اسنودن: به دلایل اخلاقی باید عفو شوم

 وی در گفتگویی با روزنامه گاردین که روز گذشته منتشر شد خواستار عفو خود توسط رییس جمهور امریکا شد تا بتواند بعد از سه سال به این کشور بازگردد.

اسنودن با افشای هزاران برگ سند برای روزنامه نگاران در سال 2013 در مرکز توجه رسانه های گروهی قرار گرفت. بر طبق این اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا در حال اجرای برنامه های جاسوسی و کنترل و نظارت متعددی است که به این کشور امکان می دهد بدون نیاز به جلب همراهی شرکت های فناوری آمریکا تمامی فعالیت های کاربران اینترنت را زیرنظر بگیرد.

اسنودن معتقد است اقدامات وی به دیگران هم شهامت بخشیده تا بر علیه دست اندازی های دولت امریکا موضع گیری کنند. اسنودن افزوده که هدف وی از این افشاگری ها آسیب رساندن به سایرین نبوده است.

وی افشاگری های خود را در تضاد با قوانین وضع شده دانسته، اما افزوده که با این کارها توانسته توجه عموم را به لزوم حفظ حریم شخصی و امنیتشان جلب کند. امری که نشان می دهد افشاگری های او از نظر اخلاقی و عرفی کاری قابل توجیه است.

در تحولی دیگر قرار است تا دو روز آینده فیلمی از الیور استون کارگردان آمریکایی در مورد افشاگری های ادوارد اسنودن در سینماها نمایش داده شود. این فیلم که اسنودن نام دارد روایتی دراماتیک و همدردانه با افشاگری های اسنودن است و به تاثیر این کار و پیامدهای آن نیز می پردازد. در فیلم مذکور تحول اسنودن از شخصی حامی دولت و فعال به عنوان تحلیلگر سیا به فردی ناراضی و فداکار که نگران آینده جوامع انسانی است نشان داده می شود.

اوباما که آخرین ماه های ریاست جمهوری خود را می گذراند هیچ نشانه ای دال بر تمایل به بخشش اسنودن از خود نشان نداده است. وی تصریح کرده که اسنودن را یک میهن پرست نمی داند و وی را نمونه ای بد از ماموران اطلاعاتی آمریکا دانسته است. سخنگویان مختلف کاخ سفید هم بارها خواستار بازگشت اسنودن به امریکا برای رسیدگی به اتهامات وی شده اند.