اسنودن: تصور نمی‌کردم پس از افشاگری زنده بمانم

 زمانی که «ادوارد اسنودن،» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (اِن‌اِس‌اِی) اسناد طبقه‌بندی شده جاسوسی دولت آمریکا از دیگر کشورها را افشا کرد، افکار عمومی جهان را درخصوص امنیت سایبری تغییر داد. 

 

اسنودن در نخستین دیدار خود با دو گزارشگر گاردین در گفتگوهایی رمزگذاری‌شده درخصوص محتوای ایمیل‌های طبقه‌بندی شده افشاگری کرد. نخستین مقاله افشاگر اسنودن ژوئن 2013 و در حالی که وی در اتاق هتل خود در هنگ‌کنگ بود، منتشر شد.      

 

اسنودن می‌گوید آن زمان قصد نداشت تا این حد پیش برود. وی که پنج‌شنبه از طریق ارتباط اینترنتی به صورت زنده در برنامه پرسش و پاسخ کنفرانس سالانه «کامیک کان سن دیگو» در شهر سن دیگوی آمریکا، شرکت کرده بود، اظهار داشت: خواستار اجرای عدالت بودم و می‌خواستک مردم دنیا بدانند چه اتفاقاتی روی داده است. 

 

اسنودن در این برنامه افزود تصورش را نمی‌کرد تا پیش از رسیدن به هنگ‌کنگ و ملاقات با آن روزنامه‌نگاران زنده بماند. 

 

نگارنده مطلب با اشاره به خطر جانی که همواره در کمین اسنودن است، می‌افزاید: سه سال از زمان افشاگری اسنودن درباره برنامه‌های گسترده جاسوسی اِن‌اِس‌اِی در دیگر کشورها –حتی متحدان نزدیک واشینگتن- و همچنین دسترسی دولت آمریکا به ایمیل‌ها، عکس‌ها، گفتگوهای ویدئویی و اسناد مردم این کشور، می‌گذرد. جاسوسی‌هایی که با همکاری با شرکت‌های فناوری انجام شده است. 

 

افشاگری‌هایی اسنودن باعث افزایش فشارها به شرکت‌های اینترنتی از قبیل گوگل، شرکت‌های «سیلیکون ولی» که شامل اِپل نیز می‌شود و همچنین یاهو شد تا اقداماتی درخصوص تأمین امنیت اطلاعات شخصی کاربران خود صورت دهند. تنش‌های اوایل سال جاری میلادی، میان «اِف‌بی‌آی» و شرکت اَپل بر سر دسترسی به اطلاعات موجود در یک تلفن همراه هوشمند «آیفون» که گمان می‌رفت با تیراندازی سن برناردینوی آمریکا مرتبط باشد، نشان می‌دهد برخی از شرکت‌های اینترنتی و فناوری تحت فشار کاربران درباره حفظ اطلاعات آن‌ها با احتیاط بیشتری عمل می‌کنند.