضافه شده‌اند عبارتند از: ۱- شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی؛۲- نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ ۳- سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ ۴- شرکت اوج پرواز ما دو نفر؛ ۵-شرکت پرآور پارس؛ ۶-صنایع هوایی قدس و ۷- صنایع هوایی شاهد.

وزارت بازرگانی آمریکا در این بیانیه مدعی شده بود پهپادهای تولیدشده در ایران برای استفاده در اوکراین به روسیه ارسال می‌شوند؛ فعالیتی که با امنیت ملی و منافع سیاست خارجی آمریکا منافات دارد.

اوکراین و کشورهای غربی در ماه‌های گذشته مدعی شده‌اند جمهوری اسلامی ایران پهپادهایی را با هدف استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده است.

مقام‌های تهران و مسکو پیش از این اتهام‌های آمریکا و کشورهای غربی درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه را رد کرده‌اند. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین چندی پیش این موضوع را «اخبار جعلی» خواند و تاکید کرد که ارتش روسیه از پهپادهای ساخت داخل استفاده می کند.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم با بیان اینکه جمهوری اسلامی بارها به اتهامات بی اساس مقامات اوکراینی در موضوع ادعایی پهپادها پاسخ داده همواره تأکید کرده که تهران هیچگونه تجهیزات نظامی برای هیچ طرفی به منظور استفاده در جنگ اوکراین صادر نکرده است.

یک مقام اتحادیه اروپا امروز پنجشنبه به آکسیوس گفت که مذاکرات بر سر بسته تحریم‌ها از روز چهارشنبه آغاز شده است. وی اضافه کرد که این تحریم‌ها احتمالاً ظرف چند روز آینده و قبل از فرا رسیدن سالگرد حمله روسیه به اوکراین اعلام خواهند شد.

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده است.

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.