۴ هزار کلاهک هسته‌ای آمریکا برای نابودی چند باره جهان

یک روزنامه آمریکایی تاکید کارشناسان غیرنظامی پنتاگون بر ضرورت استفاده محدود از تسلیحات هسته‌ای را خطرناک و غیرقابل قبول توصیف کرد و نوشت ۴ هزار کلاهک هسته‌ای فعلی آمریکا می‌تواند جهان را چندین بار نابود کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی به قلم «دایان فاینستاین» قانونگذار دموکرات ایالت کالیفرنیا در سنای آمریکا، به گزارش ماه  گذشته کمیته مشورتی پنتاگون که خواستار سرمایه گذاری دولت واشنگتن روی تسلیحات هسته ای جدید و انجام آزمایش های هسته ای شده، اشاره کرده و نوشته است که چیزی تحت عنوان «جنگ محدود هسته ای» وجود ندارد.

کمیته مشورتی پنتاگون در گزارش خود خواستار تحقیق در زمینه تسلیحات هسته ای با قدرت کمتر شده و تاکید کرده است که از این تسلیحات بدون متوسل شدن به یک جنگ هسته ای تمام عیار، استفاده کرد.

واشنگتن پست این گزارش که توسط هیئت علوم دفاعی پنتاگون متشکل از کارشناسان غیرنظامی ارائه شده است را وحشتناک توصیف و تاکید کرده است که انتشار این گزارش را باید با صدای بلند و سریعا سرزنش کرد. در این گزارش بر ضرورت وجود یک شرکت هسته ای با قابلیت تولید یک سلاح هسته ای سریع و مناسب برای استفاده محدود تاکید شده است.

فاینستاین در مقاله خود در واشنگتن پست نوشته است: اجازه بدهید که صریح بگویم که چیزی با عنوان استفاده محدود از تسلیحات هسته ای وجود ندارد و کاملا غیر قابل قبول است که یک هئیت مشورتی در پنتاگون تولید چنین تسلیحاتی را ترویج  کند. این موضوع زمانی مشکل ساز تر می شود که شاهد اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در زمینه حمایتش از رقابت تسلیحات هسته ای می شویم.

این سناتور دموکرات با استناد به اظهارات «رابرت ورک» معاون وزیر دفاع آمریکا در سال 2015 میلادی، نوشت که هر کس که فکر کند می تواند استفاده غیرقابل کنترل از تسلیحات هسته ای را مهار کند، به معنای واقعی کلمه در حال بازی کردن با آتش است.

بر اساس مقاله فاینستاین، تسلیحات هسته ای با یک پارادوکس همراه است زیرا آمریکا میلیاردها دلار صرف ساخت و نگهداری این تسلیحات می کند به این امید که هیچ گاه از آنها  استفاده نکند.

فاینستاین نوشت که تنها هدف داشتن سلاح هسته ای برای آمریکا باید این باشد که استفاده سایر کشورها از این سلاح را مهار کند و بنابراین، طراحی تسلیحات هسته ای جدید با بازدهی کم جهت هدفگیری اهداف محدود به شیوه ای کاملا خطرناک آستانه استفاده سایر کشورها از این تسلیحات را کم می کند و نهایتا ثباتی که بازدارندگی هسته ای ایجاد کرده است، تضعیف می شود و احتمال به وجود آمدن یک جنگ هسته ای که پیروزی ای در پی نخواهد داشت، افزایش می یابد.

واشنگتن پست نوشت که پیشتر در زمان ریاست «جرج دبلیو بوش» رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز کنگره تلاش کرد تا یک سلاح هسته ای جدید با نام «پناهگاه شکن» بسازد اما این تلاش ها با رهبری «دیوید هابسون» که در آن زمان نماینده ایالت اوهایو در کنگره بود، متوقف شد.

فاینستاین نوشت که در حال حاضر حامیان ساحت یک سلاح هسته ای جدید با بازدهی کم مدعی هستند که زرادخانه هسته ای آمریکا برای مقابله با تهدیدهای در حال ظهور جهانی کافی نیست اما این ادعا حقیقت ندارد زیرا آمریکا در حال حاضر بمب گرانشی B61  را در اختیار دارد که با هزینه برآورد شده ای معادل 10 میلیارد دلار، در حال به روز رسانی شدن است و از طرف دیگر، انبار تسلیحات استراتژیک فعلی آمریکا نیز بیشتر از نیاز لازم برای مهار حمله به آمریکا و متحدان واشنگتن است.

وی نوشت که زرادخانه هسته ای آمریکا شامل 4 هزار کلاهک هسته ای ذخیره شده است که این تعداد برای نابودی چند باره جهان کافی است.

نماینده دموکرات سنای کنگره در ادامه مقاله خود در واشنگتن پست تاکید هیئت علوم دفاعی پنتاگون برای از سر گیری آزمایش های هسته ای را موضعی اشتباه توصیف کرد و نوشت وزارت انرژی آمریکا امنیت و قابلیت اعتماد به انبار تسلیحات هسته ای را در طول دهه های آتی تائید کرده است و دیگر نیازی به آزمایش هسته ای نیست.

فاینستاین نوشت که از سرگیری آزمایش های هسته ای صرفا دیگر کشورها را به این رویکرد ترغیب می کند و در این صورت جهان ناامن تر می شود و دیگر کشورها نیز به دنبال تسلیحات و قابلیت های هسته ای جدید می روند و بنابراین، پنتاگون باید مسیر خود را در راستای کاهش هر چه بیشتر زرادخانه های هسته ای آمریکا با هدف همکاری با سایر کشورها ادامه دهد.

وی در پایان مقاله خود با اشاره به اینکه دولت واشنگتن می تواند برای شروع با دولت مسکو همکاری کند تا یک ممنوعیت جهانی را در مسیر استفاده از موشک های کروز هسته ای ایجاد کنند، نوشت پیروزی در زمینه تسلیحات هسته ای به این معنا نیست که چه کسی کلاهک های بیشتری در اختیار دارد، بلکه پیروزی در این زمینه به معنای تحمل در عدم استفاده از این تسلیحات است بنابراین، گزارش هئیت مشورتی پنتاگون آستانه استفاده سایر کشورها از تسلیحات هسته ای را پایین می آورد و بهتر این  است که وزارت دفاع آمریکا این گزارش را رد کند.