«محمد سید احمد» کارشناس و تحلیلگر امور سیاسی مصری گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی براساس یک اشتباه محاسباتی اقدام به تجاوز به ایران کردند و ایران حق دفاع کامل از خود را در قبال متجاوزان دارد.
محمد سید احمد استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه قاهره، افزود: آن ها با این تصور که با شهادت رهبری و فرماندهان ایرانی، نظام دچار فروپاشی و کشور تسلیم میشود، دست به تجاوز نظامی به ایران زدند اما بر خلاف تصور آنها، ایران پس از این تجاوز، یکپارچه و متحد باقی ماند و پس از گذشت تنها دو ساعت از این جنایت، ایران ۱۹ پایگاه نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را درهم کوبید.
سید احمد در ادامه گفت: آمریکا پس از پی بردن به اشتباه خود و گرفتار شدن در این باتلاق، تلاش می کند ایران را به میز مذاکره بازگرداند و برهمین اساس به دنبال میانجی هایی است که ایران را برای توقف عملیات قانع کنند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که آغازگر جنگ نبوده است اما پایان دادن به این جنگ به دست اوست، باید گفت که ایران حق دارد انتقام ترور رهبر، مسئولان و فرماندهان و تجاوز به سرزمین خود را از متجاوزان بگیرد.
این نویسنده و تحلیلگر سیاسی مصری خاطر نشان کرد، اتحاد داخلی ایران یک امر طبیعی است زیرا از کشوری با این فرهنگ کهن و ریشه دار، غیر از این انتظار نمی رود و ملت ایران براساس خرد جمعی، هرگاه احساس خطر کنند، برای دفاع از کشور و نظام خود متحد می شوند.
متجاوزان قادر به تغییر نظام و شکل حکومت در ایران نیستند
سید احمد در مورد تلاش آمریکایی ها برای روی کار آوردن یک دولت دست نشانده در ایران گفت: آن ها در طول بیش از دوسال نتوانستند این کار را درنوار غزه انجام دهند، چگونه می توانند در کشوری به عظمت ایران موفق شوند.
وی افزود: تغییر حکومت نیازمند عوامل بیشتری و از جمله خلل در ساختار داخلی است درحالی که ملت ایران منسجم و متحد پشت سر رهبران خود در مقابل تجاوز خارجی ایستاده اند و تظاهرات میلیونی در مناطق مختلف ایران، یکی از پیامدهای این تجاوز از سوی دشمن بود.
سید احمد گفت: اکنون نیز هیچ تلاشی نمی تواند به تغییر حکومت و یا فروپاشی نظام کنونی منجر شود زیرا ملت از آن حمایت می کند و سخن پایانی را ملت می گوید.
استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه قاهره گفت: ما شاهد بودیم که هفته گذشته میلیون ها نفر در سراسر ایران در دفاع از نظام و نیروهای مسلح کشورشان به خیابان ها آمدند، از این رو ملت ایران نشان داد که تغییر حکومت در ایران با تجاوز خارجی امکان پذیر نیست.
در صورت مهار نشدن جنگ کنونی، آتش آن دامن همه کشورها را می گیرد
سید احمد افزود: اگر این جنگ ادامه یابد و طولانی شود، نه تنها همه منطقه را فراخواهد گرفت بلکه جهان را به آتش خواهد کشید؛ با بسته شدن تنگه های راهبردی و قطع شدن صادرات نفت، اقتصادهای بزرگ و کوچک آسیب خواهد دید و مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
این تحلیلگر سیاسی هشدار داد که اگر این جنگ مهارنشود، ممکن است به یک جنگ جهانی تبدیل شود که آتش آن دامن همه را خواهد گرفت.
سید احمد با بیان اینکه طولانی شدن این جنگ به سود هیچ طرفی در منطقه و خارج از آن نیست، افزود: کشورهای عربی باید سرزنش شوند و نباید از ایران شکایت داشته باشند چرا که زمین هایی را که برای ایجاد پایگاه به آمریکا داده اند، به نوعی سرزمین آمریکا محسوب می شود و این کشورها کنترلی بر آن ندارند.
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم در پاسخ به این تجاوز فقط مناطقی که مبدا حمله یا محل حضور نظامیان دشمن بوده است را هدف قرار داده است.
تجاوز به ایران یک توطئه از پیش برنامه ریزی شده است
این نویسنده مصری تاکید کرد که این جنگ یک توطئه از پیش برنامه ریزی شده است و آمریکا و رژیم صهیونیستی هرکدام اهداف و منافعی از این تجاوز دارند.
سید احمد با بیان اینکه ایران حق دارد پایگاه های آمریکا در کشورهای عربی را هدف قرار دهد، افزود: این کشورها همسایه ایران هستند و روابط تاریخی طولانی با ایران دارند اما سرزمین خود را در اختیار آمریکا گذاشته اند و از مناطقی در داخل این کشورها به ایران تجاوز شده است.
وی اضافه کرد: این کشورها پیش از جنگ اعلام کرده بودند که از خاک آن ها تجاوزی به کشورهای همسایه نمی شود اما آمریکا برخلاف نظر آن ها از این پایگاه ها به ایران حمله کرد.
کشورهای منطقه باید پایگاه های آمریکایی را تعطیل کنند
سید احمد در ادامه گفت: بهترین راه حل پیش روی کشورهای عربی، اخراج آمریکایی ها و تخلیه این پایگاه ها است زیرا این پایگاه ها نه تنها نتوانسته از این کشورها حمایت کند بلکه هزینه های هنگفتی نیز به آن ها تحمیل کرده است؛ کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با میزبانی از این پایگاه ها، هزینه ای دوبرابر را متحمل شده اند، از یک رو هزینه میلیاردی میزبانی از این پایگاه ها را در خاک خود به دشمن پرداخته اند و از سوی دیگر امروز از این پایگاه ها دفاع می کنند، به همین دلیل، این کشورها باید از خواب غفلت بیدار شوند و از دشمن بخواهند که این پایگاه ها را تخلیه و تعطیل کند.